Vad har frossandet under jul och nyår gjort med din kropp?

Ett avsnitt helt tillägnat viktkontroll där vi diskuterar både kost och träning tillsammans med Daniel Berglind, PhD, och David Jonsson, nutritionist.

Tyngre Träningssnack startar upp det nya året med en liten mer öppen diskussion kring viktkontroll.

Till sin hjälp av Wille och Jacob tagit med två av deras tidigare gäster, Daniel Berglind som forskar på fysisk aktivitet samt effekterna från fetmakirurgi, och David Jonsson som är nutritionist med djupa kunskaper kring tarmbiotan samt med en hel del praktisk erfarenhet från att ge råd till folk som vill gå ner i vikt.

Vi berör allting ifrån frågan om en kalori är en kalori, vad som händer när man äter väldigt mycket på kort tid till varför folk många gånger aldrig går ner helt i vikt efter helgerna eller semestern.

Ämnena i den här podden är väldigt många och det är nog bäst att du tittar igenom hålltiderna här under för att få en överblick.

Du kan ladda ner avsnittet här.

RSS: http://traningssnack.libsyn.com/rss

Ur innehållet:

00:03:30 Européer väger som mest efter jul och nyår
00:09:45 Vi beter oss olika kring mat
00:13:45 För många förblir vikten lite högre efter en längre festperiod likt jul och nyår
00:21:45 Finns det några skyddande faktorer som minskar risken för att man ska gå upp i vikt?
00:27:35 Många överskattar sin träning och underskattar energin i sina portioner
00:30:15 100 kcal per 100 gram dieten
00:32:05 Det svåra i att skapa nya vanor och en ny livsstil som man trivs med
00:38:15 Fungerar nyårslöften?
00:41:20 Försöka hitta det lustfyllda i en ny livsstil
00:44:45 Är en kalori alltid en kalori?
00:50:45 Alkoholens inverkan
00:51:50 Betydelsen av träning under helgerna när man äter mycket
00:56:10 Generellt sett ska man inte dricka sina kalorier
00:59:45 För bättre folkhälsa behöver vi börja förändra miljön folk lever i
01:02:55 Olika typer av fasta för hälsa och viktkontroll?
01:07:55 Du dör inte om du hoppar över en måltid!
01:10:50 Detox och problemet med super-shakes och liknande?
01:12:55 Dosen gör giftet!
01:17:45 De gränser som finns för tillsatser och "gifter" är satta med en väldigt god marginal
01:20:40 Hur påverkas ett livsmedel när det mixas eller behandlas på annat vis?
01:25:55 Det behövs saker på samhällsnivå för att försöka förbättra folkhälsan
01:28:45 Att vi har ett helt fritt val är en illusion

undefined