Kasein Mjölkchoklad med havssalt

750g

279 SEK

279 SEK

1

Läs 87 omdömen

trustpilot logo
  • Skickas vanligtvis inom 24 timmar
  • Hemleverans med Budbee
  • Fri frakt från 500kr

Vår mest älskade choklad, mjölkchokladen, lyfts här till nya höjder då vi strör över en perfekt mängd havssalt. Resultatet får det att vattnas i munnen på alla chokladälskare – Tyngres nya Mjölkchoklad med havssalt är här!


Kasein Mjölkchoklad med havssalt är här! Frågan om vilken choklad som är godast har nog lika många svar som det finns chokladälskare. Vissa gillar en riktigt mörk choklad med rejäl bitterhet, medan andra tycker att den smakar som att äta direkt ur kakaopaketet. Andra tycker att vit choklad är drömmig, men andra tycker att den mest är sliskig.

Men frågan är om ändå inte alla kan förenas i sin kärlek till mjölkchokladen? Inte lika bitter som den mörka, inte lika sliskig som den vita – snarare som en perfekt kombination av dem båda! Adderar man dessutom lite havssalt tas mjölkchokladen från något som förvisso är otroligt gott, men som kan kännas aningen alldagligt, till en verklig smakbomb. Saltet lyfter chokladens alla nyanser och gör att de spelar i perfekt samklang.
Gillar du choklad är det bara att gratulera: Vår nya Kasein Mjölkchoklad med havssalt levererar njutning för lång tid framöver!

NäringsvärdePer 100gPer Portion (35g)
Energi1449 kJ/346 kcal507 kJ/121 kcal
Fett2,1 g0,7 g
varav mättat fett1,3 g0,5 g
Kolhydrat7,7 g2,7 g
varav sockerarter4,9 g1,7 g
Protein73 g26 g
Salt2,2 g0,77 g

Ingredienser

MJÖLKproteinkoncentrat (88 %), fettreducerat kakaopulver (7 %), arom, havssalt (2 %), naturlig arom, sötningsmedel (aspartam*, acesulfam K), laktasenzym. *Innehåller en fenylalaninkälla.

Innehåll: 750 gram, vilket motsvarar ca 21 portioner. Skopa medföljer inte. Användning:
 Pudding: Blanda 1 dl pulver (ca 35 g) med ca 1,5 dl kallt vatten eller mjölk. Anpassa mängden vätska efter önskad konsistens.
 Shake: Blanda 1 dl pulver (ca 35 g) med 3 dl kallt vatten eller mjölk. Förvaring: Förvaras torrt i rumstemperatur. Konsumentkontakt: [email protected] - www.tyngre.se Tillverkat i Sverige för Tyngre Distribution AB

Innehåller: mjölkprotein, och laktos*
 *Innehåller laktasenzym som spjälkar laktosen när det kommer i kontakt med vätska. Detta innebär att vårt kasein är ett bra alternativ för dig som är laktosintolerant/känslig för laktos.

 Låt stå i några minuter för maximal effekt.

Det är svarta prickar i proteinpulvret, varför?
De svarta prickarna du ser i pulvret är kakao. Kakao finns i lite olika nyanser och i våra chokladprotein använder vi bl.a. ett svart kakaopulver för att få den nyansen (och smaken) vi önskar på proteinet. Gäller alltså alla våra chokladsmaker såsom kladdkaka, mintchoklad, chokladtryffel och chokladboll!

Har ni något proteinpulver/grötmix som är laktosfri?
Vi tillsätter laktasenzym i våra produkter. Man kan inte kalla kasein, vassle eller våra gröter laktosfria, eftersom det finns laktos i produkten innan vätska tillsätts och laktasenzym reagerar först med vätska. Det är alltså efter du blandat din proteinshake/pudding som processen börjar. Det är därför man ska låta den stå en stund innan, gärna runt 15 min om man är väldigt känslig. Mängden laktasenzym är anpassad efter mängden laktos, men exakt hur mycket laktos som finns kvar är svårt att svara på, men troligtvis lite. Feedbacken vi får av våra laktosintoleranta kunder är att våra proteinpulver funkar bra.

Laktasenzym är alltså ett enzym som spjälkar mjölksockret (laktoset) i mindre enheter som kan tas upp i tarmen. Man kan köpa det i tablettform på apotek exempelvis.


Recept idéer

Kaseinfluff med smak av jordgubbsglass

Frida Benjaminsson

Proteinrik körsbärsglass

Frida Benjaminsson

Proteinrik strawberry cheesecake

The Well Factory

Proteinrika och sockerfria hallonmuffins

Frida Hultin

Blueberry cheesecake proteinglass

eatandglowjonna

Majskakor med choklad, vanilj- och jordnötssmör

Frida Hultin

Chocolate chip protein cookies

Skippa Sockret

Proteinrika choklad- och havrebars

Frida Hultin

Snabb mango- och kokosglass

Skippa Sockret

Proteinbollar doppade i choklad

Frida Hultin

Proteinrik och krämig jordgubbsglass

Frida Benjaminsson

Proteinrik jordnötsmousse

eatandglowjonna

Proteinrika choklad- och kaffebollar

Frida Hultin

Fizzy bubble proteinglass

eatandglowjonna

Snabba och proteinrika vaniljplättar

Frida Hultin

Smoothiebowl med jordgubb- och banan

Skippa Sockret

Chokladkaka fylld med chocolate chip cookie dough

Sandra Gröndahl

Proteinrik kanelbulleglass

eatandglowjonna

Proteinrik rulltårta med hallon och nougat

eatandglowjonna

Proteinrik och somrig smoothiebowl

Nike Hansson

Proteinglass vanilj- och halloncheesecake

eatandglowjonna

Proteinrik chokladsås

Frida Benjaminsson

Proteinrik kokos- och blåbärsglass

eatandglowjonna

Proteinrika och mjuka chocolate chip cookies

Frida Benjaminsson

Kall mannagrynsgröt med jordgubb- och rabarber

Nike Hansson

Proteinglass chocolate chip cookies

eatandglowjonna

Proteinglass med gräddkola och crunch

eatandglowjonna

Proteinrik frukostbowl med rabarberkompott

eatandglowjonna

Proteinrika chokladbollar med rostad kokos

Skippa Sockret

Proteinrik och grön smoothiebowl

eatandglowjonna

Proteinbollar med vit choklad och kaffesmak

Sandra Gröndahl

Proteinglass med nougat- och choklad

Frida Benjaminsson

Chiapudding med citron- och blåbär

eatandglowjonna


Relaterade artiklar

Protein – vad är det för skillnad på vassle och kasein?

En av de vanligaste frågorna vi får här på redaktionen är just den om skillnaden mellan vassle och kasein. Vad är mest effektivt, hur använder man de olika varianterna bäst, och spelar det egentligen någon roll vad man väljer?

Alex Danielsson

2 mars 2021

Kaseinfluff – så gör du!

Det magiska ”proteinfluffet” som alla snackar om. Vad är det egentligen och hur gör man?

Skippa Sockret

17 aug. 2020