Precis tillbaka efter en heldag i goda och glada vänners lag. Den våta dröm om en “prova-på-tävling” i styrkelyft utan större krav och förväntningar som helt formats i min gode vän Philip Wildenstams huvud gavs namnet Björnbrottarlyftet. Premiären genomfördes i januari i år, och under lördagen var det dags för uppföljaren – Björnbrottarlyftet II, ännu en gång genomförd på härliga Wenngarn Sportcenter, Sigtuna.

För egen del var förväntningarna skyhöga vad beträffar mysfaktor och odelad glädje i att än en gång få träffa alla dessa fantastiska individer och säregna personligheter. Papa Bear himself, aka Philip, hans väna hustru Ronja (som dessutom är starkast i kungadömet och här vann sin andra raka BBL på Wilks), Hampus Mr Potato, Robin Starkast i Nynäs, Rebecca Snitsarn, Grymma Jennifer H, Drott aka Konceptet, Anundi The One And Only, Überklurige David, Gustav Mr Energy, Urstarke Anders, Hemvändande Fredrik, Jennifer J Med Största Hjärtat Ever, Peter Från Klarhet Till Klarhet Till Klarhet, Johan Allt Bättre, min egen Lilla (haha…) Prins Max och några till. Denna gång var gänget förstärkt med ett koppel glädjespridare i form av Emelie, Hampus, Hugo, Andreas, vår egen Sebastian Avindell, Daniel Richter och hans bror Martin, Daniel, Axel och Martin. Eftersom jag själv är överlägset äldst i gänget så tillåter jag mig själv ett visst mått av demens här, så om jag glömt någon – flåt! Och alla dessa förväntningar infriades med råge.

Själva lyftandet hade jag dock satt i baksätet. Fortfarande lite sliten efter råddandet med Tyngre Classic II och marklyftandet med underbara Kalle Zackari Wahlström, och med lätt sargade händer, så var målsättningen att göra åtminstone ett acceptabelt lyft i varje moment. Jag kom därifrån med 150 –112,5 – 235 vilket jag är mer än nöjd med. Istället kunde jag glädjas åt att se Ronja än en gång sopa hem det. Hennes sista böj & mark är ämnade åt framtida skrönor. Även min egen arvtagare Max gjorde fantastiska resultat, vilket värmde extra gott i gubbröstet [(1)]. Överlag en grymt rolig dag.

Efter detta tar eventets skapare Philip och Ronja sin respektive Mats ur skolan och träder nu in i de licensierade lyftarnas aningen stelbentare skara. Därmed krävs det att nya entreprenörer ur gruppen kliver fram och tar täten. För vi vill väl alla björnbrottas en tredje gång?

° ° °

Emelie stänker upp 95 kg.

Anders – starkare än någonsin.

“Syns min bula bra? Jag är noga med sånt.” Andreas Anundi levererar.

Richard Drott böjer.

Bröderna – Martin & Daniel.

Drott med 170. Som en smekning.

Linus Grudd (th) gästade med kompisen Tobias.

Choklart det ska vara rätt typ av PWO.

Kompisar – Max & Kristian.

Stiligt stål.

Fredrik kämpar med 175…

160 får fan vara nog…

Gustav tänker ge stången en flygtur.

Hampus böjer som en chef, Robin och Richard passar.

Konceptet. Så.

Max gick in på 190. vilket flög upp.

Segraren Ronja bänkar. Andreas och Max passar, medan maken Philip vakar i förgrunden.

210 var ingen match för Martin.

Rebecca med 85 kg. Mannen Robin sköter huvudpassandet.

Sebastian med en skrävlig halvspanjor.

Herr Avindell kom från tävlingen med ett gäng PB.

Hampus lyfter med stil.

Ett antal kalvar på grönbete innan.

Johan böjde med snärt.

It’s a numbers game.

Power by Johan.

Viktiga grejer.

Periscope, anyone?

Dags för Hampus.

The bar is loaded.

Guiance följde med Periscope.

Max inför sista böjen på 210.

Le Concept – Richard Drott – förevigar magnesiumtråget.

Philip får coaching från Daniel.

Max hade inga som helst problem med 210 kg.

Hampus bänkar, här med 100 kg på stången, medan Max och Andreas passar.

Philip med 220…

…som han stänker upp!

Sebastian leker upp 185 kg!

Robin med 175 kg.

Hjärnan.

Peter bossar upp den.

Materialsport.

Papa Bear – Philip Wildenstam – himself. Det största av tack för att du är du, och för att du på fler sätt än ett förkroppsligar Björnbrottaren.

° ° °

PS! Då jag förutom att flänga med kameran också försökte genomföra någon sorts vettig uppvärmning för egen del, och till det också genomföra några blandade lyft, så är det några av deltagarna som dessvärre saknas på bild.