Del 2 av 2.

Att hänga med i den internationella toppen i supertungvikten i 20 år är inte många som klarar. Att väga så mycket över så lång tid och ändå leverera har vi sett inte är helt lätt. Under dessa år har han då inte bara hängt med i toppen, han har även dominerat den. Med flera EM- och VM-guld i bänkpress tillsammans med både världs- och europarekord har han tagit sig in på listan av IPFs & EPFs Hall Of Fame

Under sina karriär har han mött och besegrat stor bänkare som Ulf Wiklund, Daisuke Midote, Johnny Wahlqvist, Fredrik Svensson, Ove Lehto, Janne Lundberg, Bill Gillespie, Victor Shabanov, Fredrik Smulter, Andrei Konovalov, Jonathan Leo och många fler!

Hör honom berätta om hur allt började, om sina tävlingar och hur han tränade.

Länk till del 1 i intervjun hittar du här.

Kenta och Marcela Sandvik.
Kenta, VM 2007.
VM 2011.
Fredrik Svensson, Kenta och Ove Lehto.

Bänkpresslegendaren Kenta Sandvik – del 2:

  • 00:07:34 – Kenta in
  • 01:08:41 – Kenta ut

Du laddar hem avsnittet här.

Tyngre Bänkpress är såklart en podcast om bänkpress och allt runt det. Podden leds av Josef Eriksson som är en välmeriterad bänkpressare nationellt som internationellt.

Podcasten är rejält nernördad i bänkpress och allt vad det innebär. Saker som kommer täckas är lyftets historia, olika eror, utrustningen och träning samt mycket mer!

Du som lyssnar på vår podcast får gärna betygsätta den på Apple Podcasts – lämna gärna en recension. Då blir podden mer synlig för andra plus att värden blir glad.