Kasein

Kasein kan sägas vara 2000-talets protein. När kaseinproteinpulver dök upp på marknaden kändes pulvret ofta väldigt dammigt, och nästan mjöligt i konsistensen. Idag håller pulvret en helt annan kvalitet och har blivit ett allt mer populärt protein för varje dag som går.

Läs mer

29 produkter

Läs mer om Kasein!

Kasein är ett mjölkprotein som har många fördelar, först och främst är kasein mångsidigt. Kaseinprotein går förvisso utmärkt att dricka, men fungerar precis lika bra som kaseinpudding, kaseinfluff, eller proteinshake. Vårt proteinpulver går självklart även bra att använda i gröt eller att baka med. Idag ser man allt mer sällan att man väljer att dricka sitt kasein. Bara fantasin sätter gränserna för vad man kan göra med våra kosttillskott. Tyngres kasein som övriga kosttillskott är högkvalitativt och precis som vassle så kommer kaseinet från mjölk och innehåller därmed rikligt med alla essentiella aminosyror, vilket ger dig allt du behöver för att växa och bli starkare. Vi jobbar aktivt med att förbättra våra smaker, allt från choklad och vanilj som vi valt att kalla kladdkaka och vaniljdrömmar, två av våra storsäljare. Till mer unika smaker så som chokladtryffel. Kaseinpulver är tjockare i konsistensen jämfört med vassle. Så även om du dricker ditt proteinpulver behålls mättnadskänslan längre än om du dricker en vassledrink eller milkshake. Och gör man exempelvis en pudding av kaseinet ökar mättnaden ytterligare. Kaseinet håller dina aminosyredepåer välfyllda under lång tid. Att hålla aminosyredepåerna på en bra nivå gör att kaseinet lämpar sig perfekt innan läggdags. Är du istället ute efter Vassle eller Whey? Vassleprotein har vi självklart också

Kasein är ett mjölkproteinpulver som vanligen kommer som en biprodukt från smörtillverkning. Kasein binder lätt till vätska och används därför ofta i en tjockare form av tillredning, som puddingar och liknande. Kasein är mättande och tar lite längre tid på sig att ta sig ut i kroppen, varför många använder det som ett kvällsprotein.

Ytterst beror det på vad du föredrar. Gillar du en tjockare konsistens, kanske rentav i formen av en proteinpudding? Ja, då kanske kasein är din grej. Gillar du mer att skaka och svepa en lättlöslig drink när andan faller på? Ja, då kanske vassle är mer din tekopp.

Både vassle och kasein är mjölkprotein. Den största skillnaden är att
proteinmolekylerna i kasein är betydligt större än i vassle. Dessa är heller inte lösliga i vatten på samma sätt som för vassle. Därför ger kasein en aningen mjöligare och därmed tjockare konsistens. De större proteinmolekylerna bryts också ned lite långsammare av kroppen.

Protein i form av kasein är ett utmärkt tillskott för att komplettera din ordinarie kost, som ett enskilt mellanmål eller som snacks. Många föredrar att ta sitt kasein på kvällen för att ge kroppen en jämn utsöndring av nyttiga aminosyror under natten.

Absolut. Det finns inga begränsningar över hur mycket kasein man kan eller bör ta per dag. Precis som de lite mer generella hälsoråden föreslår så är en balanserad och varierad kost ofta att föredra. Dessutom måste även vår individuella kosthållning ses i sitt respektive sammanhang. Om du har svårt att möta ditt proteinbehov med din ordinarie kost så kan tillskott i form av kasein vara en bra idé.

Hälsoråden brukar förespråka att vi totalt sett får i oss 1,2-1,8g protein per kg kroppsvikt och dag. Hur mycket av det som kan eller bör utgöras av proteintillskott som kasein är högst individuellt, och avgörs främst av hur din övriga kost ser ut. Många användare väljer att komplettera sin kost med ett eller ett par mål där proteinpulver utgör den primära proteinkällan.

Det finns nog inga begränsningar för hur man kan använda sitt kasein. Många använder det i olika former av bakverk, i olika former av matlagning, för att göra puddingar och olika röror, men man kan såklart också mixa det i form av en proteinshake.

Kasein är en form av proteinpulver. En annan, som också är av typen
mjölkproteinpulver, är vassle. Det görs numera proteinpulver av flera typer, inte minst har ett antal vegetariska alternativ dykt upp på senare år.