Vi har snackat med killarna:

Berätta lite mer om vad ni ska föreläsa om under Tyngre 8.

– Jajamän, vi kommer hålla en föreläsning under lördagen mellan 12.30-13.30 där Adrian kommer snacka kring bålstabilitet och dess roll för smärta och skaderisk, är det något vi behöver lägga fokus på?

 Under söndagen kommer Daniel prata en halvtimme om individuella anpassningar i knäböj, marklyft och bänkpress. Vilken roll har individuella anpassningar av teknik och övningsutförande vid knäböj, marklyft och bänkpress. Daniel reder ut hur antropometri, biomekanik och kinesiologiska faktorer ser olika ut för olika människor och hur vi bör förhålla oss till dessa faktorer. Sedan tar Kenneth över för en halvtimme till där injektionsbehandlingar vid axelbesvär kommer behandlas. Här lyfts för och nackdelar fram kring vanliga injektionsbehandlingar.  Även dessa två föreläsningar ligger mellan 12.30-13.30.

Intressant. Hur kommer det sig att ni valt just dessa ämnen?

– Det är aktuella ämnen där det finns mycket olika åsikter och vi vill försöka undvika just åsikter utan presentera den forskning som faktiskt finns på områdena och på så sätt framhäva en så objektiv bild som möjligt.

Kommer det finnas möjlighet för individuella konsultationer som under Tyngre 7?

– Nej tyvärr, men vi kommer stanna kvar en stund efter föreläsningarna för eventuella frågor.

Lös dina biljetter här. Det är dessvärre väldigt begränsat med plats varför de tillgängliga platserna är mycket få. Se därför till att säkra din biljett ASAP.