Morotscupcakes

45 min
|
10-12 cupcakes
|
Kategori: BakverkBrunchMuffins

Saftiga och proteinrika morotcupcakes med valnötter.. Dags att imponera lite extra på fikagästerna framöver kanske? MUMS!

Solsidann29

Sophia heter jag och går under namnet @solsidann29 på instagram. Jag är social, positiv och glad och sprider gärna glädje omkring ..

Ingredienser

Muffins
2 st (ca 3 dl) rivna morötter
1 dl kasein vaniljdrömmar
1,5 dl vatten
2 st ägg
0,75 dl sötströ
2 dl glutenfri mjölmix
1 tsk bikarbonat
1,5 tsk bakpulver
1 tsk kanel
0,5 dl matolja
Frosting
2 dl kasein vaniljdrömmar
1,5 dl vatten
1 msk citronsaft
2 tsk sötströ
100 g rumstempererad färskost light
1 dl valnötter
orange livsmedelsfärg (valfritt)
morötter med blast (valfritt)

Gör så här

Muffins
1
Börja med att vispa ihop kasein och vatten till ett fluff och ställ i kylen.
2
Riv morötterna och blanda ihop alla torra ingredienser och ställ var för sig åt sidan.
3
Vispa ägg pösigt och ha i lite sötströ i taget.
4
Vispa därefter ner kaseinfluffet, oljan och sen de torra ingredienserna.
5
Sist av allt blandar du i morötterna och fyller upp i muffinsformar.
6
Grädda i cirka 15 min på 200°C.
Frosting
1
Vispa ihop kasein med vatten, citronsaft och sötströ. Ställ i kylen 5-10 minuter.
2
Hacka valnötterna.
3
Vispa ner färskosten och fyll upp i en spritspåse, toppa nu dina muffins (spara lite frosting som färgas med livsmedelsfärgen om ni vill dekorera en ”morot” på toppen). Om du tycker frostingen blir lös vispa i lite mer proteinpulver.
4
Täck kanten med hackade valnötter.
5
Spritsa sen på ”moroten” alternativt använd toppen på en morot med blast.