Själv har jag en egenhet att luta det mesta i mitt liv mot rutiner. Jag vet vad jag behöver göra, och också vill göra, och ser därför till att försöka planera för det. Men så här i sömniga sommartider är planeringen inte lika stringent som annars. Jag lämnar därför en del plats för spontana infall, som golf, vattenskoter, en långlunch eller två (med butelj). Lök on! Men glöm inte bort att göra ett lyft eller två.

Men inget av detta skulle fungera eller ens vara kul om jag inte redan hade styrketräningen som ett av mina fundament och hörnpelare. Genom att riva av ett hyfsat intensivt styrkepass, och då oftast på morgnarna, får jag en fysisk tolerans och beredskap som rentav gynnas av ett lite lugnare efterföljande tempo. Dessutom mår min själ som en snortad speleman på gille av att underkastas den fysiska ansträngningen. Och att ha denna investering i ryggen in i dagen, det är fasen inget mindre än underbart.

Med det sagt – löka på som en dåre i sommar. Verkligen. Men glöm inte bort att också underkasta dig en stund med stålet. Gärna dagligen. Gärna hårt. Gärna intensivt.

Lök on.

I övrigt jobbar vi med att få den här fregatten att segla någorlunda rakt även när kvicksilvret som nu är extra ansträngt. Den största uppgiften här ser vi i att helt enkelt hinna tillverka och leverera alla varor du, o du käre kompis, faktisk beställer. Jag och mina kollegor kan inte tacka dig nog för ditt förtroende, din tillit och din lojalitet mot Tyngre, och för att du gör det möjligt för oss att fortsätta producera artiklar, filmer, podcasts och events (nåja, i Covid-tider är det just nu lite klenare med det). Vi blir fan rörda till fukt i ögat av bara tanken.

En puck som av lite blandade anledningar hängt lite i luften är Distansmästerskapen i Bodybuilding & Fitness. Äntligen tror vi oss ha fått den så kallade tummen ur, och under veckan så bör tävlingen gå att se på vår Youtube.

Hoppas du tar hand om dig och dina närmaste och att du fortsätter träna hårt!

Alex

PS! Du vet att du fortfarande kan bidra med egna skapelser till vår sektion med bara recept va? Skicka mig ett mail pronto, isf!