Kasein Varm Choklad

750g

279 SEK

279 SEK

1

Läs 33 omdömen

trustpilot logo
  • Skickas vanligtvis inom 24 timmar
  • Hemleverans med Budbee
  • Fri frakt från 500kr

Ett vansinnigt gott chokladkasein, smakar precis som den varma chokladen du drack på din barndoms utflykter! Fungerar precis lika bra som pudding, i gröt eller att baka med.


Ett vansinnigt gott chokladkasein, smakar precis som den varma chokladen du drack på din barndoms utflykter! Kasein Varm Choklad har många fördelar, först och främst är det mångsidigt. Kaseinprotein går förvisso utmärkt att dricka, men det fungerar precis lika bra som pudding, i gröt eller att baka med. Det har rentav blivit så att det hör till ovanligheterna att man i dag dricker sitt kasein – bara fantasin sätter gränserna för vad man kan använda det till.

Kasein Varm Choklad är högkvalitativt och precis som vassle så kommer kaseinet från mjölk och innehåller därmed rikligt med alla essentiella aminosyror, vilket ger dina muskler allt de behöver för att växa och bli starkare.

Här hittar du alla våra kaseinsorter!

NäringsvärdePer 100gPer Portion (35g)
Energi1433 kJ/354 kcal502 kJ/120 kcal
Fett2,4 g0,8 g
varav mättat fett1,2 g0,4 g
Kolhydrat7,7 g2 g
varav sockerarter3,4 g1,2 g
Protein73 g26 g
Salt0,9 g0,3 g

Ingredienser

MJÖLKproteinkoncentrat, bestående av ca 80% micellärt kasein och 20% vassleprotein (mjölk), kakao (5,2%), arom, salt, förtjockningsmedel (cellulosagummi), emulgeringsmedel (solroslecitin), sötningsmedel (aspartam*), laktasenzym. *Innehåller en fenylalaninkälla.

Innehåll: 750 gram, vilket motsvarar ca 21 portioner. Skopa medföljer inte. Användning:
 Pudding: Blanda 1 dl pulver (ca 35 g) med ca 1,5 dl kallt vatten eller mjölk. Anpassa mängden vätska efter önskad konsistens.
 Shake: Blanda 1 dl pulver (ca 35 g) med 3 dl kallt vatten eller mjölk. Förvaring: Förvaras torrt i rumstemperatur. Konsumentkontakt: [email protected] - www.tyngre.se Tillverkat i Sverige för Tyngre Distribution AB

Innehåller: mjölkprotein, och laktos*
 *Tyngre kasein innehåller laktasenzym som spjälkar laktosen när det kommer i kontakt med vätska. Detta innebär att vårt kasein är ett bra alternativ för dig som är laktosintolerant/känslig för laktos.

 Låt stå i några minuter för maximal effekt.

Det är svarta prickar i proteinpulvret, varför?
De svarta prickarna du ser i pulvret är kakao. Kakao finns i lite olika nyanser och i våra chokladprotein använder vi bl.a. ett svart kakaopulver för att få den nyansen (och smaken) vi önskar på proteinet. Gäller alltså alla våra chokladsmaker såsom kladdkaka, mintchoklad, chokladtryffel och chokladboll!

Har ni något proteinpulver/grötmix som är laktosfri?
Vi tillsätter laktasenzym i våra produkter. Man kan inte kalla kasein, vassle eller våra gröter laktosfria, eftersom det finns laktos i produkten innan vätska tillsätts och laktasenzym reagerar först med vätska. Det är alltså efter du blandat din proteinshake/pudding som processen börjar. Det är därför man ska låta den stå en stund innan, gärna runt 15 min om man är väldigt känslig. Mängden laktasenzym är anpassad efter mängden laktos, men exakt hur mycket laktos som finns kvar är svårt att svara på, men troligtvis lite. Feedbacken vi får av våra laktosintoleranta kunder är att våra proteinpulver funkar bra.

Laktasenzym är alltså ett enzym som spjälkar mjölksockret (laktoset) i mindre enheter som kan tas upp i tarmen. Man kan köpa det i tablettform på apotek exempelvis.


Recept idéer

Proteinrik och sockerfri kladdkaka

Frida Hultin

Proteinrik limpa

Frida Benjaminsson

Proteinrik rulltårta med äpple

eatandglowjonna

Overnight oats med salt karamell

Nike Hansson

Proteinrika kardemummakakor

Frida Hultin

Proteinpannkakor med karamell- och äppelfyllning

eatandglowjonna

Proteinbountys med salted caramel

Skippa Sockret

No bake protein chocolate chip cookies

Anna Jonasson

Banankaka med äpple och kanel

Nike Hansson

Smoothiebowl med banan, jordgubb- och citron

Skippa Sockret

Proteinrik rulltårta med salted caramel

eatandglowjonna

Proteinrik cheesecake med jordgubb- och rabarberkompott

Beatrice Alderin

Kaffe- och chokladtryfflar

Frida Benjaminsson

Proteinrik blåbärsglass

Nike Hansson

Salted caramel cookie dough overnight oats

Filip Ivanovic Håkansson

Proteinrika vanilj- och chokladmuffins

Frida Hultin

Kaseinfluff med smak av jordgubbsglass

Frida Benjaminsson

Proteinrik körsbärsglass

Frida Benjaminsson

Proteinrik strawberry cheesecake

The Well Factory

Proteinrika och sockerfria hallonmuffins

Frida Hultin

Blueberry cheesecake proteinglass

eatandglowjonna

Majskakor med choklad, vanilj- och jordnötssmör

Frida Hultin

Chocolate chip protein cookies

Skippa Sockret

Proteinrika choklad- och havrebars

Frida Hultin

Snabb mango- och kokosglass

Skippa Sockret

Proteinbollar doppade i choklad

Frida Hultin

Proteinrik och krämig jordgubbsglass

Frida Benjaminsson

Proteinrik jordnötsmousse

eatandglowjonna

Proteinrika choklad- och kaffebollar

Frida Hultin

Fizzy bubble proteinglass

eatandglowjonna

Snabba och proteinrika vaniljplättar

Frida Hultin

Smoothiebowl med jordgubb- och banan

Skippa Sockret

Chokladkaka fylld med chocolate chip cookie dough

Sandra Gröndahl


Relaterade artiklar

Protein – vad är det för skillnad på vassle och kasein?

En av de vanligaste frågorna vi får här på redaktionen är just den om skillnaden mellan vassle och kasein. Vad är mest effektivt, hur använder man de olika varianterna bäst, och spelar det egentligen någon roll vad man väljer?

Alex Danielsson

2 mars 2021

Kaseinfluff – så gör du!

Det magiska ”proteinfluffet” som alla snackar om. Vad är det egentligen och hur gör man?

Skippa Sockret

17 aug. 2020