Proteinrika pepparkaksbollar
Sandra Gröndahl
FRI FRAKT FRÅN 500 SEK
T-SHIRT PÅ KÖPET FRÅN 1 500 SEK
4.6 AV 5 PÅ TRUSTPILOT
750g
279 SEK
237 SEK
Lägsta priset de senaste 30 dagarna: 279 SEK
Kasein Mjölkchoklad med havssalt
Läs 95 omdömen
Beskrivning
Vår mest älskade choklad, mjölkchokladen, lyfts här till nya höjder då vi strör över en perfekt mängd havssalt. Resultatet får det att vattnas i munnen på alla chokladälskare – Tyngres nya Mjölkchoklad med havssalt är här!
Kasein Mjölkchoklad med havssalt är här! Frågan om vilken choklad som är godast har nog lika många svar som det finns chokladälskare. Vissa gillar en riktigt mörk choklad med rejäl bitterhet, medan andra tycker att den smakar som att äta direkt ur kakaopaketet. Andra tycker att vit choklad är drömmig, men andra tycker att den mest är sliskig.
Men frågan är om ändå inte alla kan förenas i sin kärlek till mjölkchokladen? Inte lika bitter som den mörka, inte lika sliskig som den vita – snarare som en perfekt kombination av dem båda! Adderar man dessutom lite havssalt tas mjölkchokladen från något som förvisso är otroligt gott, men som kan kännas aningen alldagligt, till en verklig smakbomb. Saltet lyfter chokladens alla nyanser och gör att de spelar i perfekt samklang.
Gillar du choklad är det bara att gratulera: Vår nya Kasein Mjölkchoklad med havssalt levererar njutning för lång tid framöver!
Produktinformation
Näringsvärde | Per 100g | Per Portion (35g) |
---|---|---|
Energi | 1449 kJ/346 kcal | 507 kJ/121 kcal |
Fett | 2,1 g | 0,7 g |
varav mättat fett | 1,3 g | 0,5 g |
Kolhydrat | 7,7 g | 2,7 g |
varav sockerarter | 4,9 g | 1,7 g |
Protein | 73 g | 26 g |
Salt | 2,2 g | 0,77 g |
Ingredienser
MJÖLKproteinkoncentrat (88 %), fettreducerat kakaopulver (7 %), arom, havssalt (2 %), naturlig arom, sötningsmedel (aspartam*, acesulfam K), laktasenzym. *Innehåller en fenylalaninkälla.
Innehåll: 750 gram, vilket motsvarar ca 21 portioner. Skopa medföljer inte. Användning: Pudding: Blanda 1 dl pulver (ca 35 g) med ca 1,5 dl kallt vatten eller mjölk. Anpassa mängden vätska efter önskad konsistens. Shake: Blanda 1 dl pulver (ca 35 g) med 3 dl kallt vatten eller mjölk. Förvaring: Förvaras torrt i rumstemperatur. Konsumentkontakt: [email protected] - www.tyngre.se Tillverkat i Sverige för Tyngre Distribution AB
Allergi
Innehåller: mjölkprotein, och laktos* *Innehåller laktasenzym som spjälkar laktosen när det kommer i kontakt med vätska. Detta innebär att vårt kasein är ett bra alternativ för dig som är laktosintolerant/känslig för laktos. Låt stå i några minuter för maximal effekt.
Vanliga frågor
Det är svarta prickar i proteinpulvret, varför?
De svarta prickarna du ser i pulvret är kakao. Kakao finns i lite olika nyanser och i våra chokladprotein använder vi bl.a. ett svart kakaopulver för att få den nyansen (och smaken) vi önskar på proteinet. Gäller alltså alla våra chokladsmaker såsom kladdkaka, mintchoklad, chokladtryffel och chokladboll!
Har ni något proteinpulver/grötmix som är laktosfri?
Vi tillsätter laktasenzym i våra produkter. Man kan inte kalla kasein, vassle eller våra gröter laktosfria, eftersom det finns laktos i produkten innan vätska tillsätts och laktasenzym reagerar först med vätska. Det är alltså efter du blandat din proteinshake/pudding som processen börjar. Det är därför man ska låta den stå en stund innan, gärna runt 15 min om man är väldigt känslig. Mängden laktasenzym är anpassad efter mängden laktos, men exakt hur mycket laktos som finns kvar är svårt att svara på, men troligtvis lite. Feedbacken vi får av våra laktosintoleranta kunder är att våra proteinpulver funkar bra.
Laktasenzym är alltså ett enzym som spjälkar mjölksockret (laktoset) i mindre enheter som kan tas upp i tarmen. Man kan köpa det i tablettform på apotek exempelvis.
Recept idéer
Relaterade artiklar
Protein – vad är det för skillnad på vassle och kasein?
En av de vanligaste frågorna vi får här på redaktionen är just den om skillnaden mellan vassle och kasein. Vad är mest effektivt, hur använder man de olika varianterna bäst, och spelar det egentligen någon roll vad man väljer?
Alex Danielsson
2 mars 2021