Du behöver räkna med att träningen vid något tillfälle inte går som tänkt. Det är så förväntat att du i princip behöver planera för att planera om när planen kraschar. Där är jag nu.

Efter drygt en vecka utan ordentlig sömn har träningen blivit ordentligt lidande. Jag fick avbryta det enda löppasset som blev av förra veckan och sedan dess har jag inte hunnit eller orkat springa nånting. Då gäller det för mig att sitta ned i båten, ta det lugnt och fundera på hur jag ska kunna återgå till det planerade.

Trots många år av träning tycker jag alltid det känns motigt att sätta igång igen efter även såna här små avbrott. Tanken att det är lika bra att ge upp ligger nära tillhands vilket jag vid det här laget känner igen. Jag har därför sett till att hålla igång så gott det går. Motionera så mycket jag hinner och ändå få till styrketräningen hyfsat. Jag har gjort nånting. Det är inte vad jag hade planerat men det är något som gör det lättare att återgå nu när det är dags. Jag vet också att jag inte tappat allt jag byggt upp. Tvärtom bibehåller jag det mesta av min kapacitet så jag kan i princip fortsätta bygga där jag slutade.

Jag visste att det här skulle komma. Det är lugnt, jag har planerat för det. Nu kör jag vidare.

Den här texten finns även som video på min Youtubekanal Tankar om träning samt som podd. Podden finns där poddar finns, sök på Tankar om träning i din podd-app.


Fler delar i serien om Willes satsning:
del 1 och del 2 samt del 3