Kasein Varm Choklad

750g

279 SEK

279 SEK

1

Läs 38 omdömen

trustpilot logo
  • Skickas vanligtvis inom 24 timmar
  • Hemleverans med Budbee
  • Fri frakt från 500kr

Ett vansinnigt gott chokladkasein, smakar precis som den varma chokladen du drack på din barndoms utflykter! Fungerar precis lika bra som pudding, i gröt eller att baka med.


Ett vansinnigt gott chokladkasein, smakar precis som den varma chokladen du drack på din barndoms utflykter! Kasein Varm Choklad har många fördelar, först och främst är det mångsidigt. Kaseinprotein går förvisso utmärkt att dricka, men det fungerar precis lika bra som pudding, i gröt eller att baka med. Det har rentav blivit så att det hör till ovanligheterna att man i dag dricker sitt kasein – bara fantasin sätter gränserna för vad man kan använda det till.

Kasein Varm Choklad är högkvalitativt och precis som vassle så kommer kaseinet från mjölk och innehåller därmed rikligt med alla essentiella aminosyror, vilket ger dina muskler allt de behöver för att växa och bli starkare.

Här hittar du alla våra kaseinsorter!

NäringsvärdePer 100gPer Portion (35g)
Energi1433 kJ/354 kcal502 kJ/120 kcal
Fett2,4 g0,8 g
varav mättat fett1,2 g0,4 g
Kolhydrat7,7 g2 g
varav sockerarter3,4 g1,2 g
Protein73 g26 g
Salt0,9 g0,3 g

Ingredienser

MJÖLKproteinkoncentrat, bestående av ca 80% micellärt kasein och 20% vassleprotein (mjölk), kakao (5,2%), arom, salt, förtjockningsmedel (cellulosagummi), emulgeringsmedel (solroslecitin), sötningsmedel (aspartam*), laktasenzym. *Innehåller en fenylalaninkälla.

Innehåll: 750 gram, vilket motsvarar ca 21 portioner. Skopa medföljer inte. Användning:
 Pudding: Blanda 1 dl pulver (ca 35 g) med ca 1,5 dl kallt vatten eller mjölk. Anpassa mängden vätska efter önskad konsistens.
 Shake: Blanda 1 dl pulver (ca 35 g) med 3 dl kallt vatten eller mjölk. Förvaring: Förvaras torrt i rumstemperatur. Konsumentkontakt: [email protected] - www.tyngre.se Tillverkat i Sverige för Tyngre Distribution AB

Innehåller: mjölkprotein, och laktos*
 *Tyngre kasein innehåller laktasenzym som spjälkar laktosen när det kommer i kontakt med vätska. Detta innebär att vårt kasein är ett bra alternativ för dig som är laktosintolerant/känslig för laktos.

 Låt stå i några minuter för maximal effekt.

Det är svarta prickar i proteinpulvret, varför?
De svarta prickarna du ser i pulvret är kakao. Kakao finns i lite olika nyanser och i våra chokladprotein använder vi bl.a. ett svart kakaopulver för att få den nyansen (och smaken) vi önskar på proteinet. Gäller alltså alla våra chokladsmaker såsom kladdkaka, mintchoklad, chokladtryffel och chokladboll!

Har ni något proteinpulver/grötmix som är laktosfri?
Vi tillsätter laktasenzym i våra produkter. Man kan inte kalla kasein, vassle eller våra gröter laktosfria, eftersom det finns laktos i produkten innan vätska tillsätts och laktasenzym reagerar först med vätska. Det är alltså efter du blandat din proteinshake/pudding som processen börjar. Det är därför man ska låta den stå en stund innan, gärna runt 15 min om man är väldigt känslig. Mängden laktasenzym är anpassad efter mängden laktos, men exakt hur mycket laktos som finns kvar är svårt att svara på, men troligtvis lite. Feedbacken vi får av våra laktosintoleranta kunder är att våra proteinpulver funkar bra.

Laktasenzym är alltså ett enzym som spjälkar mjölksockret (laktoset) i mindre enheter som kan tas upp i tarmen. Man kan köpa det i tablettform på apotek exempelvis.


Recept idéer

Frukostbowl med kaseinpudding, granola och hallon

Nike Hansson

Proteinrika citron- och jordgubbsbountys

Skippa Sockret

Proteinrik vanilj- och mandelkaka

Frida Benjaminsson

Proteinglass med smak av nougat

Frida Benjaminsson

Proteinrik semmelkladdkaka med vaniljfrosting

Njutavbramat

Proteinrik semmelwrap

Anna Jonasson

Glutenfria proteincookies med salt karamell- och kaffe

Frida Benjaminsson

Krämiga proteinbountys med mörk choklad

Solsidann29

Enkla- och snabba proteinbars

Skippa Sockret

Proteinbar med kaffe- och gräddkola

Frida Benjaminsson

Proteinrika mint- och chokladbiskvier

Sandra Gröndahl

Proteinrikt pumpkin spice bananbröd

Frida Benjaminsson

Proteinrika nougatbollar

Frida Benjaminsson

Proteinrika saffransbröd

Nike Hansson

Glutenfri proteinbrownie

Frida Benjaminsson

Proteinrika och glutenfria cookies

Frida Benjaminsson

Mjuk pepparkaka med vaniljfrosting

Njutavbramat

Sockerfria och proteinrika mozartkulor

Sandra Gröndahl

Pepparkaksbollar doppade i choklad

Njutavbramat

Proteinrika och sockerfria skumtomtebollar

Frida Benjaminsson

Snabb saffranskladdkaka

eatandglowjonna

Proteinrik pepparkaksglass

eatandglowjonna

Proteinglass med banan- och choklad

Frida Benjaminsson

Saffranskladdkaka med äppelcrumble

Sandra Gröndahl

Rulltårta med päron- och vanilj

Frida Benjaminsson

Proteinrik och saftig banankaka

Frida Benjaminsson

Proteinbollar med smak av pumpkin spice

Anna Jonasson

Proteinrik och julig overnight oats

eatandglowjonna

Proteinrik- och sockerfri kärleksmums

Beatrice Alderin

Proteinrika saffransgrottor med lingonsylt

Skippa Sockret

Proteinrik saffransostkaka

eatandglowjonna

Proteinrik ostkaka med hallon- och chiasylt

Solsidann29

Proteinrik saffransglass

Nike Hansson


Relaterade artiklar

Topp 5 populäraste kasein-smakerna 2024

Vi gör bokslut och kan nu med facit i hand berätta att det här var de 5 populäraste kaseinprotein-smakerna på tyngre.se 2024.

Viktor Söder

13 jan. 2025

Protein – vad är det för skillnad på vassle och kasein?

En av de vanligaste frågorna vi får här på redaktionen är just den om skillnaden mellan vassle och kasein. Vad är mest effektivt, hur använder man de olika varianterna bäst, och spelar det egentligen någon roll vad man väljer?

Alex Danielsson

2 mars 2021

Kaseinfluff – så gör du!

Det magiska ”proteinfluffet” som alla snackar om. Vad är det egentligen och hur gör man?

Skippa Sockret

17 aug. 2020