Tyngre Träningssnack

Nördigt så det förslår, dessutom kunnigt och spännande. Värdar är Wille Valkeaoja och Jacob Gudiol. Nya avsnitt varje onsdag.
AV Tyngre

Jordbruket – hur fungerar det?

Tyngre Träningssnack gästas av Georg Andersson, Doktor i Miljövetenskap, som ger oss en djupare förståelse om jordbruket och några praktiska tips kring vad du kan göra för att förbättra dess miljöpåverkan.
AV Tyngre

Träningssnack om tyngdlyftning

Tyngdlyftaren Anders Lindsjö, fd olympier och numera framgångsrik utbildare gästar Tyngre Träningssnack. Det blir mycket prat om grunderna och om träningen som ung, men också om sportens utveckling och framtid.
AV Tyngre

Tyngre Träningssnack 7 – summering av 2015

I denna veckas – och årets sista – avsnitt av Tyngre Träningssnack summerar Jacob & Wille året som just passerat, samtidigt som de också blickar framåt. Killarna hinner också med att svara på ett gäng lyssnarfrågor samt att diskutera "Veckans logisk felslut".
AV Tyngre

Tyngre Träningssnack 6 - Fredrik Correa

Wille och Jacob gästas denna vecka av Fredrik Correa, tränare och läkare inom dermatologi. Svänghjulsträning, styrkans betydelse för prestationsförmågan en samt diskussioner om tre föreläsningar med Mark Rippetoe, Christian Thibadeu och Stuart Phillips är några av ämnena som diskuteras i detta +2 timmar långa avsnitt.
AV Tyngre

Tyngre Träningssnack 5 – Mikael Mattsson

Jacob och Wille gästas denna vecka av Mikael Mattsson, främst känd för sin forskning på gener och ultrakonditionssporter. Dagens avsnitt innehåller dessutom diskussioner om att mäta belastning för att individanpassa träningen.
AV Tyngre

Tyngre Träningssnack 4 – David Jonsson

Den här gången har Jacob & Wille näringsfysiologen David Jonsson på besök när tarmbakterier står på agendan. Forskning har visat på kopplingar mellan tarmbiotan och en mängd olika sjukdomar och besvär. Vi diskuterar forskningsläget och vad man vet om hur informationen kan nyttjas praktiskt just nu.
AV Tyngre

Om magen i Tyngre Träningssnack

Näringsfysiologen David Jonsson kommer återigen på besök för att snacka om kost och tarmbakterier. Dessutom diskuterar vi en rad lyssnarfrågor kring sötningsmedel, socker, protein och kaffe.