Vassle Kladdkaka

900g

279 SEK

279 SEK

1

Läs 133 omdömen

trustpilot logo
  • Skickas vanligtvis inom 24 timmar
  • Hemleverans med Budbee
  • Fri frakt från 500kr

Sveriges favoritprotein sedan 2014: Än i dag förbluffas vi över hur god denna kungen av bakverk är i flytande form! Tyngres Kladdkaka är en klassiker av en anledning!


Vassle Kladdkaka från Tyngre, vår favorit och bästsäljare! Slog ner som en bomb när den lanserades 2014. Det är svårt att hitta ett godare chokladprotein än så här -  en nutida klassiker!

Eftersom varken du eller jag kan få nog av den söta och krämiga kladdkakan så har vi vidareutvecklat användningsområden för Vassle Kladdkaka. Ta en titt i vår Recept-flik på sidan så hittar ni mängder med roliga, hälsosamma och proteinrika bakverk ni kan göra med Vassle Kladdkaka som grund!

Steg för steg kommer vi framöver att byta burkar mot påsar i så stor utsträckning som möjligt. Anledningen är naturligtvis till stor del att spara på planeten, men även att spara plats i våra kunders skåp, hyllor och lådor. Som en ytterligare bonus blir paketen mindre och smidigare att hantera.

NäringsvärdePer 100gPer Portion (35g)
Energi1605 kJ/384 kcal562 kJ/134 kcal
Fett7,2 g2,5 g
varav mättat fett4,6 g1,6 g
Kolhydrat8,3 g2,9 g
varav sockerarter5,0 g1,7 g
Protein71 g25 g
Salt1,0 g0,3 g

Ingredienser

Korsflödes ultra- och mikrofiltrerat VASSLEPROTEIN (MJÖLK) (innehåller emulgeringsmedel (solroslecitin)), fettreducerat kakaopulver, arom, salt, sötningsmedel (aspartam*), laktas. *Innehåller en fenylalaninkälla.

Innehåll: 900 gram, vilket motsvarar ca 26 portioner. Skopa medföljer inte. Användning: 
1 skopa (ca 35 g) blandas med 3-4 dl vatten eller mjölk. Ett dl-mått motsvarar ca 35 g pulver (en portion). Förvaring: Förvaras torrt i rumstemperatur. Konsumentkontakt: [email protected] - www.tyngre.se Tillverkat i Sverige för Tyngre Distribution AB

Innehåller mjölkprotein och laktos*. *Innehåller laktasenzym som spjälkar laktosen när det kommer i kontakt med vätska. Detta innebär att vårt vassle är ett bra alternativ för dig som är laktosintolerant/känslig för laktos. Låt stå i några minuter för maximal effekt.

Det är svarta prickar i proteinpulvret, varför?
De svarta prickarna du ser i pulvret är kakao. Kakao finns i lite olika nyanser och i våra chokladprotein använder vi bl.a. ett svart kakaopulver för att få den nyansen (och smaken) vi önskar på proteinet. Gäller alltså alla våra chokladsmaker såsom kladdkaka, mintchoklad, chokladtryffel och chokladboll!

Har ni något proteinpulver/grötmix som är laktosfri?
Vi tillsätter laktasenzym i våra produkter. Man kan inte kalla kasein, vassle eller våra gröter laktosfria, eftersom det finns laktos i produkten innan vätska tillsätts och laktasenzym reagerar först med vätska. Det är alltså efter du blandat din proteinshake/pudding som processen börjar. Det är därför man ska låta den stå en stund innan, gärna runt 15 min om man är väldigt känslig. Mängden laktasenzym är anpassad efter mängden laktos, men exakt hur mycket laktos som finns kvar är svårt att svara på, men troligtvis lite. Feedbacken vi får av våra laktosintoleranta kunder är att våra proteinpulver funkar bra.

Laktasenzym är alltså ett enzym som spjälkar mjölksockret (laktoset) i mindre enheter som kan tas upp i tarmen. Man kan köpa det i tablettform på apotek exempelvis.


Recept idéer

Proteinrik mango- och banankaka

Frida Benjaminsson

Proteinrik kaffedröm

Frida Benjaminsson

Proteinrik morotskaka med limefrosting

Beatrice Alderin

Proteinrik kanelbullerulltårta

Frida Benjaminsson

Proteinrik kanelbullegranola

eatandglowjonna

Enkel äppelpaj med vaniljvisp

Njutavbramat

Proteinrik tiramisuglass

Frida Benjaminsson

Äppelpaj med salted caramel cookiessås

Anna Jonasson

Proteinrik och krämig vaniljgröt

Beatrice Alderin

Crunchy proteingranola med salt karamell

eatandglowjonna

Proteinmilkshake med sommarbär

Frida Hultin

Snabb och proteinrik mangoglass

Frida Hultin

Smoothiebowl med banan, jordgubb- och citron

Skippa Sockret

Proteinrik morotskaka

Frida Benjaminsson

Salted caramel cookie granola

eatandglowjonna

Proteinrik kokos- och chokladkola

Anna Jonasson

Proteinglass med cookie dough

Anna Jonasson

Chocolate chip cookie chiapudding

Anna Jonasson

Mango- och citronsmoothie

Anna Jonasson

Proteinrik körsbärsglass

Frida Benjaminsson

Proteinrika kokos- och citronbollar

Sandra Gröndahl

Proteinglass med nougat- och choklad

Frida Benjaminsson

Saftig och proteinrik vaniljostkaka

Anna Jonasson

Proteinrik rabarberpaj utan tillsatt socker

eatandglowjonna

Smoothiebowl med jordgubb- och banan

Skippa Sockret

Chokladkaka fylld med chocolate chip cookie dough

Sandra Gröndahl

Proteinrik chokladsås

Frida Benjaminsson

Proteinrik mango- och vaniljglass

Frida Benjaminsson

Proteinrik jordgubbskaffe

eatandglowjonna

Proteinglass med smak av kladdkaka

Nike Hansson

Proteinrik cheesecakeglass

Frida Benjaminsson

Vaniljgröt med extra protein

Frida Benjaminsson

Proteinrik kaffeglass gjord på keso

Anna Jonasson


Relaterade artiklar

Protein – vad är det för skillnad på vassle och kasein?

En av de vanligaste frågorna vi får här på redaktionen är just den om skillnaden mellan vassle och kasein. Vad är mest effektivt, hur använder man de olika varianterna bäst, och spelar det egentligen någon roll vad man väljer?

Alex Danielsson

2 mars 2021