Älskade rutiner!

Plötsligt kom den lätta men svårdefinierade känslan av ångest över mig. Mitt i all förhoppningsvis välbehövlig ledighet upplevde jag mig istället obekväm och lätt frustrerad. Och hur jag än rationaliserade min situation så kändes det ändå som att jag fuskade. Som att jag smet. 

Och då slog det mig: Semester i all ära, men det är för de allra flesta av oss faktiskt lånad tid. För oss är det är den vanliga vardagen som är på riktigt. Allt annat är på låtsas. Kanske är det därför jag uppskattar höstperioden extra mycket? För att den markerar återkomsten av de rutiner vi känner igen, och som därmed gör oss trygga? 

Nu är längt ifrån alla vanemänniskor. En del mår innerligt illa av det och menar att livet är alldeles för kort för att sättas på repeat. Jag kan absolut förstå det och på massor av plan hålla med. Men jag menar också att allt i livet är en prioritering. En trade-off. Vill man bara ha spontana infall och äventyr och konstant förändring för sakens egen skull, så är det i alla fall i min bok rätt knepigt att få nåt annat produktivt gjort. Som jobb. Som regelbunden träning. Ja, du fattar. 

Så numera ringer klockan igen här på morgnarna. Upp, ta en espresso, fäll upp locket på datorn för att riva av några mail, och därefter finplanera den stundande dagen. Träning, frukost, jobb, kanske en poddinspelning, ett möte eller två. Middagsbestyr, lite mer jobb, och därefter en stund i soffan med frugy. Det är allt men fullt tillräckligt. 

Tradigt och enahanda? Nä, faktiskt inte, och då inte bara för att mitt galopperande medelåldersperspektiv måhända är aningen snävt. Rutiner är enligt min mening till för att skapa igenkänning och därmed en minimal mental puckel att ta sig över för att få saker gjorda.

Som att dra tunga mark, till exempel. Du har väl inte missat att vi släppt en liten film från förrförra veckans interna markdrabbning mellan Josef ErikssonViktoroch undertecknad? Du hittar den här

Vi har dessutom börjat smyga in ett antal butiksgigg under hösten. Du kan då träffa bland annat mig för lite provsmakningar, lite marktips och lite allmänt häng. Du kan möta oss här:

Tour de Fräs, Ica Maxi Edt – Ica Maxi Kalmar, den 30 augusti
Tour de Fräs, Ica Maxi Edt – Ica Maxi Borås, den 31 augusti
Tour de Fräs, Ica Maxi Edt – Ica Maxi Lindhagen, den 27 september
Tour de Fräs, Ica Maxi Edt – Ica Maxi Örebro, den 25 oktober
Tour de Fräs, Ica Maxi Edt – Ica Maxi Borlänge, den 29 november


I dina växande  musklers tjänst!

Alex

PS! Du kan väl omöjligen ha missat att vi den 12-13 oktober kör Tyngre VIII – vårt kanske tyngsta event ever? Mer info och möjlighet att säkra din biljett hittar du här!

Och när jag ändå har din uppmärksamhet: du vet väl att du genom att signa upp dig på vårt nyhetsbrev får massor av bra erbjudanden och redaktionella tips rakt i mailkorgen först av alla? Så gör det nu. Det är helt gratis.