Direkt från VM i Sydafrika är det sista dagen för den klassiska bänkpressen. Veteranerna är färdigtävlade så väl som juniorerna, och ett par seniorer från svenska truppen. Totalt åtta världsmästare varav en senior är vårt svenska facit än så länge! 

Tyvärr har bedömningen från tävlingen lämnat en bismak och otrevligt avtryck hos coacher och lyftare från flera länder. En inkonsekvent och objektivt sett felaktig bedömning har pågått främst under tisdagen. Över lyftare som står på tur att tävla vilar därmed en väldig oklarhet.

Tyngre Bänkpress är såklart en podcast om bänkpress och allt runt det. Podden leds av Josef Eriksson som är en välmeriterad bänkpressare nationellt som internationellt.

Därför är podcasten rejält nernördad i bänkpress och allt vad det innebär. Alltså täcker vi lyftets historia, olika eror, utrustningen och träning samt mycket mer!

Shitshow i Sydafrika:

Du laddar hem avsnittet “Shitshow i Sydafrika” här.

Avslutningsvis – du som lyssnar på vår podcast får gärna betygsätta den på Apple Podcasts – lämna gärna en recension. Då blir podden mer synlig för andra plus att värden blir glad.

Här hittar du böcker och träningsprogram om bänkpress.