Fri frakt över 500 SEK

Donuts med smarriga toppings

Tidsåtgång:
40 min
Portioner:
10 st mini donuts
Receptskapare:
Kategorier:

Proteinrika donuts utan tillsatt socker, en riktigt succé! Dessa minidonuts blev något mer kompakta än "originalet" då dom inte har friterats men däremot blev dom lite mer mättande och passar därför perfekt både till fikat men även som ett lyxigt mellanmål, GOTT! / skippasockret

Gör så här:

1
Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
2
Vispa upp ägg och sötning poröst med en elvisp.
3
Smält smöret och tillsätt sedan i äggsmeten.
4
Tillsätt även yoghurten och blanda runt med en slickepott.
5
Blanda ihop mjöl, vassle och bakpulver i en separat bunke och tillsätt sedan i äggsmeten. Blanda runt ordentligt tills du får en något kladdig deg. Tillsätt lite mer mjöl om den känns alldeles för kladdig.
6
Häll ut degen på köksbänken och portionera upp i cirka 10 bitar (för små donuts). Använd lite mjöl på bänken och på händer och rulla ut till långa smala längder som du sedan formar till en rund ring. Lägg sedan ner i donutsformen som du smörjt med lite olja eller smör.
7
Baka av i ugnen cirka 7-10 minuter beroende på ugn.
8
Om du vill toppa med "socker"/sötning penslar du dina donuts ganska omgående med ägg och doppar sedan i sötningen. Vill du däremot toppa med proteinella kan du låta dom svalna en stund. Smält sedan proteinellan i micron cirka 30-40 sekunder och doppa sedan dina donuts och låt stelna något innan servering!
9
Ät & njut!

Ingredienser:

1 st ägg
1 dl sukrin alt. sötströ
50 g smör
1 dl valfri yoghurt (jag använde turkisk)
4-5 dl vetemjöl
1 dl vassle vaniljdrömmar
1,5 msk bakpulver

Topping

Sukrin alt. sötströ
Proteinella hasselnöt
Proteinella cookie dough

Köp Produkterna

900 g
I lager
Lägg i varukorg