Masterlyftaren Thomas Wulffeld från Sundsvall är en sedan länge aktiv och engagerad lyftare. Han började tävla i styrkelyft 1997 och är en av få svenskar att dragit fyra gånger sin kroppsvikt i marklyft. 

Under sina 25 år i sporten har det hunnits med landslagstävlingar och arbete i och för sporten. Nu tävlar han för fullt som masterlyftare (M2:a +50 år) och sitter i förbundets styrelse med mera. Men trots hans 53 år i passet så slår Thomas fortfarande personliga rekord.  Och därför får vi i dagens avsnitt höra lite om hur det är att vara flugviktare, tävla klassiskt och utrustat, teknik och träning samt hur man håller sig i sporten länge.

Masterlyftaren Thomas Wulffeld:

  • 00:02:05 – Thomas in
  • 01:38:34 – Thomas ut

Mer om Masterlyftaren Thomas Wulffeld

Du kan ladda hem avsnittet direkt här.

Tyngre Kraftsport är en extra stark podcast, specifikt för dig som är nyfiken på bänkpress, styrkelyft eller strongman. Din värd är världens bäste Josef Eriksson, som varje fredag möter spännande och inspirerande gäster.

Du som lyssnar på vår podcast får gärna betygsätta den på Apple Podcasts – lämna gärna en recension. Det gör att podden blir mer synlig för andra, plus att värden blir glad.

Mer om marklyft