Päronglass med mintchokladsås

3 h
|
2 portioner
|
Kategori: Glass

Ett Tyngre recept på päronglass av allas år favorit Skippa Sockret. Ett supergott och något hälsosammare alternativ till en vanlig gräddglass. Toppa rikligt med Barebells Chokladsås för bästa resultat.

Skippa Sockret

Martina eller som hon även kallas Skippa Sockret, är utbildad konditor och Hälso..

Ingredienser

Glass
3 dl Lättmjöl
2 dl Tyngre Kasein Päronglass
1 dl Äggvita
1 msk Sötströ (går även att utesluta)
Topping
Barebells Chokladsås
Pepparmyntsolja

Gör så här

1
Börja med att vispa upp äggvitan fluffigt. Tillsätt även sötningen om du önskar.
2
Vispa ihop mjölken och kaseinet förhand med en visp eller en slickepott i en annan bunke.
3
Häll nu ner smeten i en glassmaskin och kör tills du får önskad konsistens eller gör som jag gjorde – häll smeten i två matlådor och stoppa in i frysen. Ta ut någon gång i halvtimmen och blanda runt. Efter 2-3 timmar är den i perfekt konsistens för att ätas.
4
Toppa rikligt med Barebells chokladsås som du blandat ihop med lite pepparmyntsolja för att få den goda mintsmaken!