Proteinrik och saftig banankaka
Frida Benjaminsson
FRI FRAKT FRÅN 500 SEK
FÖRLÄNGD RETURRÄTT T.O.M. 15/1
T-SHIRT PÅ KÖPET FRÅN 1 500 SEK
4.6 AV 5 PÅ TRUSTPILOT
900g
279 SEK
279 SEK
Vassle Chokladboll
Läs 54 omdömen
Beskrivning
Ända sedan den dagen har svenskt fika kommit att domineras av denna himmelska boll – vem hade kunnat ana att kakao, smör, havre och kokos kunde skapa sådan ljuvlig smakpoesi?
Vassle Chokladboll från Tyngre får oss att tänka om kring de sju sorters kakor som är en trevlig svensk tradition, men ärligt talat: De där små torra kakorna kändes ganska fattiga så fort chokladbollen gjorde entré på fikascenen. Ända sedan den dagen har svenskt fika kommit att domineras av denna himmelska boll – vem hade kunnat ana att kakao, smör, havre och kokos kunde skapa sådan ljuvlig smakpoesi? Det har egentligen bara funnits ett problem: Bollarna har inte alltid gått rätt ut i biceps på det viset man skulle kunna önska. Fram till nu.
Vassle Chokladboll från Tyngre kombinerar protein av högsta klass med den fantastiska smaken från svenskens favoritbollar. Som vanligt tar vi de extra kliven för att få smaken att bli helt perfekt – den här gången har vi bland annat lagt i lite äkta havre för den där sista touchen. Kombinera med en Barebells för maximal njutning.
Produktinformation
Näringsvärde | Per 100g | Per Portion (35g) |
---|---|---|
Energi | 1590 kJ/380 kcal | 557 kJ/133 kcal |
Fett | 7,2 g | 2,5 g |
varav mättat fett | 4,5 g | 1,6 g |
Kolhydrat | 9,7 g | 3,4 g |
varav sockerarter | 7,1 g | 2,5 g |
Protein | 68 g | 24 g |
Salt | 1,6 g | 0,6 g |
Ingredienser
Korsflödes ultra- och mikrofiltrerat VASSLEPROTEIN (MJÖLK) (innehåller emulgeringsmedel (solroslecitin)), fettreducerat kakaopulver, arom, HAVREMJÖL, salt, sötningsmedel (aspartam*, acesulfam-K), laktas. *Innehåller en fenylalaninkälla.
Innehåll: 900 gram, vilket motsvarar ca 26 portioner. Skopa medföljer inte. Användning: 1 skopa (ca 35 g) blandas med 3-4 dl vatten eller mjölk. Ett dl-mått motsvarar ca 35 g pulver (en portion). Förvaring: Förvaras torrt i rumstemperatur. Konsumentkontakt: [email protected] - www.tyngre.se Tillverkat i Sverige för Tyngre Distribution AB
Allergi
Innehåller mjölkprotein, Spannmål som innehåller gluten och laktos*. *Innehåller laktasenzym som spjälkar laktosen när det kommer i kontakt med vätska. Detta innebär att vårt vassle är ett bra alternativ för dig som är laktosintolerant/känslig för laktos. Låt stå i några minuter för maximal effekt.
Vanliga frågor
Det är vita prickar i proteinpulvret, vad är det?
Det är havremjölet som finns i Chokladbollssmaken. Det brukar vara integrerat i pulvret men ibland kan det hända att det inte har blandats ut ordentligt, men när du skakar ihop din shake eller blandar ihop din pudding kommer de blandas ut med resten av produkten.
Det är svarta prickar i proteinpulvret, varför?
De svarta prickarna du ser i pulvret är kakao. Kakao finns i lite olika nyanser och i våra chokladprotein använder vi bl.a. ett svart kakaopulver för att få den nyansen (och smaken) vi önskar på proteinet. Gäller alltså alla våra chokladsmaker såsom kladdkaka, mintchoklad, chokladtryffel och chokladboll!
Har ni något proteinpulver/grötmix som är laktosfri?
Vi tillsätter laktasenzym i våra produkter. Man kan inte kalla kasein, vassle eller våra gröter laktosfria, eftersom det finns laktos i produkten innan vätska tillsätts och laktasenzym reagerar först med vätska. Det är alltså efter du blandat din proteinshake/pudding som processen börjar. Det är därför man ska låta den stå en stund innan, gärna runt 15 min om man är väldigt känslig. Mängden laktasenzym är anpassad efter mängden laktos, men exakt hur mycket laktos som finns kvar är svårt att svara på, men troligtvis lite. Feedbacken vi får av våra laktosintoleranta kunder är att våra proteinpulver funkar bra.
Laktasenzym är alltså ett enzym som spjälkar mjölksockret (laktoset) i mindre enheter som kan tas upp i tarmen. Man kan köpa det i tablettform på apotek exempelvis.
Recept idéer
Relaterade artiklar
Protein – vad är det för skillnad på vassle och kasein?
En av de vanligaste frågorna vi får här på redaktionen är just den om skillnaden mellan vassle och kasein. Vad är mest effektivt, hur använder man de olika varianterna bäst, och spelar det egentligen någon roll vad man väljer?
Alex Danielsson
2 mars 2021