Påfyllardag

Behöver äta på lite mer.

Det första jag gjorde i morse var att hoppa upp på vågen, precis som jag gör varje morgon. Denna vecka har gått över förväntan: -2 kg. Nästan lite för bra, så jag ska med flit fylla på med bra kolhydrater idag.

Lovely morning, som startade med en promenad vid 6-tiden, i 90 minuter. Därefter har jag stått i köket och skalat och skivat sötpotatis och paltsernacka. Dessutom slängde jag in en plåt med tomater, rödlök och paprika, kryddad med salt, peppar och färsk ingefära samt lite balsamico. Det är basen till mina matlådor för dagen, som också toppas av med ugnsbakad torsk.

Idag kommer Semiran på besök, så det rutinenliga besöket på Coffee House gäller till lunch.

Igår testade jag mitt egna psyke när jag fick lust att baka och laga mat. Stuvade makaroner & köttbullar (från grunden) som lunch till prinsen. Värsta lyxen tyckte han. Därefter blev det en hembakad pizza & äppelpaj på kvällen. Vi äter alltid sen middag vid 19.30 - 20-tiden. Själv tog jag ett glas bubbel & räksallad. Värt varje kcal.

Vaknade dock med en ytterligare ett vikttapp med 350 gram. Så återigen är det kaloriintag vs kaloriförbrukning som är det viktiga under en diet. Tror dessutom stenhårt på att några cl alkohol bara är bra för blodflödet samt sänker kortisolet (stresshormon) som ofta uppkommer under dieterna. Och hur muskelnedbrytande är inte det? Att det dessutom är förbaskat trevligt är en fin bonus ;)

Nåväl, man ska dieta efter det upplägg som passar en bäst. Mår psyket bästa av torsk & ris i 4 månader, så kör på det. Mitt personliga psyke hade under de omständigheterna dock rasat för 24 år sedan. Istället sitter jag här och har 25 års-jubileum som tävlande atlet och tycker fortfarande att det är lika stimulerande. Det händer alltid något varje år, och det blir aldrig långtråkigt...haha...

 

Ciao!

C

image.jpeg
Gårdagens favoritbubbel.

bild 1.JPG
Galet god smulpaj.

Recept: 2 dl rörsocker,  2 dl mjöl, 2 dl havregrynsmix (har lite solros- och linfrön i min blandning), 1 dl kokosflingor, 1 tsk salt, 1 tsk vanillinsocker och 1 tsk kanel. Detta blandas med 150 gram smält smör. Lägg smeten över ca 10 st skalade & skivade äpplen.

bild 2.JPG
Morgonens mix av palsternacka och sötpotatis.

bild 3.JPG
Max favvofrukost: Gröt på 1,5 dl gryn och när gröten är klar rörde han i 1 dl kaseinproteinpulver (choklad). Så djävulskt gott!

bild 4.JPG
Jag & Fabretto med snyggaste loggopantsen… <3

bild 5.JPG
Petra blir min coach på årets SM. Ja, det innebär mycket surr och mycket tok. Dock galet roligt. Love you, my friend…<3

bildalex.jpg
Kanske har jag curlat för bra? Lillen pallade inte koka sin egen gröt så han tog makaroner med köttbullar från igår till frukost. 

factor.jpeg
Factor-passen suger.

Gårdagens WOD:

Warm up
2 laps
Lunges
5 burpees
10 pushups
10 Tuckjump
---------------------
Powerclean 5-5-3-3-3

12 min
20 Cleans 45/30kg
20 box jump overs 24/20"
20 Cleans 60/40kg
20 box jump overs 24/20"
20 Cleans 75/50kg
20 box jump overs 24/20"

As many cleans as possible at 90/60

Detta var galet jobbig. På slutet fick jag göra mitt egna lilla upplägg. 5 PC, och 10 steg på box etc... Ibland handlar det om att ”överleva”...:D