Proteinrik mango- och banankaka
Frida Benjaminsson
FRI FRAKT FRÅN 500 SEK
T-SHIRT PÅ KÖPET FRÅN 1 500 SEK
4.6 AV 5 PÅ TRUSTPILOT
750g
279 SEK
279 SEK
Kasein Solmogna Citroner
Läs 10 omdömen
Beskrivning
Om man plockar en citron när den har fått mogna klart i solen finns naturligtvis den härliga syrligheten där, men också en förförisk sötma. Det är precis där du också smakmässigt hittar vårt nya kasein solmogna citroner!
Citron är en notoriskt svår smak: lutar den för mycket åt ena hållet blir den bara sötsliskig, lutar den för mycket åt andra hållet smakar den diskmedel. Varför då ens hålla på och krångla? Svaret är enkelt: Lyckas man pricka exakt rätt är resultatet himmelskt, och med vår nya smak kasein solmogna citroner tycker vi oss ha gjort exakt det!
Naturligtvis talar vi här om ett perfekt sommarprotein, men mysfaktorn i att drömma sig bort till ett somrigt Medelhav när man sitter med sitt protein på vintern ska heller inte underskattas. Kort sagt: En given favorit året om!
Produktinformation
Näringsvärde | Per 100g | Per Portion (35g) |
---|---|---|
Energi | 1488 kJ/356 kcal | 521 kJ/124 kcal |
Fett | 1,3 g | <0,5 g |
varav mättat fett | 0,9 g | 0,3 g |
Kolhydrat | 7,0 g | 2,4 g |
varav sockerarter | 5,2 g | 1,8 g |
Protein | 79 g | 28 g |
Salt | 0,64 g | 0,22 g |
Ingredienser
MJÖLKproteinkoncentrat, naturlig citronarom, salt, surhetsreglerande medel (citronsyra), sötningsmedel (aspartam*, acesulfam-K), färgämne (betakaroten), laktasenym. *Innehåller en fenylalaninkälla.
Innehåll: 750 gram, vilket motsvarar ca 21 portioner. Skopa medföljer inte. Användning: Pudding: Blanda 1 dl pulver (ca 35 g) med ca 1,5 dl kallt vatten eller mjölk. Anpassa mängden vätska efter önskad konsistens. Shake: Blanda 1 dl pulver (ca 35 g) med 3 dl kallt vatten eller mjölk. Förvaring: Förvaras torrt i rumstemperatur. Konsumentkontakt: [email protected] - www.tyngre.se Tillverkat i Sverige för Tyngre Distribution AB
Allergi
Innehåller: mjölkprotein, och laktos* *Innehåller laktasenzym som spjälkar laktosen när det kommer i kontakt med vätska. Detta innebär att vårt kasein är ett bra alternativ för dig som är laktosintolerant/känslig för laktos. Låt stå i några minuter för maximal effekt.
Vanliga frågor
Har ni något proteinpulver/grötmix som är laktosfri?
Vi tillsätter laktasenzym i våra produkter. Man kan inte kalla kasein, vassle eller våra gröter laktosfria, eftersom det finns laktos i produkten innan vätska tillsätts och laktasenzym reagerar först med vätska. Det är alltså efter du blandat din proteinshake/pudding som processen börjar. Det är därför man ska låta den stå en stund innan, gärna runt 15 min om man är väldigt känslig. Mängden laktasenzym är anpassad efter mängden laktos, men exakt hur mycket laktos som finns kvar är svårt att svara på, men troligtvis lite. Feedbacken vi får av våra laktosintoleranta kunder är att våra proteinpulver funkar bra.
Laktasenzym är alltså ett enzym som spjälkar mjölksockret (laktoset) i mindre enheter som kan tas upp i tarmen. Man kan köpa det i tablettform på apotek exempelvis.
Recept idéer
Relaterade artiklar
Protein – vad är det för skillnad på vassle och kasein?
En av de vanligaste frågorna vi får här på redaktionen är just den om skillnaden mellan vassle och kasein. Vad är mest effektivt, hur använder man de olika varianterna bäst, och spelar det egentligen någon roll vad man väljer?
Alex Danielsson
2 mars 2021
Kaseinfluff – så gör du!
Det magiska ”proteinfluffet” som alla snackar om. Vad är det egentligen och hur gör man?
Skippa Sockret
17 aug. 2020