Proteinrika pepparkakor

40 min + förberedelse
|
|
Kategori: JulbakKakor

Julens viktigaste och godaste julbak måste väl ändå vara pepparkakorna? Här bjuder @skippasockret på sockerfria och proteinrika pepparkakor inför adventsfikat eller julbordet!

Skippa Sockret

Martina eller som hon även kallas Skippa Sockret, är utbildad konditor och Hälso..

Ingredienser

1 dl vassle pepparkaka eller kanelbulle
1.5 dl valfritt mjöl (jag använde quinoamjöl)
0.75 dl sötströ
1.5 tsk bakpulver
1 tsk xantangummi
2-3 msk pepparkakskrydda
4 msk kokosolja (rumstempererad)
1 ägg

Gör så här

1
Mät upp alla torra ingredienser i en bunke och blanda runt.
2
Tillsätt nu kokosolja och ägg, blanda ordentligt förhand tills det går ihop till en fin deg.
3
Smaka av degen och tillsätt eventuellt mer krydda, mycket smak försvinner i ugnen så ta gärna lite extra!
4
Plasta pepparkaksdegen och låt vila i kylen ett par timmar eller gärna över natten.
5
Ta fram pepparkaksdegen och arbeta den mjuk genom att knåda den med händerna.
6
Sätt ugnen på cirka 160 grader.
7
Kavla ut degen på en lätt mjölad bänk och tryck ut små pepparkakor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och baka av i ugnen 15-20 minuter. Ha lite koll, de stelnar ytterligare när det kommer ut ur ugnen.
8
Låt svalna ordentligt innan du eventuellt spritsar på kristyr!