VI ÄR TYNGRE

Tyngre är sprunget ur många och långa samtal mellan de bästa vännerna Alex & Andreas. Tillsammans ville de skapa en redaktionell plattform där allt de själva tycker är viktigt kring styrketräning kunde samsas.

Därför är en av de centrala delarna i Tyngre just bredden. Som Alex uttrycker det: ”Vi kommer alla från samma dammiga källargym från början. Samma undanskuffade förrådsutrymme under den lokala simhallen, där det ofta pliktskyldigast placerats ett par kulhantlar, en kungsfjäder och ett par fotsvettsdoftande medicinbollar. Men tiden och våra respektive ambitioner har därefter fått oss att träningsmässigt gå isär.”

Därför kommer du här alltid möta reportage och rapporter om bodybuilding, om fitness och alla de olika varianter av tävlingsgrenar som där finns. Tyngre tar också plats i rena lyftarmiljöer – där både styrkelyft, tyngdlyftning och självfallet även strongman intresserar oss hårt. Men även andra varianter av hur vi väljer att använda en skivstång finns representerade. Som crossfit, till exempel.

En annan väsentlig tanke som funnits med som ett mantra från början är att Tyngre ska finnas i alla digitala former och kanaler. Hos oss kan du läsa massor. Långläsning i form av featurereportage, krönikor och rapporter. Snabba nyhetsnotiser om aktuella händelser och skvaller. Initierade analyser om sportsliga och även politiska frågor. Matnyttiga artiklar om forskning kring träning, kost och hälsa.

Även det visuella får sitt. Både bilder och videoklipp finns som integrerade delar i våra reportage, såväl som att många inslag också står på egna ben.

Kanske är det dock poddarna som är Tyngres främsta signum. Alex och Andreas, som själva poddat sedan 2010, gör idag två olika poddar, som tillsammans utkommer med tre avsnitt i veckan. Tyngre ger också ut poddar om fotboll, forskning, crossfit, fitness, bodybuilding, kraftsport, golf, rehab och konditionsträning. Bredd även här, således.

Och – här är det fina – allt detta kan du se, läsa och lyssna på oavsett plattform. Det funkar lika bra i datorn som på paddan som på mobilen. Dessutom är allt innehåll helt gratis.

Från början var kosttillskotten och kläderna tänkta som ett komplement, att bidra till att bygga varumärket. Sakta men säkert har våra produkter blivit allt mer populära hos massor av olika individer och utövare. Idag ligger stort fokus på att ta fram nya och innovativa produkter, men fortfarande är grunden enkel: produkterna ska vara fungerande, lätta att förstå, fria från nonsens och hittepå, och bara luta sig mot etablerad kunskap kring funktion och effekt. Dessutom ska de smaka gott.

Vi är alltjämt ett ungt företag och vi inser såklart att världen förändras snabbare än någon kan blinka. I vår strävan framåt försöker vi därför bibehålla både nyfikenhet och ödmjukhet. Vi försöker vara öppna, fördomsfria, snabbfotade och inkluderande.

Glädje är en annan aspekt som är viktigt här. Att ha kul är i sak roligare än att envetet jaga resultat och lönsamhet. Därför pysslar Tyngre aldrig med det som vi betraktar som tråkigt. Istället söker vi aktivt efter situationer och samarbeten som kan bidra till glädje och gemenskap.