Vassle Kladdkaka

900g

279 SEK

279 SEK

1

Läs 130 omdömen

trustpilot logo
  • Skickas vanligtvis inom 24 timmar
  • Hemleverans med Budbee
  • Fri frakt från 500kr

Sveriges favoritprotein sedan 2014: Än i dag förbluffas vi över hur god denna kungen av bakverk är i flytande form! Tyngres Kladdkaka är en klassiker av en anledning!


Vassle Kladdkaka från Tyngre, vår favorit och bästsäljare! Slog ner som en bomb när den lanserades 2014. Det är svårt att hitta ett godare chokladprotein än så här -  en nutida klassiker!

Eftersom varken du eller jag kan få nog av den söta och krämiga kladdkakan så har vi vidareutvecklat användningsområden för Vassle Kladdkaka. Ta en titt i vår Recept-flik på sidan så hittar ni mängder med roliga, hälsosamma och proteinrika bakverk ni kan göra med Vassle Kladdkaka som grund!

Steg för steg kommer vi framöver att byta burkar mot påsar i så stor utsträckning som möjligt. Anledningen är naturligtvis till stor del att spara på planeten, men även att spara plats i våra kunders skåp, hyllor och lådor. Som en ytterligare bonus blir paketen mindre och smidigare att hantera.

NäringsvärdePer 100gPer Portion (35g)
Energi1605 kJ/384 kcal562 kJ/134 kcal
Fett7,2 g2,5 g
varav mättat fett4,6 g1,6 g
Kolhydrat8,3 g2,9 g
varav sockerarter5,0 g1,7 g
Protein71 g25 g
Salt1,0 g0,3 g

Ingredienser

Korsflödes ultra- och mikrofiltrerat VASSLEPROTEIN (MJÖLK) (innehåller emulgeringsmedel (solroslecitin)), fettreducerat kakaopulver, arom, salt, sötningsmedel (aspartam*), laktas. *Innehåller en fenylalaninkälla.

Innehåll: 900 gram, vilket motsvarar ca 26 portioner. Skopa medföljer inte. Användning: 
1 skopa (ca 35 g) blandas med 3-4 dl vatten eller mjölk. Ett dl-mått motsvarar ca 35 g pulver (en portion). Förvaring: Förvaras torrt i rumstemperatur. Konsumentkontakt: [email protected] - www.tyngre.se Tillverkat i Sverige för Tyngre Distribution AB

Innehåller mjölkprotein och laktos*. *Innehåller laktasenzym som spjälkar laktosen när det kommer i kontakt med vätska. Detta innebär att vårt vassle är ett bra alternativ för dig som är laktosintolerant/känslig för laktos. Låt stå i några minuter för maximal effekt.

Det är svarta prickar i proteinpulvret, varför?
De svarta prickarna du ser i pulvret är kakao. Kakao finns i lite olika nyanser och i våra chokladprotein använder vi bl.a. ett svart kakaopulver för att få den nyansen (och smaken) vi önskar på proteinet. Gäller alltså alla våra chokladsmaker såsom kladdkaka, mintchoklad, chokladtryffel och chokladboll!

Har ni något proteinpulver/grötmix som är laktosfri?
Vi tillsätter laktasenzym i våra produkter. Man kan inte kalla kasein, vassle eller våra gröter laktosfria, eftersom det finns laktos i produkten innan vätska tillsätts och laktasenzym reagerar först med vätska. Det är alltså efter du blandat din proteinshake/pudding som processen börjar. Det är därför man ska låta den stå en stund innan, gärna runt 15 min om man är väldigt känslig. Mängden laktasenzym är anpassad efter mängden laktos, men exakt hur mycket laktos som finns kvar är svårt att svara på, men troligtvis lite. Feedbacken vi får av våra laktosintoleranta kunder är att våra proteinpulver funkar bra.

Laktasenzym är alltså ett enzym som spjälkar mjölksockret (laktoset) i mindre enheter som kan tas upp i tarmen. Man kan köpa det i tablettform på apotek exempelvis.


Recept idéer

Proteinrik cheesecakeglass

Frida Benjaminsson

Vaniljgröt med extra protein

Frida Benjaminsson

Proteinrik kaffeglass gjord på keso

Anna Jonasson

Proteinrik knäck med vaniljsmak

Frida Benjaminsson

Proteinrik citronglass

eatandglowjonna

Proteinrika moccabollar

Anna Jonasson

Enkel morotskaka i micron

Anna Jonasson

Proteinrika chokladpraliner med nougat- och kaffe

Frida Benjaminsson

Proteinglass banana dream

eatandglowjonna

Proteinrik nougat- och chokladdryck

Frida Benjaminsson

Proteinrik vaniljkaka med hallon

Julia Samuelsson

Proteinrik och saftig morotskaka

Frida Benjaminsson

Proteinrik chokladpannacotta

Johanna Markerius

Proteinrika chokladbollar med nougat

Johanna Markerius

Proteinrika saffransscones

Johanna Markerius

Proteinrika saffransbullar med marzipanfyllning

Johanna Markerius

Proteinrika saffransdonuts

Johanna Markerius

Proteinrik blåbärsglass

Frida Benjaminsson

Proteinrik saffranspannacotta

Johanna Markerius

Proteinrik kanelbullegröt med mandelkräm

Anna Jonasson

Proteinrik kaffe- och chokladsmoothie

Skippa Sockret

Proteinrik chokladmousse med avokado

Frida Benjaminsson

Proteinrik och enkel vaniljpannkaka

Julia Samuelsson

French toast med saffran och hallon

eatandglowjonna

Krämig och proteinrik cappuccino

Frida Benjaminsson

Proteinrik mango- och spenatsmoothie

eatandglowjonna

Proteinbars med smak av morotskaka

Frida Benjaminsson

Proteinrika praliner med nougat

Skippa Sockret

Proteinrik cappuccino

Frida Benjaminsson

Proteinrik brownie

Sandra Gröndahl

"Brookies"

Sandra Gröndahl

Proteinrik brownie med riven choklad

Johanna Markerius

Citronrutor med syrlig frosting

Johanna Markerius


Relaterade artiklar

Protein – vad är det för skillnad på vassle och kasein?

En av de vanligaste frågorna vi får här på redaktionen är just den om skillnaden mellan vassle och kasein. Vad är mest effektivt, hur använder man de olika varianterna bäst, och spelar det egentligen någon roll vad man väljer?

Alex Danielsson

2 mars 2021