Proteinkladdkaka med nougat
Frida Benjaminsson
FRI FRAKT FRÅN 500 SEK
T-SHIRT PÅ KÖPET FRÅN 1 500 SEK
4.6 AV 5 PÅ TRUSTPILOT
900g
299 SEK
254 SEK
Lägsta priset de senaste 30 dagarna: 299 SEK
Läs 22 omdömen
Beskrivning
Sveriges godaste isolat? För dig som vill ha ett ultrarent protein utan att tumma på smaken – kladdkakan är magisk!
Vassleisolat Kladdkaka från Tyngre. Ett vassleisolat med bra innehåll i vår älskade smak kladdkaka. Hela 28 gram protein per servering! Vassleproteinisolat tas fram genom att filtrera koncentrat som skapar vassleprotein ytterligare gånger. Denna process innebär att man isolerar proteinfraktionerna, därmed benämningen isolat.
Förutom det höga proteininnehållet är ett produkten i stort sett fritt från laktos, vilket gör det till ett av de vanligaste använda proteintillskotten för laktosintoleranta. Tack vare sin höga renhet tas ett vassle/whey isolat upp snabbare av kroppen samtidigt som det är mer skonsamt för magen.
Produktinformation
Näringsvärde | Per 100g | Per Portion (35g) |
---|---|---|
Energi | 1491 kJ/356 kcal | 522 kJ/125 kcal |
Fett | 0,9 g | 0,3 g |
varav mättat fett | 0,6 g | 0,2 g |
Kolhydrat | 5,8 g | 2,0 g |
varav sockerarter | 2,5 g | 0,9 g |
Protein | 81 g | 28 g |
Salt | 1,1 g | 0,4 g |
Ingredienser
Korsflödes ultra- och mikrofiltrerat VASSLEproteinisolat (MJÖLK) (innehåller emulgeringsmedel (solroslecitin)), fettreducerat kakaopulver, arom, salt, sötningsmedel (aspartam*), laktas.
*Innehåller en fenylalaninkälla.
Innehåll:
900 gram, vilket motsvarar ca 26 portioner. Skopa medföljer inte.
Användning:
1 skopa (ca 35 g) blandas med 3-4 dl vatten eller mjölk. Ett dl-mått motsvarar ca 35 g pulver (en portion).
Förvaring:
Förvaras torrt i rumstemperatur.
Konsumentkontakt: [email protected] - www.tyngre.se
Tillverkat i Sverige för Tyngre Distribution AB
Allergi
Innehåller mjölkprotein och laktos*.
*Innehåller laktasenzym som spjälkar laktosen när det kommer i kontakt med vätska. Detta innebär att vårt vassle är ett bra alternativ för dig som är laktosintolerant/känslig för laktos.
Låt stå i några minuter för maximal effekt.
Vanliga frågor
Det är svarta prickar i proteinpulvret, varför?
De svarta prickarna du ser i pulvret är kakao. Kakao finns i lite olika nyanser och i våra chokladprotein använder vi bl.a. ett svart kakaopulver för att få den nyansen (och smaken) vi önskar på proteinet. Gäller alltså alla våra chokladsmaker såsom kladdkaka, mintchoklad, chokladtryffel och chokladboll!
Har ni något proteinpulver/grötmix som är laktosfri?
Vi tillsätter laktasenzym i våra produkter. Man kan inte kalla kasein, vassle eller våra gröter laktosfria, eftersom det finns laktos i produkten innan vätska tillsätts och laktasenzym reagerar först med vätska. Det är alltså efter du blandat din proteinshake/pudding som processen börjar. Det är därför man ska låta den stå en stund innan, gärna runt 15 min om man är väldigt känslig. Mängden laktasenzym är anpassad efter mängden laktos, men exakt hur mycket laktos som finns kvar är svårt att svara på, men troligtvis lite. Feedbacken vi får av våra laktosintoleranta kunder är att våra proteinpulver funkar bra.
Laktasenzym är alltså ett enzym som spjälkar mjölksockret (laktoset) i mindre enheter som kan tas upp i tarmen. Man kan köpa det i tablettform på apotek exempelvis.
Recept idéer
Relaterade artiklar
Protein – vad är det för skillnad på vassle och kasein?
En av de vanligaste frågorna vi får här på redaktionen är just den om skillnaden mellan vassle och kasein. Vad är mest effektivt, hur använder man de olika varianterna bäst, och spelar det egentligen någon roll vad man väljer?
Alex Danielsson
2 mars 2021