Vassle Chokladboll

199 SEK

En unik smakpalett där nötter och nougat kämpar hårt om att få komma dig nära.

I lager

  • Näringsvärde Per 100g Per portion, 35g
    Energi 1590 kJ/380 kcal 557 kJ/133 kcal
    Fett 7,2 g 2,5 g
    varav mättat fett 4,5 g 1,6 g
    Kolhydrat 9,7 g 3,4 g
    varav sockerarter 7,1 g 2,5 g
    Protein 68 g 24 g
    Salt 1,6 g 0,6 g

    Ingredienser:
    Korsflödes ultra- och mikrofiltrerat vassleprotein (mjölk) (innehåller emulgeringsmedel (solroslecitin)), kakao, arom, havremjöl, salt, sötningsmedel (aspartam*, acesulfam-K), laktasenzym.
    *Innehåller en fenylalaninkälla.

  • Innehåller mjölkprotein, gluten och laktos*.
    *Tyngre vassle innehåller laktasenzym som spjälkar laktosen när det kommer i kontakt med vätska. Detta innebär att vårt vassle är ett bra alternativ för dig som är laktosintolerant/känslig för laktos. Låt stå i några minuter för maximal effekt.

  • Innehåll:
    1000 g, vilket motsvarar ca 28 portioner. Skopa medföljer.

    Användning:
    1 skopa (ca 35 g) blandas med 3-4 dl vatten eller mjölk.

    Förvaring:
    Förvaras torrt i rumstemperatur.

    Tillverkat i Sverige för Tyngre Distribution AB
    Konsumentkontakt: [email protected] - www.tyngre.se

Vassle Chokladboll

Vassle Chokladboll från Tyngre får oss att tänka om kring de sju sorters kakor som är en trevlig svensk tradition, men ärligt talat: De där små torra kakorna kändes ganska fattiga så fort chokladbollen gjorde entré på fikascenen. Ända sedan den dagen har svenskt fika kommit att domineras av denna himmelska boll – vem hade kunnat ana att kakao, smör, havre och kokos kunde skapa sådan ljuvlig smakpoesi?
Det har egentligen bara funnits ett problem: Bollarna har inte alltid gått rätt ut i biceps på det viset man skulle kunna önska. Fram till nu.

Vassle Chokladboll från Tyngre kombinerar protein av högsta klass med den fantastiska smaken från svenskens favoritbollar. Som vanligt tar vi de extra kliven för att få smaken att bli helt perfekt – den här gången har vi bland annat lagt i lite äkta havre för den där sista touchen. Kombinera med en Barebells för maximal njutning:

Vad är vassle?

Vassle (whey, på engelska) utgör tillsammans med kasein de huvudsakliga proteinerna i mjölk. Vassle framställs som en biprodukt i samband med osttillverkning, vilken sedan filtreras på kvarvarande kolhydrater, mineraler och fetter tills produkten når rätt proteinkoncentration. Vassleprotein är en utmärkt proteinkälla för att optimera återhämtning och muskeluppbyggnad efter träning. Det är lättlösligt och snabbt för kroppen att ta upp.