Heimsklassa!

Tyngre var på Nordiska Mästerskapen i fitness och bodybuilding – på Island.

Alex Danielsson

Att skriva om en fitnesshändelse som Nordiska Mästerskapen‌ på Island utan att reflektera över den lokala miljön – alltså Island – är helt klart en sorts tjänstefel. Den närmast mytomspunna ön med vulkanisk aktivitet, ilsken sprit och levnadsglada människor förtjänar egentligen ett eget kapitel, och i mitt fall dessutom ytterligare (minst) ett besök. För under tre dagar på ett mästerskap likt detta hinner man upptäcka i princip ingenting av någonting utanför det officiella hotellet, tävlingsarenan, transferbussen och flygplatsen. Noll. Eller ”ekkert” som man säger lokalt.

När jag flög in över Island så slogs jag av en lätt mystifierad känsla. Långa vidsträckta områden utan träd eller annat levande, bara askfärgad sten och mossa så långt ögat nådde. Suggestivt inramat av ett kallt och fuktigt dis, toppat med nordanvinden gud förmodligen glömt. Om han nu ens mött den. Halvt på skämt och resten på allvar twittrade jag något om att det måste vara på den här platsen de spelade in Prometheus‌ . Och det var det, visade det sig. På väg in till Reykjavik‌ satt jag med näsan tryckt mot rutan och verkligen gottade mig åt det annorlunda landskapet. Hur jag ville – självfallet rätt utrustad och med rätt kläder – bara hänge mig åt att bli ett med terrängen där ute. Att bli en karg och knotig islänning för en stund. Ja, fan, till och med flytta dit. Avslutningsvis om detta – vi ska strax ge oss i kast med att avhandla knapert klädda kroppar – om du aldrig varit på Island tidigare, åk dit. Bums. Har du varit där, åk dit igen. Hela ön håller helt enkelt världsklass – heimsklassa‌ !

Den svenska NM-truppen var fryntlig. 17 tävlande, och ungefär hälften till i skepnaden av delegater, coacher och domare gjorde det samlade sällskapet till en stor men glad grupp människor. Avfärden gick också smidigt utan några större incidenter, förutom att Madde Myhr‌ fått med sig sonens pass istället för sitt eget, vilket sedan redde ut sig. (Undertecknad körde en daredevil och undvek med flit att packa med passet. Vi skulle ju till ett annat nordiskt land, liksom.) Frugans sedvanliga övervikt i packningen hanterades också precis som den brukar. Det tog bara ett par minuter av ompackning för henne att helt enkelt göra den till min övervikt. Case closed.

Fredrik Carlsson och Pia Jansson.

Maria Eriksson och Carina Isaksson.

Madde Myhr och Semiran Dag.

Josef Ahmad och Law Shala.

Ann-Helen Bergström trivdes redan på Arlanda.

Det finns massor av grymt bra hotell i Reykjavik. Massor. Radisson Saga‌ , där vi i svenska truppen inkvarterades, är dock inget av dessa. Det är slitet, eftersatt och med en helt klart diskutabel avloppsstruktur. Därför tillbringade jag en stor del av resan i receptionen fräsandes om både det ena och det andra. Personalen löste likväl det mesta bra, och även frukosten var en konstant källa till glädje. Vårt hotell låg dock precis intill tävlingsarenan, som var riktigt bra. Att bo nära där man tävlar är ofta en riktig välsignelse. Här, i regn och snålblåst, var det bättre än så. Totalintrycket för inkvarteringen blir därför 4 av 5 flaskor fuktspärr.

Hela truppen, just anlänt till Reykjavik.

Förbundets officiella fotograf Tobbe Mark slet hårt.

Arenan – NM 2014.

Sett från scenen.

Man måste också vara imponerad över punktligheten i hela arrangemanget. Hemmasonen Einar Gudmann‌ , som till vardags är en begåvad fotograf, styrde upp allt med preussisk minutprecision. Från inregistrering, till musiken på scenen, ja allt. Synnerligen bra och rutinerad produktion. Tack!

Inregistreringen är på gång. Det gick riktigt smidigt.

Law Shala vid invägningen.

Janne Fotmaijer.

Josef var glad. Till en början.

Jocke Nilsson hade puffrorna med sig.

Carina Isaksson var i perfekt längd.

Sofia Isberg var cool.

Pia Jansson kom laddad.

Eleonore Eriksson såg ut som en miljon.

Norska Mette Stensland vet hur man blir hård.

Jennie Persson är en av våra längsta Bikini-tjejer.

Tess Svedbom var motiverad.

Ann-Helen Bergström glittrade.

Madde Myhr kom fram trots passfadäsen.

Vår kompis KP Ourama gästspelade en stund också.

Att jag nu gör allt jag kan för att få återvända till ön är därmed en självklarhet.


BODYBUILDING -80 KG
‌ Två svenskar till start, varav en oavsiktligt. Jan Fotmeijer‌ följde upp sin SM-seger genom att briljera även här i landslaget på Island. Välpolerat hård, packad och riktigt balanserad räckte han till bronsplatsen, och det med mersmak. Bra jobbat!

Janne Fotmeijer tog bronset.

Här på Island var Janne rentav bättre än på SM.

Josef Ahmad‌ var anmäld i CBB-klassen, men vägde dessvärre något halvkilo för mycket, och tvingades trots flertalet omvägningar motvilligt acceptera att han för dagen var kortare än beräknat, och därmed för tung. Här var han lite för liten, men tog sig ändå till final, vilket var bra gjort.

Josef vägde över och fick gå i -80.

Kanske fanns där lite att slipa på när det gåller formen.

Silvret till Finland och Mikko Leppänen‌ . Sanslösa ben, och riktigt bra form. Kunde ha vunnit i min bok.

Mikko Leppänen var svinbra. Tog silver.
Vinner gör den karismatiske David Harmodio Rivas Ortega‌ från Island. Mycket snygg fysik, och en medryckande posering. Skitbra.

Segraren Rivas Ortega.

Karismatisk var han, minst sagt.

Grattis Island.

Medaljörerna.

BODYBUILDING -90 KG
‌ Endast 4 gubbar upp, och segern tas – som vanligt – av fenomenet Ott Kiivikas‌ från Estland. Alltid sylvass form, som dessutom alltid blir bättre när han flexar, och alltid en lika bra posering.

Ott Kiivikas.

Ott vann även overalltiteln.

Massor av detaljer i Otts fysik.
Dock tycker jag han blev ordentligt utmanad av Markus Heinänen‌ , som är av ett lite freakigare snitt. Mer kompakt, mer detaljerad, men utan Otts svepande linjer. I mina ögon var det tightare än vad protokollet visade.

Markus Heinänen var sylvass som tvåa.

Silvermedaljören.

Bronset gick till dansken Ali Ahmed El Safty‌ , som var riktigt stilig, men inte i klass med Ott och Markus.

Bronset gick till Ali Ahmed El Safty.‌

Ott Kiivikas‌ tog sedan också overallsegern.

BODYBUILDING -100 KG
‌ Två bamsingar till start, och en klar seger för Joel Pasqua‌ från Norge. Han har alltid varit bra, och alltid haft fullständigt sinnessjuka ben. Men frågan är om inte benen nu var bättre än någonsin? Joel är en grym atlet med massor av kvaliteter, och det var roligt att se honom så bra.

Joel Pasqua är en klassatlet.

Ännu ett NM-guld till Joel.
Silvret till hemmahoppet Magnus Samuelsson‌ , som var bra men saknade vapen mot Joel. Bra pecs och lår, men hade en del kvar på formen och dessutom aningen vid över midjan.

Magnus Samuelsson tog silvret.

Sida vid sida.

BODYBUILDING +100 KG
‌ Tävlingarnas tyngsta var fyra till antalet. Peter Wilenius‌ från Finland vann en klar seger, med en komplett och välutvecklad fysik. Bra pecs, axlar och ben samt riktigt bra form var receptet.

Peter Wilenius tog tungviktsguldet.

Tungviktsmästaren.
Tvåa blir dansken Kristoffer Berner‌ , som är massiv som ett varuhus, och dessutom kom in i hyfsad form.

Bamsige tvåan – Kristoffer Berner.
Bronset gick till isländske trotjänaren Magnus Bess‌ , som var bra men inte riktigt som i fornstora dagar.

Magnus Bess fick med sig bronset.

WOMEN'S PHYSIQUE, ÖPPEN KLASS
‌ Hela 11 starka tjejer till start, varav 3 grymma svenskor! Riktigt roligt med utvecklingen i grenen, och kul också att vi har så många bra svenskor. Dock var det ingen svenska som vann. Det gjorde istället Anne Lene Klingberg‌ från Norge, som verkligen var harmoniskt sammansatt och i riktigt bra form. Men det var tight till tvåan.

Guldmedaljösen Anne Lene Klingberg.

Bäst för dagen.

Silvret gick till förhandsfavoriten (i mina ögon) Lisbeth Grape‌ , som har alla rekvisit man efterfrågar, men inte riktigt lika skarp som jag minns henne från SM. Trots det var jag förvånad över domslutet. Lissans klass är nämligen alltid skyhög.

Lissan Grape är alltid med i segerdiskussionen.

Ännu en medalj. Denna gång blev det silver.
Bronsmedaljen blev också svensk. Den togs av Susanne Johansson‌ , som alltid är en fröjd att se. Mycket fin form, och granna detaljer rakt över.

Susanne Johansson klart med i toppskiktet.

En av våra allra bästa.

Topp tre.
Fjärdeplatsen gick till Semiran Dag‌ , som var en av tävlingarnas allra hårdaste, alla kategorier. Snacka om att alltid leverera… Tror dock att jag skulle vilja se henne snäppet fylligare. Trots det var det lätt att vara stolt som svensk i den här klassen.

Semiran Dag levererar varje gång.

"Sessan" fick nöja sig med fjärdeplatsen denna gång.

MEN'S PHYSIQUE, ÖPPEN KLASS
‌ Tretton killar till start, vilket gjorde det till tävlingarnas största klass. Desto roligare att segern blev svensk genom Law Shala‌ , som alltid är i form och här lyckades överträffa den. Precis sylvass vilket gör att hans perfekta mage och rivjärnsbetonade serratus skiljer honom från resten. Mycket bra!

Law Shala – Sweden's Finest.

Tävlingarnas första svenska guld gick till Law.
Silver till danske Peter Tidemann Carlsen‌ . Peter har en snygg fysik med fina linjer, men saknar Laws detaljer.

Peter Tidemann Carlsen tog silver.

Bronset till klassatleten Christian Egner‌ , från Norge. Alltid bländande rent strukturellt, men var här mindre skarp än jag sett honom tidigare. Och på den här nivån straffar det sig.

Christian Egner fick nöja sig med brons.

Topp tre.

CLASSIC BODYBUILDING -180
‌ Tio killar upp, och som svenskt hopp hade vi Jocke Nilsson‌ , från Sundsvall. Jocke gör också en mycket gedigen insats, där både form och framträdande värmde gott i bröstet. Det räckte denna gång till bronset.

Jocke Nilsson har aldrig varit bättre.

Jocke håller alltid hög klass.
Silvret gick till hemmaatleten Elmar Diego‌ , som var riktigt skarp för dagen. Aningen platt över bålen kanske, men riktigt bra.

Silvret till Elmar Diego.
Guldet gick till Thomas Hjelde Thoresen‌ från Norge. Mycket snygg och komplett fysik, med balans och symmetri i förarsätet. Grymt bra.

Det symmetriska guldet till Norge.

De andra knäade när Thomas tog i.

Klart! En av de bästa för dagen.
CLASSIC BODYBUILDING +180
‌ Endast tre gubbar till start, vilket var lite tråkigt. Det kan man dock inte säga om segraren Kenneth Robert Jensen‌ , från Danmark. Damn! Krallig, bucklig, maffig och med en hårdhet som var från en annan planet [(1)]. Bland det bästa jag sett här i Skandinavien.

Obestridlig etta – Kenneth Robert Jensen.

Detaljerad.

Grattis Danmark!

Jani Pernell‌ från Finland tog silvret, medan Snaebor Ingi Josepsson‌ , Island, fick med sig bronset. Jani‌ hade bulliga muskler och var i bra form. Snaebor‌ har en snygg ram men lite mindre muskler, och saknade dessutom lite form. Kenneth Robert Jensen‌ vann sedan också overalltiteln.

Jani Pernell tog silvret.

Snaebor Ingi Josepsson tog bronset.

BODY FITNESS -163
‌ Åtta tjejer till start, där alla tre svenskor nämndes i förhandssnacket. Och det var tight i protokollet, endast 4 poäng skiljde mellan fjärdeplatsen och segraren. Därför är det svårt att ens spekulera i vad som gör skillnaden. Tycke och smak finns ju där oavsett. På fjärde plats kom Maria Eriksson‌ , som var som hon brukar: kanonbra. Jag har sett henne hårdare (som när hon vann SM 2013), men här var hennes form precis lagom, enligt mig.

Maria Eriksson, fyra.

Balans i hårdhet och fyllighet.
Bronset gick till Julie Oftedal‌ från Norge, som kom direkt från en femteplats på VM. Snyggt balanserad, feminin och bra.

Julie Oftedal tog bronset.
Silvret gick till Josefin Pettersson‌ som än en gång visar att hon tillhör yttersta eliten. Mycket snygg och välpolerad, med härlig utstrålning och i perfekt form.

Josefin fick med silvret den internationella framgång hon förtjänade.

Josefin blir allt bättre.
Guldet gick till Carina Isaksson‌ , som här tog sin tredje NM-seger i karriären. Carina har en fantastisk grundstruktur och en kvinnlig hållning som ingen annan kan matcha. Att hon i mitt tycke var bättre på VM i Mongoliet i fjol hindrade dock inte att hon var bäst den här gången också.

Carina Isaksson – på väldigt många sätt unik.

Nu med tre NM-guld.

Champion.

Topp tre.

BODY FITNESS -168
‌ Bra klass med 11 tjejer, där ytterligare tre svenskor fanns på plats. Från början var bara Eleonore Eriksson‌ anmäld i klassen, men både Pia Jansson‌ och Sofia Isberg‌ mättes upp en klass. Fyra blir till slut Pia Jansson‌ , som alltid är en fröjd att se. Underbar i sin presentation, grymma linjer och här också i bra form.

Pia Jansson alltid bra.

Presentationen är alltid på topp hos Pia.
Bronset till Sofia Isberg‌ , som här var i sin bästa form på länge. Balanserad, fyllig och bra.

Sofia gjorde en grym tävling. Brons blev belöningen.

Silvret gick till überbamsiga Eleonore Eriksson‌ , som har mest muskler i klassen och ser ut som en miljon. Gillar att hon tar för sig lite mer också, och Elle såg också ut att trivas fint.

Bamsig är hon, Eleonore Eriksson.

Mest muskler i klassen – det räckte till silver.
Upp till ettan Rannveig Kramer‌ , Island, var det dock en bit poängmässigt. Rannveig har en freakig siluett med bra lårsvep och en smal midja, och hon för sig dessutom mycket fint. Bra!

Segrarinnan Rannveig Kramer.

Bra timglasform där.

Topp tre.

BODY FITNESS +168‌
Fem välväxta jäntor med Therese Svedbom‌ som svenskt inslag. Tess blir också trea här. Som vanligt riktigt bra, även om hon här var aningen softare än på SM – där hon var alldeles lysande.

Tess Svedbom krigade sig till ett brons.
Silvret till Rikke Jurgensen Mensel‌ från Danmark, som hade en atletisk fysik med en fin mängd muskelmassa.

Silver till Rikke Jurgensen Mensel.

Danmark tog ännu en medalj.
Mot segrarinnan kunde hon dock inte riktigt mäta sig. Ingen kunde det. Faktum är att Mette Stensland‌ , Norge, vann inte bara denna klass i utklassningsstil utan även overallen. Mette är nog den hårdaste BF-tjej jag sett som samtidigt såg sund, frisk och stark ut. Oerhört bra totalpaket och en av de bästa atleterna på hela mästerskapen. Supergrattis!

Mette Stensland – i en klass för sig själv.

Hårdaste BF-tjejen ever?

Lyckan var påtaglig när Mette vann.

Topp tre.

Mette Stensland vann även overalltiteln.

BIKINI FITNESS -163
‌ Största kategorin av tävlande, kortaste damerna, och mycket hög klass! Som svenskt hopp hade vi Ann-Helen Bergström‌ som tar steg framåt hela tiden. Saknar fortfarande lite muskler i underkroppen för att ge sig i närkamp med de allra bästa på den här nivån, men var annars i fin författning. Dessutom en riktig glädjespridare i truppen. Ann-Helen blir till slut sexa.

Ann-Helen Bergström sken som en sol.

AH slutade till slut som sexa.
Bronset gick till snygga Kristin Gudlaugsdottir‌ , Island, som är välbyggd som få, aningen tunn i överkroppen.

Hemmabrons i form an Kristin Gudlaugsdottir.
Silvret gick klart till Eva Lind Fells Eliasdottir‌ , även hon från värdnationen. Fin ram med fin feminina detaljer.

Isländskt även på silverplats – Eva Lind Fells Eliasdottir.

Blir det Eva som tar det nästa gång?

Norska Linda Michelle Larsen‌ var dock bäst av alla med en mycket harmonisk och feminin fysik, exemplariskt presenterad.

Årets Nordiska Mästarinna – Linda Michelle Larsen.

Finalfältet.

Topp tre.

Linda Michelle Larsen. 

BIKINI FITNESS -168
‌ Tolv prima tävlande till start, där svenska Madelen Myhr‌ blir den som tar guldet, om än knappt. Madde har en naturlig fallenhet för alla delar i det klassiska bikini fitness-uttrycket och har en alltigenom perfekt fysik för grenen. Oerhört bra, rentav bländande.

Madelen Myhr – Nordisk Mästarinna!

En syn vi gärna kan vänja oss vid.

Madde Myhr.
Silver till vackra Niina Laukkanen‌ från Finland, endast ett poäng efter Madde. Mycket parant och feminin och med jättefina proportioner.

Niina Laukkanen bara ett poäng efter guldet.

Niina Laukkanen är något stort på gång.

Bronset till hemmatjejen Rannveig Hildur Gudmundsdottir‌ som är av det lite slankare snittet. Mycket bra även hon.

Rannveig Hildur Gudmundsdottir, brons.

BIKINI FITNESS +168
‌ Tävlingarnas största bikiniklass, med tretton tjejer till start. Representerade den blågula fanan gjorde SM-ettan Jenny Persson‌ . Aningen softare än på SM, vilket straffade sig här. Jenny blev nia och utanför finalen. Trots det fortsatte Jenny att vara truppens ivrigaste supporter för övriga i laget. Grym inställning!

Jenny Persson slutade nia.
Bronset gick till Sigrun Morthens‌ , från arrangörslandet. Bra struktur och bra fysik, som blir ännu bättre med mer träning.

Sigrun Morthens tar bronset.
Silvret går till Stine Tangen Knutsen‌ , Norge, en uttrycksfull tjej med massor av kvaliteter. Här var hon dessutom i perfekt form för dagen.

Stina Tangen Knutsen blir tvåa.

Norskt silver.
Bästa bikini-tävlande – och inte bara i denna klass, utan av alla tävlande – blir Karin Lind Thompson‌ , från Island. Maken till perfekt bikinifysik har jag inte sett sedan norska Christina Ström Fjäre‌ gick bärsärk i resultatlistorna för ett par år sedan. Karin är balanserad, harmonisk och estetiskt perfekt. Stort grattis!

Segrare blir Karin Lind Thompson.

Topp tre.

Här kamp om overalltiteln.

Karin Lind Thompson vann även den bucklan.Liknande artiklar
Sara Kinnvik

Dags att bjuda in Sara Kinnvik till podden igen, då vi är nyfikna på vad hon har haft för sig senaste åren samt vad hennes planer är framöver.

18 maj 2024

Fitness: EM-segraren Rickard Andersson Wigh

Vi snackar med den nybakade Europamästaren i Classic Physique – Rickard Andersson Wigh. Hör honom berätta om hur allt började, om sitt storslam på SM och när han fattade att han nu vunnit EM-guld.

16 maj 2024

Fitness: Marcus Udd om nya mål

Vår evige favorit Marcus Udd gästar radion. Hör allt om hans träning och kost, men också om hans spännande planer inför framtiden.

29 apr. 2024

Bänkpressdemonen Joshua Baker

Bänkpressdemonen Joshua Baker a.k.a. The Gym Reaper, gästar podden.

20 apr. 2024

Fitness: Chris Harnell och årets MP-säsong

Kärt återseende med fysiksnitsaren Chris Harnell. Om träning, diet och målen för säsongen.

15 apr. 2024

Träna som en bodybuilder

Alex flyger solo tillsammans med vår kompis Abbe Mattsson. Ämnet för dagen är träning med fokus på muskelmassa.

8 apr. 2024

Matilda Jansson

Podden gästas av Matilda Jansson, digital kreatör och tävlande atlet.

30 mars 2024

Dr. Mike Israetel

Avsnitt 273 gästas av Dr. Mike Israetel – elitbodybuilder och innehavare av brunt bälte i BJJ, men framförallt känd för sina evidensbaserade träningsfilosofier.

23 mars 2024

Saad Saad – gymentreprenör och coach

Gymentreprenören och coachen Saad Saad gästar podden. Vi pratar om tävling, coaching och hur det är att ta hand om 100 atleter.

16 mars 2024

300 kg i marklyft med Troive

Vår kompis Martin Troive ”The Trooper” Ekelund tog nyligen klivet in bland de odödliga – de som dragit 300 kg i marklyft. Hör om hans träning under satsningen och om hans framtida äventyr.

14 mars 2024

Classic Physique-talangen Sager Algailani

Classic Physique-talangen Sager Algailani väckte vårt intresse redan för några månader sen när han krigade för att knipa sitt proffskort.

2 mars 2024

Gymetikett, gym-ocd och favoritsked

Igenkänningsfaktorn är hög när Ashkan och Linnea pratar gymetikett, gym-ocd, favoritsked och annat som lockar till ett och annat gapflabb.

24 feb. 2024

Läget med Samir

Undrar inte du lite hur landet ligger med den begåvade proffsbyggaren Samir Troudi? Det gjorde vi, så vi ringde upp honom – vår kompis Samir!

19 feb. 2024

Elin Sellgren – figureproffs

Tyngre Old School gästas av figureproffset Elin Sellgren. Vi tar tempen på Elin och pratar om hennes resa från amatör till proffs.

17 feb. 2024

Vilka misstag har vi lärt oss av?

Är det som sker på Instagram alltid sant? Vilka misstag har Ashkan och Linnea lärt sig av genom åren? Detta får du svar på här.

10 feb. 2024

Veckans heta potatisar med Ashkan och Linnea

Ashkan och Linnea pratar om veckans heta potatisar: obesitas och fat shaming, tripodförbud och bakåtsträvare.

3 feb. 2024

Frågestund med Ashkan och Abbe

Ashkan och Abbe kör en efterlängtad frågestund. De tar upp frågor som de har fått in av våra följare och lyssnare och besvarar dessa på bästa möjliga sätt.

27 jan. 2024

Fitnessentreprenören Anna Stålnacke

Entreprenören och inspiratören Anna Stålnacke är en dunderkraft i branschen med många järn i elden. Anna har verkligen på sitt sätt haft en stark påverkan på fitnessverige.

20 jan. 2024

Greg Taylor – monstret från Skottland

Vi tar pulsen på Greg Taylor, monstret från Skottland, som tog oss alla med storm sist han stod på scen. Vi pratar träning, bodybuilding och om vad som har varit hans framgångsfaktor.

13 jan. 2024

Om influencers och nyårslöften

Ashkan och Linnea pratar om begreppet influencers och varför det nästan har blivit skällsord? Vi pratar även nyårslöften samt våra planer inför kommande månader.

6 jan. 2024

Om mat och högtider

Ashkan och Abbe "catchar" upp efter jul, och surrar om mat och högtider och som vanligt blir det även lite snack om bodybuilding.

30 dec. 2023

Shawn Ray – kontroversiell legend

Shawn Ray är tillbaka i podden och vi tar pulsen på den kontroversielle legenden. Vi pratar med Shawn om det mesta!

23 dec. 2023

Dorian "The Shadow" Yates

Fredrik Age gör ett inhopp då podden gästas av den mytomspunna Dorian "The Shadow" Yates. En gäst som vi velat haft länge.

16 dec. 2023

Chris Cormier och Breon Ansley

Podden gästas av legenden Chris Cormier och Breon Ansley, Mr. O Classic Champ x2. Vi pratar om träning och vad som krävs för nästa nivå.

9 dec. 2023

Så bygger du ditt träningsupplägg

Hur bygger man upp ett träningsprogram? Vad ska man tänka på? Kan man bara googla fram ett? Ashkan och Albin reder ut!

2 dec. 2023

Post show-rebound och släpande muskelgrupper

Ashkan och Albin pratar idag om post show-rebound och hur man ska hantera det på ett smart sätt. Släpande muskelgrupper diskuteras också.

25 nov. 2023

Om kärleken till fitness

Få brinner mer och starkare för de olika fitnessporterna än den energiske bamsingen Robert Wåhlander. Hör honom berätta om hur allt började och hur han ser på framtiden.

20 nov. 2023

Våra favoritövningar!

Ashkan och Linnea plockar fram sina favoritövningar för varje muskelgrupp och berättar hur de utvecklats under deras träningskarriärer.

18 nov. 2023

Leffe om att börja tävla sent i livet

Direkt från VM i Santa Susanna fångar vi upp Leif Andersson som knep silvret i Men's Physique, Masters +50 år.

6 nov. 2023

Sista veckorna på en tävlingsdiet

Vi pratar lite om hur det är och hur man mår sista veckorna på en tävlingsdiet. Samt att laddning på dagen D.

4 nov. 2023

Så ser du Olympia!

Äntligen dags för muskelfesten nr 1: Olympia Weekend! Här är allt du behöver för att se allt från din egen soffa!

Tyngre

1 nov. 2023

Välkommen Linnea Enstedt!

Vi välkomnar in Linnea Enstedt. Vi pratar lite allmänt om vad Linnea sysselsätter sig med numera, men även om träning och livet.

28 okt. 2023

Kristian Sewén om Fitnessfestivalen

Den 1–3 december är det dags för Fitnessfestivalen. Kristian Sewén som styrt ihop hela kalaset berättar idag lite om vad som kommer hända under helgen.

27 okt. 2023