Gainer

Gainer är en produkt primärt för dig som vill gå upp eller bibehålla vikt, eller dig som är ute efter en energität återhämtningsdryck. Tyngre har valt att kalla sin gainer för just massa och innehåller protein, kolhydrater och fett, vilket gör den perfekt som återhämtningsdryck för när du behöver extra energi efter träningen!

Läs mer

4 produkter

Läs mer om Tyngre Massa!

Vår gainer, eller massa som vi även kallar det fungerar självklart även bra som mellanmål för den som vill addera muskler. Idag finns vår massa, eller gainer som jordgubb, vanilj och choklad genom våra unika smaker krämig jordgubbsglass, kladdkaka och vaniljdrömmar. Men missförstå oss rätt, massa som proteinpulver och andra kosttillskott är inte enbart är till för dig som primärt vill gå upp i vikt. Många som använder den sysslar med idrotter där man förbrukar mycket energi och därmed får svårt att få i sig allt man behöver via kosten. Vår gainer har därför kommit att bli en favorit för såväl crossfit-atleter som profiler inom strongman på världsnivå. Tyngres gainer är sammanfattat ett kosttillskott som hjälper dig med återhämtning, muskelutveckling, energiinlagring och viktökning.

En så kallad gainer är en tillskottsprodukt som är specifikt konstruerad för viktuppgång. Den innehåller därför vanligen höga doser av protein men också rejält med kolhydrater och fett.

En bra gainer (som t ex Tyngres Massa) innehåller både en bra dos protein, en rejäl mängd kolhydrater och ordentligt med fett. Den kommer att möta ditt näringsbehov för att stärka dina muskler. Den kommer också underlätta din återhämtning, och den kommer dessutom bidra till ett ökat energiintag vilket är en förutsättning för mer muskler och mer styrka.

All form av viktuppgång kräver ett överskott av energi, dvs kalorier. Av den anledningen kan ett tillskott med någon form av gainer vara ett utmärkt sätt att öka energiintaget och därmed förutsättningarna för att öka i vikt.

Så länge man tål mjölkprodukter och har koll på sitt totala energiinnehåll är gainer inte onyttigt.

Man kan ta sin gainer lite när det passar en. En del väljer att inta den som ett mellanmål och därmed som ett komplement till den ordinarie kosten. En del andra väljer att inta den i samband med träningen, och då ofta precis efter träningspasset.

När man känner sig hungrig är vanligen det bästa tipset. Som frukost, som mellanmål, som komplement till en annan måltid eller i samband med träningen är vanligt.

Det finns inga egentliga begränsningar så länge man har koll på hur mycket energi man behöver och försöker få i sig.

En portion av Tyngres Massa (90 g pulver) innehåller ungefär 400 kcal, beroende på smak.

Energiinnehållet i Tyngres Massa ser ut så här: – Krämig Jordgubbsglass: 403 kcal per portion – Vaniljdrömmar: 399 kcal per portion – Kladdkaka: 370 kcal

Rätt förvarat, torrt i rumstemperatur, har Tyngres Massa lång hållbarhetstid. Precis som för alla Tyngres varor har Massa ett bäst-före-datum printat på förpackningen.