Vassleisolat

Vassleisolat, isolat eller whey isolate som det ofta även kan kallas är den form av vassleprotein där proteinerna isoleras och andra ämnen så som fett och laktos filtreras bort. Detta är ett proteinpulver för dig som vill ha ett rent proteinpulver utan något annat. Isolat som kosttillskott tas upp snabbt och är extra bra för dig med orolig mage eftersom laktosen är borttagen.

Läs mer

1 produkter

Läs mer om Vassleisolat!

Vassleisolat har en ännu högre proteinhalt per 100g jämfört med vanligt vassle eftersom man filtrerat bort annat innehåll. Detta medför samtidigt att mängden kalorier minskar något. Isolat har obefintlig laktoshalt vilket gör just isolat extra skonsam mot magen. Det har även en snabb upptagningsförmåga där proteinerna går snabbt till musklerna med dess mycket höga proteinhalt.

Vassleisolat och vassle (även kallat vasslekoncentrat) är båda mjölkprotein. När man producerar vasslesisolat så isolerar man proteinerna i en ytterligare process där andra ämnen som fett och laktos helt enkelt filtreras bort. Vassleisolat är därmed ett rent proteinpulver utan något annat.

Den främst anledningen till att välja vassleisolat är att det kan upplevas snällare mot magen eftersom laktosen är borttagen.

I vassleisolat är proteinhalten lite högre jämfört med vassle. Samtidigt är halterna av både fett och kolhydrater lägre, vilket totalt sett ger en mindre mängd kalorier än vassle. Vassleisolat är därmed en utmärkt följeslagare på en eventuell viktnedgångsresa.