Kenneth Mattsson var Sveriges andra världsmästare efter att en av hans närmsta vänner, Stefan Nentis, vann VM dagen innan i en lättare viktklass.

Kenneth vann flera gånger SM, NM, EM och VM samt en världscup. Han stod på pallen internationellt i seniorsammanhang från 70- till 00-talet. Slog flera europarekord och massor av världsrekord för veteraner.

År 1984 blev han första och enda svensk att bli invald i IPF (International Powerlifting Federation) Hall of Fame.

I första delen med Kenneth Mattsson berättar han om sin idrottsbakgrund. Vilka idrotter han höll på med innan lyftning, varför han började lyft och varför han slutade med tyngdlyftning. Han berättar här om sin karriär inom lyftning under 70-talet.

Kenneth berättar även om det första styrkelyftarbältet och när den låga stångplaceringen (low bar) vid knäböj kom till Sverige och hur det gick till. 

Hålltider:

  • 00:05:50 – Kenneth in
  • 01:07:33 – Kenneth ut

Du kan ladda hem avsnittet direkt här.

Tyngre Kraftsport är en extra stark podcast, specifikt för dig som är nyfiken på bänkpress, styrkelyft eller strongman. Din värd är världens bäste Josef Eriksson, som varje fredag möter spännande och inspirerande gäster.

Du som lyssnar på vår podcast får gärna betygsätta den på Apple Podcasts – lämna gärna en recension. Då blir podden mer synlig för andra plus att värden blir glad.

RSS: https://tyngrekraftsport.libsyn.com/rss