Proteinpulver

Tyngres proteinpulver tillverkas med högkvalitativa råvaror i Sverige. Vi säljer enbart egna tillskott och produkter från betrodda partners såsom NOCCO och Barebells. Detta eftersom vi vill att du som konsument ska kunna lita på dina tillskott, drycker, proteinbars och träningsutrustning – oavsett om du är motionär eller elit.

Läs mer

63 produkter

Läs mer om proteinpulver!

Vi menar att kvinnor, män, unga, gamla, och motionärer samtliga har rätt till produkter av högsta kvalitet – utan suspekt innehåll. Tyngres proteinpulver är kända för sin goda smak. Vårt protein gör också att du kan leva ett hälsosamt liv med träning. Utan att behöva kompromissa med hur produkterna smakar. Vi erbjuder ett brett sortiment av tillskott som underlättar din vardag och effektiviserar din träning. Tyngre har flera olika typer av proteinpulver, där både vassle och kasein är ett mjölkprotein. Den absolut största skillnaden är att Kasein ger en något mjöligare och därmed tjockare konsistens vid tillredning. Föredrar du att dricka ditt protein, då är Vassle ett bra val. Gillar du göra ett fluff att ha på din gröt, även kallat proteinpudding är kasein ett bättre val.

Proteinpulver finns vanligen i flera olika varianter. De vanligaste är helt klart pulver gjort av mjölkprotein, dit både vassle och kasein hör. Det finns även en del veganska alternativ, vanligen gjort på soja eller liknande.

Proteinpulver är ett praktiskt och vanligen kostnadseffektivt sätt att möta sina dagliga proteinbehov. I de flesta fall är det mycket enkelt. Man liksom bara häller sitt pulver i en shaker med vatten, och bums så är proteinet färdigt att konsumeras.

Protein som näringsämne är väldigt nyttigt och viktigt för en rad av kroppens olika funktioner. Inte minst för uppbyggnad och tillväxt av våra muskler. Men det finns ingenting som säger att du får mer muskler av proteinpulver än av protein från andra källor. Protein som protein. Men rent praktiskt är det fortfarande svårslaget att ta fram sin shaker, addera lite vatten, skaka lite, och sedan har du ditt protein serverat och klart.

Protein som näringsämne har flera fördelar. Dels sätter det igång en del tillväxtprocesser i kroppen, och det är dessutom mer mättande än andra näringsämnen. Därför innehåller nästan alla framgångsrika viktnedgångsstrategier en önskan om att öka intaget av protein. Och att i den ramen använda proteinpulver är aldrig fel.

Man tar såklart sitt proteinpulver när det passar. Många ser till att få i sig protein flera gånger om dagen och till varje måltid, för att därigenom alltid ha dessa nyttiga byggstenar tillgängliga i systemet. Att ta lite extra protein i samband med träningen, då vi bryter ner en del av våra muskler, är för många en självklarhet. Det hjälper och påskyndar återhämtningen och underlättar för kroppen att reparera och bygga upp våra skadade muskler igen.

När det passar, helt enkelt. Att just kunna dricka sitt protein är en av de stora praktiska fördelarna med proteinpulver. För att komplettera en måltid, som ett enskilt mellanmål, i samband med träningen eller som en sängfösare. Du bestämmer.

Under alla omständigheter är protein som näringsämne i de allra flesta fall att föredra, även om du inte tränar. Dels sätter det igång en del tillväxtprocesser i kroppen, och det är dessutom mer mättande än andra näringsämnen.

Det finns inga egentliga begränsningar. Det mesta beror på hur stort proteinbehov du har och hur din övriga kost ser ut. De vanliga rekommendationerna för oss som tränar är 1,4 – 2,2 gram protein per kilo kroppsvikt och dag. För de allra flesta är det målet lite knepigt att möta enbart med vanlig mat. Och det är här tillskott i form av proteinpulver blir extra praktiskt.

Protein hjälper kroppen att bygga upp våra muskler. Protein är dessutom mer mättande än andra näringsämnen. En eventuell viktuppgång kommer därmed sannolikt inte bestå av kroppsfett.

Nej. Precis som för alla andra näringsämnen så kommer protein också påverka ditt totala energiintag positivt, vilket kan vara bra att känna till.

Nej.

Nej. Precis som för alla andra näringsämnen så kommer protein också påverka ditt totala energiintag positivt, vilket kan vara bra att känna till.

Vi erbjuder även massa, eller gainer som det också kallas som passar dig som vill gå upp eller bibehålla vikt, eller dig som är ute efter en energität återhämtningsdryck. Till sist, för dig som är ute efter ett rent proteinpulver utan något annat så är vassleisolat ett bra alternativ. I stora drag är den viktigaste skillnaden att tänka på när du väljer proteinpulver vad du gillar bäst. Du får inte mätbart mindre muskler av kasein, och du blir inte mätbart fetare av att dricka vassleprotein eller isolat. Det hela kommer helt enkelt an på vad du själv gillar bäst.