Vassleisolat Kladdkaka

900g

299 SEK

254 SEK

Lägsta priset de senaste 30 dagarna: 299 SEK

1

Läs 22 omdömen

trustpilot logo
  • Skickas vanligtvis inom 24 timmar
  • Hemleverans med Budbee
  • Fri frakt från 500kr

Sveriges godaste isolat? För dig som vill ha ett ultrarent protein utan att tumma på smaken – kladdkakan är magisk!


Vassleisolat Kladdkaka från Tyngre. Ett vassleisolat med bra innehåll i vår älskade smak kladdkaka. Hela 28 gram protein per servering! Vassleproteinisolat tas fram genom att filtrera koncentrat som skapar vassleprotein ytterligare gånger. Denna process innebär att man isolerar proteinfraktionerna, därmed benämningen isolat.

Förutom det höga proteininnehållet är ett produkten i stort sett fritt från laktos, vilket gör det till ett av de vanligaste använda proteintillskotten för laktosintoleranta. Tack vare sin höga renhet tas ett vassle/whey isolat upp snabbare av kroppen samtidigt som det är mer skonsamt för magen.

NäringsvärdePer 100gPer Portion (35g)
Energi1491 kJ/356 kcal522 kJ/125 kcal
Fett0,9 g0,3 g
varav mättat fett0,6 g0,2 g
Kolhydrat5,8 g2,0 g
varav sockerarter2,5 g0,9 g
Protein81 g28 g
Salt1,1 g0,4 g

Ingredienser

Korsflödes ultra- och mikrofiltrerat VASSLEproteinisolat (MJÖLK) (innehåller emulgeringsmedel (solroslecitin)), fettreducerat kakaopulver, arom, salt, sötningsmedel (aspartam*), laktas.

*Innehåller en fenylalaninkälla.

Innehåll:
900 gram, vilket motsvarar ca 26 portioner. Skopa medföljer inte.

Användning:

1 skopa (ca 35 g) blandas med 3-4 dl vatten eller mjölk. Ett dl-mått motsvarar ca 35 g pulver (en portion).

Förvaring:
Förvaras torrt i rumstemperatur.

Konsumentkontakt: [email protected] - www.tyngre.se

Tillverkat i Sverige för Tyngre Distribution AB

Innehåller mjölkprotein och laktos*.

*Innehåller laktasenzym som spjälkar laktosen när det kommer i kontakt med vätska. Detta innebär att vårt vassle är ett bra alternativ för dig som är laktosintolerant/känslig för laktos.

Låt stå i några minuter för maximal effekt.

Det är svarta prickar i proteinpulvret, varför?
De svarta prickarna du ser i pulvret är kakao. Kakao finns i lite olika nyanser och i våra chokladprotein använder vi bl.a. ett svart kakaopulver för att få den nyansen (och smaken) vi önskar på proteinet. Gäller alltså alla våra chokladsmaker såsom kladdkaka, mintchoklad, chokladtryffel och chokladboll!

Har ni något proteinpulver/grötmix som är laktosfri?
Vi tillsätter laktasenzym i våra produkter. Man kan inte kalla kasein, vassle eller våra gröter laktosfria, eftersom det finns laktos i produkten innan vätska tillsätts och laktasenzym reagerar först med vätska. Det är alltså efter du blandat din proteinshake/pudding som processen börjar. Det är därför man ska låta den stå en stund innan, gärna runt 15 min om man är väldigt känslig. Mängden laktasenzym är anpassad efter mängden laktos, men exakt hur mycket laktos som finns kvar är svårt att svara på, men troligtvis lite. Feedbacken vi får av våra laktosintoleranta kunder är att våra proteinpulver funkar bra.

Laktasenzym är alltså ett enzym som spjälkar mjölksockret (laktoset) i mindre enheter som kan tas upp i tarmen. Man kan köpa det i tablettform på apotek exempelvis.


Recept idéer

Proteinkladdkaka med nougat

Frida Benjaminsson

Mjölkchokladkladdkaka i mugg

Anna Jonasson

Proteinrika- och glutenfria chocolate chip cookies

Njutavbramat

Proteinrikt choklad- och bananbröd

Johanna Markerius

Proteinglass med mango- och mandel

Anna Jonasson

Proteinrik mango- och banankaka

Frida Benjaminsson

Proteinrik kaffedröm

Frida Benjaminsson

Proteinrik morotskaka med limefrosting

Beatrice Alderin

Proteinrik kanelbullerulltårta

Frida Benjaminsson

Proteinrik kanelbullegranola

eatandglowjonna

Enkel äppelpaj med vaniljvisp

Njutavbramat

Proteinrik tiramisuglass

Frida Benjaminsson

Äppelpaj med salted caramel cookiessås

Anna Jonasson

Proteinrik och krämig vaniljgröt

Beatrice Alderin

Crunchy proteingranola med salt karamell

eatandglowjonna

Proteinmilkshake med sommarbär

Frida Hultin

Snabb och proteinrik mangoglass

Frida Hultin

Smoothiebowl med banan, jordgubb- och citron

Skippa Sockret

Proteinrik morotskaka

Frida Benjaminsson

Salted caramel cookie granola

eatandglowjonna

Proteinrik kokos- och chokladkola

Anna Jonasson

Proteinglass med cookie dough

Anna Jonasson

Chocolate chip cookie chiapudding

Anna Jonasson

Mango- och citronsmoothie

Anna Jonasson

Proteinrik körsbärsglass

Frida Benjaminsson

Proteinrika kokos- och citronbollar

Sandra Gröndahl

Proteinglass med nougat- och choklad

Frida Benjaminsson

Saftig och proteinrik vaniljostkaka

Anna Jonasson

Proteinrik rabarberpaj utan tillsatt socker

eatandglowjonna

Smoothiebowl med jordgubb- och banan

Skippa Sockret

Chokladkaka fylld med chocolate chip cookie dough

Sandra Gröndahl

Proteinrik chokladsås

Frida Benjaminsson

Proteinrik mango- och vaniljglass

Frida Benjaminsson


Relaterade artiklar

Protein – vad är det för skillnad på vassle och kasein?

En av de vanligaste frågorna vi får här på redaktionen är just den om skillnaden mellan vassle och kasein. Vad är mest effektivt, hur använder man de olika varianterna bäst, och spelar det egentligen någon roll vad man väljer?

Alex Danielsson

2 mars 2021