Horder av folk. Horder. Alla med liknande mål och mening. Alla med liknande fysisk och mental status. Nerdeffade och vätsketömda. Det ställer till det en del. Jag säger inte att smockan hänger i luften. Men med så mycket hormoner och så lite kolhydrater är det inte svårt att fantisera fram hur gamla nedärvda konflikter mellan preussare och polacker plötsligt kan få nytt syre. Denna gång i formen av svettig irritation och frustrerade förväntningar.

Vi är på EM i fitness & bodybuilding, mina damer och herrar, förmodligen världens till antalet deltagare största event inom branschen. 1500 (!) individer ska tillsammans samsas om registrering, inmätning och hotellrumsfördelning.

I äkta spansk IFBB-anda så är också organisationen som den ska: sådär [(1)]. Väntandet som fordras av en spöar med råge alla ryska brödköer. Vänta för att hämta ut bagaget, två timmars väntande på transferbussen, ett antal timmar (i mitt eget priviligierade fall var det tre) väntande på att få registrera sig [(2)], vänta på få hämta ut rumsnyckeln och att få väga och mäta sig. Och jodå, med illa dold besvikelse noterar jag att jag också tvingas vänta på att internetförbindelsen ska samla ihop sig tillräckligt för att lyckas ladda upp dessa små bilder.

Och hur störd en strimma av mig än kan bli av allt detta så är det liksom bara att gilla läget. Det är vad det är. Släpp frustrationen, andas och försök njuta av det.

För inget av detta är något som bekommer lugna filbunkar som Patrik Larsson‌ (tveksamt om han ens har puls) och Peter Ljunggren‌ , rutinerade rävar som Carina Isaksson‌ och Evalinda Aarvaag‌ , eller någon annan i den 23-hövdade svenska truppen. Svenskar är generellt sett coola, artiga och hänsynsfulla, vilket i dessa sammanhang är både praktiskt och ovanligt. Chris Harnell‌ verkar harmonisk och skadefri, Jocke Nilsson‌ känns redig, Martin Hanzel‌ löste sina viktproblem och Andreas Fotiadis‌ är i sitt livs form.

Tävlar för Sverige under dessa mästerskap gör:

Juniorer‌

Seniorer‌

Veteraner‌

Först ut under torsdagen är Calle‌ , Martin‌ , Peter‌ redan under förmiddagen, och på eftermiddagspasset är det dags för Andreas‌ , Jocke‌ , Patrik‌ , Chris‌ och Farhang‌ . Bra skit, som man säger.

Jag hoppas dessa herrar sovit bättre än jag. Hotellsängens ergonomiska egenskaper går att diskutera länge. Men som han sa, den där killen med muskler, glugg och brytning:

”I’ll be back.”‌


Poolområdet på Caprici Verd, där vi bor. Man fattar varför alla vill åka hit och tävla.

Men där inne…

Överallt är det väntande atleter. Överallt.

Men Jocke Nilsson chillade.

Andreas Fotiadis visar superform.

Vännen Igor Kopcek plåtade det slovakiska landslaget vid poolen.

Så här blev resultatet.

Möte för Team Sweden.

Patrik Larsson med coachen Frida Palmell var på plats.

Lagledningen i form av Niclas och Per var på topp.

Jörgen gjorde sitt yttersta för att se elak ut (gick sådär) medan Georgia inspekterade byggnaden.

Law Shala var uppmärksam.

Och imorgon kör vi.