Vassleisolat Kladdkaka

900g

299 SEK

299 SEK

1

Läs 23 omdömen

trustpilot logo
  • Skickas vanligtvis inom 24 timmar
  • Hemleverans med Budbee
  • Fri frakt från 500kr

Sveriges godaste isolat? För dig som vill ha ett ultrarent protein utan att tumma på smaken – kladdkakan är magisk!


Vassleisolat Kladdkaka från Tyngre. Ett vassleisolat med bra innehåll i vår älskade smak kladdkaka. Hela 28 gram protein per servering! Vassleproteinisolat tas fram genom att filtrera koncentrat som skapar vassleprotein ytterligare gånger. Denna process innebär att man isolerar proteinfraktionerna, därmed benämningen isolat.

Förutom det höga proteininnehållet är ett produkten i stort sett fritt från laktos, vilket gör det till ett av de vanligaste använda proteintillskotten för laktosintoleranta. Tack vare sin höga renhet tas ett vassle/whey isolat upp snabbare av kroppen samtidigt som det är mer skonsamt för magen.

NäringsvärdePer 100gPer Portion (35g)
Energi1491 kJ/356 kcal522 kJ/125 kcal
Fett0,9 g0,3 g
varav mättat fett0,6 g0,2 g
Kolhydrat5,8 g2,0 g
varav sockerarter2,5 g0,9 g
Protein81 g28 g
Salt1,1 g0,4 g

Ingredienser

Korsflödes ultra- och mikrofiltrerat VASSLEproteinisolat (MJÖLK) (innehåller emulgeringsmedel (solroslecitin)), fettreducerat kakaopulver, arom, salt, sötningsmedel (aspartam*), laktas.

*Innehåller en fenylalaninkälla.

Innehåll:
900 gram, vilket motsvarar ca 26 portioner. Skopa medföljer inte.

Användning:

1 skopa (ca 35 g) blandas med 3-4 dl vatten eller mjölk. Ett dl-mått motsvarar ca 35 g pulver (en portion).

Förvaring:
Förvaras torrt i rumstemperatur.

Konsumentkontakt: [email protected] - www.tyngre.se

Tillverkat i Sverige för Tyngre Distribution AB

Innehåller mjölkprotein och laktos*.

*Innehåller laktasenzym som spjälkar laktosen när det kommer i kontakt med vätska. Detta innebär att vårt vassle är ett bra alternativ för dig som är laktosintolerant/känslig för laktos.

Låt stå i några minuter för maximal effekt.

Det är svarta prickar i proteinpulvret, varför?
De svarta prickarna du ser i pulvret är kakao. Kakao finns i lite olika nyanser och i våra chokladprotein använder vi bl.a. ett svart kakaopulver för att få den nyansen (och smaken) vi önskar på proteinet. Gäller alltså alla våra chokladsmaker såsom kladdkaka, mintchoklad, chokladtryffel och chokladboll!

Har ni något proteinpulver/grötmix som är laktosfri?
Vi tillsätter laktasenzym i våra produkter. Man kan inte kalla kasein, vassle eller våra gröter laktosfria, eftersom det finns laktos i produkten innan vätska tillsätts och laktasenzym reagerar först med vätska. Det är alltså efter du blandat din proteinshake/pudding som processen börjar. Det är därför man ska låta den stå en stund innan, gärna runt 15 min om man är väldigt känslig. Mängden laktasenzym är anpassad efter mängden laktos, men exakt hur mycket laktos som finns kvar är svårt att svara på, men troligtvis lite. Feedbacken vi får av våra laktosintoleranta kunder är att våra proteinpulver funkar bra.

Laktasenzym är alltså ett enzym som spjälkar mjölksockret (laktoset) i mindre enheter som kan tas upp i tarmen. Man kan köpa det i tablettform på apotek exempelvis.


Recept idéer

Proteinrika vaniljscones

Johanna Markerius

Proteinrik ris á la malta

Frida Benjaminsson

Proteinrik vanilj- och mandelkaka

Frida Benjaminsson

Proteinglass med smak av nougat

Frida Benjaminsson

Proteinrik semmelkladdkaka med vaniljfrosting

Njutavbramat

Proteinrik jordgubbsbakelse med grädde

Sandra Svensson

Proteinrik chokladmousse med hallon- och grädde

Sandra Svensson

Glutenfria proteincookies med salt karamell- och kaffe

Frida Benjaminsson

Proteinrik frozen cheesecake med vanilj

Frida Benjaminsson

Proteinrik citronpannacotta

Anna Jonasson

Proteinbar med kaffe- och gräddkola

Frida Benjaminsson

Proteinrika choklad- och dadelbollar

Solsidann29

Proteinrika nougatbollar

Frida Benjaminsson

Glutenfri proteinbrownie

Frida Benjaminsson

Vinterns godaste proteinkaffe

Frida Benjaminsson

Proteinrik saffranskladdkaka

Johanna Markerius

Proteinrikt grötbröd med saffran

Johanna Markerius

Proteinrika och glutenfria cookies

Frida Benjaminsson

Mjuk pepparkaka med vaniljfrosting

Njutavbramat

Proteinrik pepparkaksgranola

eatandglowjonna

Pepparkaksbollar doppade i choklad

Njutavbramat

Proteinrika och sockerfria skumtomtebollar

Frida Benjaminsson

Proteinrik och saftig banankaka

Frida Benjaminsson

Proteinbars med karamell- och choklad

Njutavbramat

Proteinrik- och sockerfri kärleksmums

Beatrice Alderin

Proteinrik risgrynsgröt

Frida Benjaminsson

Proteinkladdkaka med nougat

Frida Benjaminsson

Mjölkchokladkladdkaka i mugg

Anna Jonasson

Proteinrika- och glutenfria chocolate chip cookies

Njutavbramat

Proteinrikt choklad- och bananbröd

Johanna Markerius

Proteinglass med mango- och mandel

Anna Jonasson

Proteinrik mango- och banankaka

Frida Benjaminsson

Proteinrik kaffedröm

Frida Benjaminsson


Relaterade artiklar

Protein – vad är det för skillnad på vassle och kasein?

En av de vanligaste frågorna vi får här på redaktionen är just den om skillnaden mellan vassle och kasein. Vad är mest effektivt, hur använder man de olika varianterna bäst, och spelar det egentligen någon roll vad man väljer?

Alex Danielsson

2 mars 2021