Fitness-EM – fredag!

Guldregn första dagen! Det finns inget annat sätt att beskriva det. Det svenska landslaget var i det närmaste helt omöjligt att betvinga under fredagen.

Alex Danielsson

Lugn morgon, som jag uppfattat det, och det känns som det generellt är en lugn och bra stämning i truppen. Igår anslöt också den försvunna ankungen Rezan Persson, som i all hast tvingades byta flyg och därmed åsamkade lagledningen en eller annan söndertuggad nagel.

Arenan är densamma som alltid, dvs sporthallen i Santa Susanna. Dock är det betydligt färre stolar utställda än tidigare, och de har därför vänt scenen så den står längs lokalens ena långsida. Vid inpasseringen får alla ta den obligatorisk tempen i pannan, och väl nere i arenan underkänns alla ansiktsmasker i tyg (vilket alla landslag också verkar ha), så alla tvingas rafsa i väskor och annat för att hitta de mer pappersbaserade dito.

Förseningen? Den gängse IFBB-kvarten som alltid är minst 90 minuter? Den stannade denna gång på 55 minuter. Ett rungande rekord i positiv riktning.

Sakta men säkert höjs trycket i svensklägret. Bilder på en sminkad och uppumpande Lovisa Stenman läcker ut i gänget och vi alla inser att det här kan bli riktigt kul direkt i första svenskklassen. Och det som därefter drabbar den svenska delegationen är inget mindre än ett regelrätt guldregn.

Lovisa Stenman, Wellness -158

En av de bästa artikelförfattaren sett.

Jag visste sedan tidigare att hon är en grym atlet med ett stenhårt psyke, men detta till trots så föll hakan i bitar när hon klev upp här. Så enormt harmonisk och balanserad i fysiken, underbart piggt och självsäkert uttryck, och hennes presentation – ja, det är helt klart bland det bästa jag sett. Inte en rörelse var kantig, inte ett ögonblick var statiskt, och varenda millimeter hade ett syfte och en mening. Om du tror att denna ärrade skribent kunde hålla tillbaka tårarna så har du fel. Klockrent guld blev Lovisas belöning.

Caroline Danbo, Wellness -168

Vansinnig utveckling på denna donna, knappt har hon hunnit göra sin tävlingsdebut så står hon här i den internationella lejonkulan och ska konkurrera på högsta nivå. Det som först slår mig är att hon ser så sjukt cool och "suave" ut. Som att det här gör hon dagligen både till frukost och till eftermiddagsfikat. Dessutom, fysiken, den är sjukt bra. Atletisk, svepande och med hänförande fyllighet där den så ska vara. Så när rumskompisen Evelina Nardin skriker: ”Den röven!” så måste man helt enkelt hålla med. Sveriges andra guld är därmed ett faktum.

Josef Asmar, BB Master

Enormt komplett och med en väldigt harmonisk look. Riktigt vass form där muskeldelarna kan presentera sig själva, och inte minst rygg och armar är minst ett nummer större och bättre än alla andras i klassen. Game Over, och guld nummer tre till Sverige!

Mats Ljung, BB Master

Mats är ingen sparris.

Mats är en sjukt inspirerande individ som helt saknar allt vad gnäll heter. Sedan ett par år har han en skada i ena låret som gör det svårt för honom att gå ordentligt. Och att träna ben är inte att tänka på. Trots de förutsättningarna så tar Mats uppgiften att få representera landslaget som en gåva och ett privilegium, och vägrar därför att tacka nej. Och att med de korten på hand ta en femteplats här är sjukt bra. Det han visade upp var komplett, genomtränat och i riktigt bra form. 

Arne Lundell, BB Master

Arne Lundell.

Jag har sett Arne tävla massor av gånger, och ärligt, de flesta gånger har han sett bra ut. Men här kommer han upp i en författning som jag inte riktigt minns när han matchade senast (svinbra). Kan det ha varit när han kom tvåa på EM 2013 i Moldavien? 2021 års upplaga av Arne är inte bara den bästa Arne jag sett på mycket länge, det är också den bästa i hela jävla Europa! Symmetrisk, balanserad som vanligt, dessutom grynigt hård, och med bra färg. Då kan det bara bli en utkomst: GULD! Superroligt för Arne, som haft det lite motigt tävlingsmässigt, att äntligen få visa vad han kan.

Jan Nordlund, BB Master

Janne!

En riktig långskubbare i dessa sammanhang. Alltid i bra form och alltid perfekt presenterad. Kanske var han den här gången lite mindre än när jag såg honom senast? Men formen var ändå av EM-klass. Därför kändes fjärdeplatsen här lite som ett antiklimax. Jag hade honom sämst tvåa, men jag är kanske inte känd för att vara den mest sansade bedömaren. Nu ska jag bjuda Janne på en tröstbira.

Chris Harnell, MP Master

Chris Harnell.

Innerst inne vill Chris vara en kroppsbyggare. Det är också som sådan han nått bäst framgångar, inte minst internationellt. Men för att räcka ända fram på den här nivån så krävs det lite mer muskler för den gode Chris, och då framförallt på benen. Att inbjudan till årets EM därför kom i Men’s Physique kändes därför både logiskt och spännande. Chris har ju såklart tävlat i MP förut, och även om han då inte var nöjd med sin placering, så visade han ändå att han har i den här klassen att göra. Och som han gjorde. Nu var det liksom inget snack. Han var tajtare och lättare än någonsin tidigare, och satte dessutom poserna som en champ. Och då blir det såklart ett oomtvistat guld. Sveriges femte. FEMTE! Och som om inte det vore nog så tar han också Overall-titeln kvarten senare. SUCCÈ!

Williams Arinze Ani, MP Master

Williams Arinze.

Grymt snitsig fysik, med massor av pecs och bra axlar. Dessutom med ett vägvinnande smile. Han är energisk, inspirerad och ser verkligen ut att trivas på scenen. Brons för Williams, vilket är riktigt vasst. I seniorklassen ser han lite bättre ut, men konkurrensen här är mördande. 14 extremt välbyggda grabbar gör upp här, och Williams får därför nöja sig med tionde plats. 

Tuomas Viitala, MP Master

Tuomas.

Glänsande gentleman i välpolerad och perfekt frammejslad skrud. Är perfekt inne i klassen, med muskulös framtoning och en grymt symmetrisk profil. Kanske i fylligaste laget, och kanske var det den detaljen som gjorde att Tuomas fick nöja sig med brons. Han har ett sedan tidigare och hade såklart siktat på en ädlare valör denna gång, men kämpen från Trollhättan får istället ta sikte på höstens VM, dit han nu är direktkvalad.

Sebastian Jansson, MP -170

Sebbe.

Jag är så förbannat imponerad av den här killen. Med minsta möjliga penseldrag och med en självklarhet som är anmärkningsvärd så tar han sig dels i kanonform, och dessutom genomför han den här tävlingen med bravur. Han utstrålar lugnet själv, och är så begåvad i sitt sätt att presentera sin fysik. Han anstränger sig liksom inte, han bara står där. Och han ser fantastisk ut. Bronset känns dock lite som ett rån med rostig yxa. Han förtjänade faktiskt bättre.

Fredrik Rösnäs, MP -182

Fredrik.

Härligt energisk typ, med en behaglig mängd muskler och fyllighet. Sätter poserna fint och med eftertryck. Tuff klass dock, med massor av kvalitetsfysiker emot. Fredrik stannande därför på åttonde plats. Men vaderna!


Imorgon lördag är det dags för:

Rezan Persson, -158 & 45-50, Open
Therese Thorin, -168 & 45-50, Open
Victoria Nyberg, +168
Semiran Dag, -163 & +35, Open
Ulrika Thunberg, +163 & +35, Open
Josef Asmar, -100 kg 
Arne Lundell, +100 kg 

Segerkram.

Kanske har vi lika mycket guldregn att se fram emot då?Liknande artiklar
Alice Andreasson

Alice Andreasson har många järn i elden, hon jobbar till vardags som leg.fysioterapeut, nutritionist och personlig tränare.

11 maj 2024

Från fitnesscoaching till biltuning

Carina avslöjar sitt engagemang i Skandinavisk Motoroptimering och förklarade hur det hjälper till att minska bränsleförbrukningen och förbättra fordonets prestanda.

10 maj 2024

Vardagshälsa: Misstag, myter och personliga resor

I dagens avsnitt började vi med att adressera ett litet missförstånd angående våra tidigare diskussioner om Digestive-kex.

3 maj 2024

Fitness: Marcus Udd om nya mål

Vår evige favorit Marcus Udd gästar radion. Hör allt om hans träning och kost, men också om hans spännande planer inför framtiden.

29 apr. 2024

Guld, glädjetårar och gymtips

I det här avsnittet dyker vi in i efterdyningarna av Nordic Cup-helgen, där vi såg några otroliga framträdanden och några överraskningar längs vägen.

26 apr. 2024

Coaching, posering och tävlingsreflektioner

I dagens avsnitt reflekterar vi över den senaste tidens coach- och domarupplevelser på E-tuna Muscle Show, säsongens första tävling.

19 apr. 2024

Fitness: Chris Harnell och årets MP-säsong

Kärt återseende med fysiksnitsaren Chris Harnell. Om träning, diet och målen för säsongen.

15 apr. 2024

Att tackla motivationsbrist och skapa mål

Carina och Jossan är här för att dela med sig av sina erfarenheter och tips för att hålla dig inspirerad.

12 apr. 2024

Träna som en bodybuilder

Alex flyger solo tillsammans med vår kompis Abbe Mattsson. Ämnet för dagen är träning med fokus på muskelmassa.

8 apr. 2024

Från påskpodd till vandringsminnen

Välkommen till Carina och Jossans mysiga påskpoddavsnitt. Vi börjar med en lättsam diskussion om påsksånger och traditioner och jämför dem med andra högtider som midsommar och jul.

5 apr. 2024

Matilda Jansson

Podden gästas av Matilda Jansson, digital kreatör och tävlande atlet.

30 mars 2024

Livsnjutning och lokalsinne: Sälen och vardagliga äventyr

Carina och Jossan diskuterar potentiella gäster, och överväger en förslagslåda för lyssnare att föreslå sina drömgäster.

29 mars 2024

Pia Jansson gästar

Den här veckan får Carina sällskap av en kompis, kollega och tjattermaja av rang, nämligen Pia Jansson.

22 mars 2024

Saad Saad – gymentreprenör och coach

Gymentreprenören och coachen Saad Saad gästar podden. Vi pratar om tävling, coaching och hur det är att ta hand om 100 atleter.

16 mars 2024

Kisstrattar och tights med buttlift – nödvändighet eller nonsens?

Carina och Jossan är tillbaks efter ett missat podcastavsnitt från föregående vecka.

15 mars 2024

300 kg i marklyft med Troive

Vår kompis Martin Troive ”The Trooper” Ekelund tog nyligen klivet in bland de odödliga – de som dragit 300 kg i marklyft. Hör om hans träning under satsningen och om hans framtida äventyr.

14 mars 2024

Från app-elände till oavsiktlig skostöld på gymmet

1 mars 2024

Från digestive-träsket till träningsoptimering

I dagens avsnitt tar Carina och Jossan dig med på en vild åktur genom vardagens upp- och nedgångar. Och hur bra är egentligen digestive-kex?

23 feb. 2024

Från CrossFit till att bygga muskler efter 50

Carina och Jossan diskuterar CrossFits påverkan på gymkulturen och sina personliga erfarenheter. Hur ofta går byggare över till crossfit?

16 feb. 2024

Fulveckor, böter och träningsglädje

Avsnittet inleds med en berättelse om ett möte med polisen på grund av fortkörning. En påminnelse om att sakta ner i livet, både bokstavligt och bildligt.

9 feb. 2024

Hur vi hanterar skador och träningsintensitet

Carina och Jossan reflekterar över föregående veckas gäst, Martin Troive, och hans oklanderliga svar som hjälpte oss.

2 feb. 2024

Martin Troive om fitness, kost och coachning

Carina har ett ett engagerande samtal med Martin Troive om allt från att hantera sjukdomar och träning till krångligheterna med att coacha män kontra kvinnor.

26 jan. 2024

Fruset Fredagsmys

Sparka in helgen med Carina & Jossan. Denna vecka är det virtuella mötet en av de förutsättningar vi möter. Friskt, frejdigt och kompetent.

19 jan. 2024

Vintertraditioner och tävlingsminnen

Carina och Cici jämför sina senaste veckor – en av dem har haft lugnt hemmavid. Den andra har firat trettonhelg med familjen Grape.

12 jan. 2024

Sätt smarta mål och hitta balansen

Carina och Jossans nyårsförväntningar från Vemdalen inkluderar färre krämpor och mindre smärtor för egen del.

5 jan. 2024

Frågestund i Fredagsmys

Carina & Jossan sammanstrålar i Vemdalen för några dagars gemensamt firande. Naturligtvis passar de då också på att riva av några inkomna frågor.

29 dec. 2023

När livet testar tålamodet

I detta avsnitt har Carina och Cici en härlig blandning av julstämning och det vanliga kaoset som ni har lärt er förvänta er av dem. Med historier om julförberedelser och de missöden som följer med dem.

22 dec. 2023

Träningstips och roliga observationer

Carina och Jossan avhandlar olika ämnen och tipsar om övningar som kettlebellsvingar och slamball, som är intensiva och effektiva.

15 dec. 2023

Från lussebullar till bilreparationer: En helg full av äventyr

Carina och Cici diskuterar sina erfarenheter från en Lussebulle-test och inte minst deras besök på Luciapokalen.

8 dec. 2023

Provsmakning av skumtomtar

Carina och Jossan diskuterar vilka skumtomtar de har på sitt buffébord och berättar att lyssnarna önskat denna genomgång.

1 dec. 2023

Post show-rebound och släpande muskelgrupper

Ashkan och Albin pratar idag om post show-rebound och hur man ska hantera det på ett smart sätt. Släpande muskelgrupper diskuteras också.

25 nov. 2023

Snabba lösningar inte alltid bra långsiktigt

De allra flesta som kontaktar Carina vill ha en quick fix för att tappa fett. En effektiv diet innehåller styrketräning, bra kost och kardio.

24 nov. 2023

Om kärleken till fitness

Få brinner mer och starkare för de olika fitnessporterna än den energiske bamsingen Robert Wåhlander. Hör honom berätta om hur allt började och hur han ser på framtiden.

20 nov. 2023