Proteinrik kanelbullerulltårta
Frida Benjaminsson
FRI FRAKT FRÅN 500 SEK
T-SHIRT PÅ KÖPET FRÅN 1 500 SEK
4.6 AV 5 PÅ TRUSTPILOT
900g
279 SEK
279 SEK
Vassle Varm Choklad
Läs 49 omdömen
Beskrivning
Vassle Varm Choklad smakar precis som den varma chokladen du drack på din barndoms utflykter. Vårt proteinpulver av bra kvalitet blandar sig väldigt lätt – det behövs få skakningar med shakern.
Vassle kan sägas vara kungen av protein och närmre bestämt proteinpulver och fördelarna är många. Vassle Varm Choklad kommer från mjölk och är därför ett mjölkprotein. Vassle har en ypperlig proteinkvalitet och högt biologiskt värde. Vassleprotein som kosttillskott höjer snabbt nivåerna av aminosyror (proteinets byggstenar) i blodet och lämpar sig därmed perfekt som protein efter träning. Vi jobbar hårt för att erbjuda ett proteinpulver som är lättlösligt.
Proteinpulver av bra kvalitet blandar sig väldigt lätt – det behövs få skakningar med shakern, och det medföljande gallret är praktiskt taget överflödigt. Vassleprotein anses ofta vara vårt godaste proteinpulver och få proteinkällor kan mäta sig med vassleprotein vad gäller smaken – här får du verkligen en milkshake-liknande upplevelse där smakerna framhävs på bästa sätt. Vassle rinner ner lätt – du slipper den där mastiga känslan då drinken nästan växer i munnen.
Produktinformation
Näringsvärde | Per 100g | Per Portion (35g) |
---|---|---|
Energi | 1607 kJ/384 kcal | 562 kJ/134 kcal |
Fett | 7,4 g | 2,6 g |
varav mättat fett | 4,3 g | 1,5 g |
Kolhydrat | 5,8 g | 2,0 g |
varav sockerarter | 3,9 g | 1,4 g |
Protein | 73 g | 26 g |
Salt | 0,99 g | 0,35 g |
Ingredienser
Korsflödes ultra- och mikrofiltrerat VASSLEPROTEIN (MJÖLK) (innehåller emulgeringsmedel (solroslecitin)), fettreducerat kakaopulver, arom, HAVREMJÖL, salt, sötningsmedel (aspartam*, acesulfam-K), laktas. *Innehåller en fenylalaninkälla.
Innehåll: 900 gram, vilket motsvarar ca 26 portioner. Skopa medföljer inte. Användning: 1 skopa (ca 35 g) blandas med 3-4 dl vatten eller mjölk. Ett dl-mått motsvarar ca 35 g pulver (en portion). Förvaring: Förvaras torrt i rumstemperatur. Konsumentkontakt: [email protected] - www.tyngre.se Tillverkat i Sverige för Tyngre Distribution AB
Allergi
Innehåller: mjölkprotein, och laktos* *Innehåller laktasenzym som spjälkar laktosen när det kommer i kontakt med vätska. Detta innebär att vårt vassle är ett bra alternativ för dig som är laktosintolerant/känslig för laktos. Låt stå i några minuter för maximal effekt.
Vanliga frågor
Det är svarta prickar i proteinpulvret, varför?
De svarta prickarna du ser i pulvret är kakao. Kakao finns i lite olika nyanser och i våra chokladprotein använder vi bl.a. ett svart kakaopulver för att få den nyansen (och smaken) vi önskar på proteinet. Gäller alltså alla våra chokladsmaker såsom kladdkaka, mintchoklad, chokladtryffel och chokladboll!
Har ni något proteinpulver/grötmix som är laktosfri?
Vi tillsätter laktasenzym i våra produkter. Man kan inte kalla kasein, vassle eller våra gröter laktosfria, eftersom det finns laktos i produkten innan vätska tillsätts och laktasenzym reagerar först med vätska. Det är alltså efter du blandat din proteinshake/pudding som processen börjar. Det är därför man ska låta den stå en stund innan, gärna runt 15 min om man är väldigt känslig. Mängden laktasenzym är anpassad efter mängden laktos, men exakt hur mycket laktos som finns kvar är svårt att svara på, men troligtvis lite. Feedbacken vi får av våra laktosintoleranta kunder är att våra proteinpulver funkar bra.
Laktasenzym är alltså ett enzym som spjälkar mjölksockret (laktoset) i mindre enheter som kan tas upp i tarmen. Man kan köpa det i tablettform på apotek exempelvis.
Recept idéer
Relaterade artiklar
Protein – vad är det för skillnad på vassle och kasein?
En av de vanligaste frågorna vi får här på redaktionen är just den om skillnaden mellan vassle och kasein. Vad är mest effektivt, hur använder man de olika varianterna bäst, och spelar det egentligen någon roll vad man väljer?
Alex Danielsson
2 mars 2021