Kasein Kanelbulle

229 SEK

Som mammas bullbak. Smörigt brödig, kontextuell och med en balanserad smak av kanel. Det är vad man kallar en riktig dunder kombo.

I lager

Fri frakt vid köp över 500 SEK
  • Näringsvärde Per 100g Per portion, 35g
    Energi 1414 kJ/346 kcal 506 kJ/121 kcal
    Fett 1,5 g 0,5 g
    varav mättat fett 1 g 0,4 g
    Kolhydrat 6 g 2,8 g
    varav sockerarter 5 g 1,8 g
    Protein 77 g 26 g
    Salt 0,22 g 0,1 g

    Ingredienser:
    Mjölkproteinkoncentrat bestående av 80 % micellärt kasein och 20 % vassleprotein (mjölk), kanel, arom, sötningsmedel (aspartam*), laktasenzym, färgämne (sockerkulör). *Innehåller en fenylalaninkälla.

  • Innehåller mjölkprotein och laktos*.
    *Tyngre kasein innehåller laktasenzym som spjälkar laktosen när det kommer i kontakt med vätska. Detta innebär att vårt kasein är ett bra alternativ för dig som är laktosintolerant/känslig för laktos.

    Låt stå i några minuter för maximal effekt.

  • Innehåll:
    1000 g, vilket motsvarar ca 28 portioner. Skopa medföljer.

    Användning:
    1 skopa (ca 35 g) blandas med 3-4 dl vatten eller mjölk. Ett dl-mått motsvarar ca 35 g pulver.

    Förvaring:
    Förvaras torrt i rumstemperatur.

    Tillverkat i Sverige för Tyngre Distribution AB
    Konsumentkontakt: [email protected] - www.tyngre.se

Kasein Kanelbulle

Kasein Kanelbulle från Tyngre är en av våra bästsäljare, men det är ju inte så konstigt egentligen, för vad är bättre än en kanelbulle och ett stort glas mjölk? Det var precis det vi tänkte när vi tog fram Kasein Kanelbulle, alltså att du ska kunna njuta av kanelbullen samtidigt som du får i dig hela 27 gram protein per servering. Blanda lätt proteinpulvret med vatten (eller mjölk för maximal smak), skaka och bara njut!

Vi har lagt till Recept på sidan där ni kan hitta flera olika bakverk som ni kan göra med Kasein Kanelbulle som grund!

Varför ska jag äta kasein?

Kasein framställs oftast i samband tillverkning av smör. Det har större proteinmolekyler än vassle, vilket gör att kasein tar lite längre tid för kroppen att bryta ned. Upptaget i kroppen blir därför aningen långsammare och frisättningen av aminosyror i blodet sker därmed under en längre period. Proteinmolekylerna i kasein är heller inte lösliga i vatten på samma sätt som för vassle. Därför ger kasein en lite mjöligare och därmed tjockare konsistens vid tillredning. Kasein passar därför utmärkt till gröten eller att äta som kaseinfluff.