NOCCO

NOCCO har snabbt kommit att bli de facto-standarden för funktionell dryck inriktad mot träningsmarknaden. Ända sedan de lanserade redan år 2014 har man ständigt kommit med nya uppdateringar och innovationer: bättre smaker, med eller utan BCAA, med eller utan koffein – det finns en för alla preferenser och behov.

Läs mer

45 produkter

Läs mer om NOCCO!

Bland vårt sortiment från NOCCO hiattar du allt från koffeinfritt till kvällen, FOCUS för dig som behöver extra fokus och med koffein då du behöver lite extra energi. NOCCO valde att gå motsatt väg från traditionell energidryck: Borta var socker och taurin, och istället var de ersatta med olika funktionella ingredienser. Dessutom har man en diametralt annorlunda smakfilosofi: Istället för en allmän “energidryckssmak” har drycken rena smaker som päron, ananas eller blåbär. Det, tillsammans med en tilltalande design, är några av hemligheterna bakom den succé som NOCCO har blivit: Sveriges i särklass mest populära BCAA-dryck. NOCCO finns både som funktionell dryck perfekt när du behöver en extra kick, men även som PWO och en serie FOCUS inriktad mot gaming och e-sport. Hos Tyngre kan du alltid vara säker på att vara snabb med att testa nyheter snabbt efter att de lanserats då vi alltid släpper de samma dag som de lanseras och levererar inom 2-3 arbetsdager. Det är ingen nyhet att NOCCO tog över marknaden för koffeindryck och satte en standard för funktionella drycker. Hos Tyngre har vi samlat samtliga smaker och erbjuder även NOCCO Mixflak för att göra det enkelt att testa flera olika smaker i de serier som vi satt ihop. Vi jobbar ständigt hårt för att kunna erbjuda NOCCO flak billigt, prisvärt och med snabb leverans.

Det är en vegansk och sockerfri dryck berikad med BCAA, koffein och vitaminer. Det finns flera olika varianter, både med och utan koffein samt med olika mängd BCAA. NOCCO finns även i olika kategorier: BCAA med 180 mg koffein, BCAA+ utan koffein och Focus.

Det finns olika varianter som har olika ändamål. Läs mer om de olika typerna av nedan.

NOCCO PWO
NOCCO PWO heter numera Tyngre PWO, och finns i två smaker: Blue Raspberry och Sour Apple. Tyngre PWO innehåller 1500 mg beta-alanin, 500 mg l-arginin och 200 mg koffein.

NOCCO Koffeinfri
Alla i kategorin NOCCO BCAA+ är koffeinfria. De finns för närvarande i smakerna Carribean och Äpple.

NOCCO BCAA
BCAA, som är några av proteinets byggstenar, återfinns i de flesta NOCCO. Produkterna i kategorin NOCCO BCAA innehåller 3000 mg BCAA per burk, medan NOCCO BCAA+ innehåller 5000 mg BCAA. Av de ingående aminosyrorna är leucin den som är mest intressant för den som styrketräna, då den har störst effekt på den så kallade proteinsyntesen. Därmed kan BCAA bidra till bättre förutsättningar för muskeltillväxt, och speciellt effektivt verkar detta vara för att motverka muskelnedbrytning

NOCCO BCAA och NOCCO Focus innehåller 180 mg koffein per burk. NOCCO BCAA+ är helt koffeinfri.

En burk NOCCO innehåller vanligen 180 mg koffein, vilket motsvarar ungefär tre koppar kaffe.

NOCCO är inte farligt. De aktiva substanserna koffein och BCAA har bevisat positiva effekter både för energi, vakenhet, koncentrationsförmåga och för att skydda våra muskler. Alltför stora doser av framförallt koffein kan dock upplevas som störande och obehagligt för den som är känslig.

I Sverige finns det ingen lagstadgad åldersgräns för försäljning av koffeinberikade drycker som NOCCO. Vi stöder dock branchöverenskommelser om att inte rekommendera NOCCO till någon under 15 år.

Alla NOCCO innehåller kolsyra.

NOCCO är en välsmakande funktionsdryck utan socker, med kolsyra, koffein och BCAA. NOCCO innehåller dessutom B-vitaminerna biotin, folsyra, niacin, B6 och B12, som alla bidrar till att minska trötthet och utmattning. Jämfört med läsk, saft och söta juicer är NOCCO därmed att betraktas som nyttigt.

En NOCCO passar bra innan träningen. Främst för att koffeinet gör dig lite mer pigg och alert under passet. Bäst effekt från koffeinet får du om du tar din NOCCO upp till en timme innan träningen.

Majoriteten av NOCCO-varianter innehåller koffein. Känslighet för koffein är individuellt och kan variera från person till person. Därför rekommenderar vi att begränsa konsumtionen till två burkar om dagen, vilket ligger i linje med rekommendationerna kring koffein.

Halveringstiden för koffein är vanligen 4-5 timmar för en vuxen person. Hur länge man känner sig pigg är dock högst personligt.