Vassleisolat Kladdkaka

900g

299 SEK

299 SEK

1

Läs 16 omdömen

trustpilot logo
  • Skickas vanligtvis inom 24 timmar
  • Hemleverans med Budbee
  • Fri frakt från 500kr

Sveriges godaste isolat? För dig som vill ha ett ultrarent protein utan att tumma på smaken – kladdkakan är magisk!


Vassleisolat Kladdkaka från Tyngre. Ett vassleisolat med bra innehåll i vår älskade smak kladdkaka. Hela 28 gram protein per servering! Vassleproteinisolat tas fram genom att filtrera koncentrat som skapar vassleprotein ytterligare gånger. Denna process innebär att man isolerar proteinfraktionerna, därmed benämningen isolat.

Förutom det höga proteininnehållet är ett produkten i stort sett fritt från laktos, vilket gör det till ett av de vanligaste använda proteintillskotten för laktosintoleranta. Tack vare sin höga renhet tas ett vassle/whey isolat upp snabbare av kroppen samtidigt som det är mer skonsamt för magen.

NäringsvärdePer 100gPer Portion (35g)
Energi1491 kJ/356 kcal522 kJ/125 kcal
Fett0,9 g0,3 g
varav mättat fett0,6 g0,2 g
Kolhydrat5,8 g2,0 g
varav sockerarter2,5 g0,9 g
Protein81 g28 g
Salt1,1 g0,4 g

Ingredienser

Korsflödes ultra- och mikrofiltrerat VASSLEproteinisolat (MJÖLK) (innehåller emulgeringsmedel (solroslecitin)), fettreducerat kakaopulver, arom, salt, sötningsmedel (aspartam*), laktas.

*Innehåller en fenylalaninkälla.

Innehåll:
900 gram, vilket motsvarar ca 26 portioner. Skopa medföljer inte.

Användning:

1 skopa (ca 35 g) blandas med 3-4 dl vatten eller mjölk. Ett dl-mått motsvarar ca 35 g pulver (en portion).

Förvaring:
Förvaras torrt i rumstemperatur.

Konsumentkontakt: [email protected] - www.tyngre.se

Tillverkat i Sverige för Tyngre Distribution AB

Innehåller mjölkprotein och laktos*.

*Innehåller laktasenzym som spjälkar laktosen när det kommer i kontakt med vätska. Detta innebär att vårt vassle är ett bra alternativ för dig som är laktosintolerant/känslig för laktos.

Låt stå i några minuter för maximal effekt.

Det är svarta prickar i proteinpulvret, varför?
De svarta prickarna du ser i pulvret är kakao. Kakao finns i lite olika nyanser och i våra chokladprotein använder vi bl.a. ett svart kakaopulver för att få den nyansen (och smaken) vi önskar på proteinet. Gäller alltså alla våra chokladsmaker såsom kladdkaka, mintchoklad, chokladtryffel och chokladboll!

Har ni något proteinpulver/grötmix som är laktosfri?
Vi tillsätter laktasenzym i våra produkter. Man kan inte kalla kasein, vassle eller våra gröter laktosfria, eftersom det finns laktos i produkten innan vätska tillsätts och laktasenzym reagerar först med vätska. Det är alltså efter du blandat din proteinshake/pudding som processen börjar. Det är därför man ska låta den stå en stund innan, gärna runt 15 min om man är väldigt känslig. Mängden laktasenzym är anpassad efter mängden laktos, men exakt hur mycket laktos som finns kvar är svårt att svara på, men troligtvis lite. Feedbacken vi får av våra laktosintoleranta kunder är att våra proteinpulver funkar bra.

Laktasenzym är alltså ett enzym som spjälkar mjölksockret (laktoset) i mindre enheter som kan tas upp i tarmen. Man kan köpa det i tablettform på apotek exempelvis.


Recept idéer

Proteinrik vaniljkaka med hallon

Julia Samuelsson

Proteinrik chokladpannacotta

Johanna Markerius

Proteinrika chokladbollar med nougat

Johanna Markerius

Proteinrika saffransscones

Johanna Markerius

Proteinrika saffransbullar med marzipanfyllning

Johanna Markerius

Proteinrika saffransdonuts

Johanna Markerius

Proteinrik blåbärsglass

Frida Benjaminsson

Proteinrik saffranspannacotta

Johanna Markerius

Proteinrik kanelbullegröt med mandelkräm

Anna Jonasson

Proteinrik kaffe- och chokladsmoothie

Skippa Sockret

Proteinrik chokladmousse med avokado

Frida Benjaminsson

Proteinrik och bärig smoothiebowl

Julia Samuelsson

Proteinrik och enkel vaniljpannkaka

Julia Samuelsson

French toast med saffran och hallon

eatandglowjonna

Krämig och proteinrik cappuccino

Frida Benjaminsson

Proteinrik mango- och spenatsmoothie

eatandglowjonna

Proteinbars med smak av morotskaka

Frida Benjaminsson

Proteinrika praliner med nougat

Skippa Sockret

Proteinrik cappuccino

Frida Benjaminsson

Ostkaka med jordgubbstvist

Johanna Markerius

Minttoppar

Skippa Sockret

Proteinrika kokostoppar

Skippa Sockret

Proteinrika bountys med smak av kanelbulle

Skippa Sockret

Proteinrika bountys med smak av lakrits

Skippa Sockret

Bountys med smak av mintchoklad

Skippa Sockret

Ninja Kakor

Skippa Sockret


Relaterade artiklar

Protein – vad är det för skillnad på vassle och kasein?

En av de vanligaste frågorna vi får här på redaktionen är just den om skillnaden mellan vassle och kasein. Vad är mest effektivt, hur använder man de olika varianterna bäst, och spelar det egentligen någon roll vad man väljer?

Alex Danielsson

2 mars 2021