Näringsfysiologen David Jonsson kommer återigen på besök för att snacka om kost och tarmbakterier. Dessutom diskuterar vi en rad lyssnarfrågor kring sötningsmedel, socker, protein och kaffe.
Tyngre Träningssnack gästas återigen av David Jonsson. Den här gången diskuterar vi lite av utvecklingen de senaste månaderna kring tarmbiotan och efter det så tar vi upp en rad lyssnarfrågor.
Ämnen som berörs är bland annat socker, protein, resistens stärkelse, sötningsmedel och kaffe.
Du kan ladda ner avsnittet här.
RSS: http://traningssnack.libsyn.com/rss
Ur innehållet:
00:03:40 Vad är probiotika och finns det någon nytta med det?
00:11:00 Willes misslyckade försökt med att skapa surkål
00:13:40 Finns det någon konsensus kring tarmflorans verkliga betydelse på folks hälsa?
00:20:15 Pseudovetenskap och utnyttjande av "det senaste"
00:24:25 Socker och tarmbiotan
00:31:30 Proteinets påverkan på magen
00:37:20 Mjölkprotein som skonsam placebo
00:43:15 Går det att lösa hönan och ägget problematiken?
00:50:40 Homeostatisk kontra hedoniskt ätande
00:58:30 Vad är resistent stärkelse?
01:02:50 Sötningsmedel
01:06:50 Lagring av ämnen i fettväven som sen frisätts vid viktnedgång
01:11:20 Periodisk fasta och tillskott av protein i allmänhet
01:21:35 Kaffe och magen
01:28:40 Dunning-Kruger effekten
° ° °
Photo by Emiliano Vittoriosi on Unsplash