Sweden Grand Prix 2015

Tyngre var på plats när de sista platserna till årets EM delades ut. Bland annat.

Återigen var det dags att bege sig till de södra breddgraderna för lite muskelfest. Sweden Grand Prix‌ arrangerades nu för andra gången efter att den ersatt tävlingen som på något sätt startade Malmö-trenden i byggning – BMR Grand Prix‌ . Därmed blev det tredje gången undertecknad var på plats, och den klart bästa upplevelsen.

Tävlingarna var utspridda över två dagar, vilket gav ett behagligt och hanterbart tempo i det mesta. Väl genomförda tävlingar, med överlag riktigt bra startfält, där några prestationer står ut lite extra så här i minnet (läs mer om dessa nedan).

Även vädret visade sig från sin bästa sida. Den ljumma vårkänslan var påtaglig och det underbart mysiga Malmö serverades i en närmast utländsk skrud. Kanske var det också det som gjorde att publiken var så pass gles? Jag har naturligtvis ingen koll på antal lösta biljetter, men en visuell uppskattning skvallrade om typ 300 personer i bänkraderna under lördagen, kanske något liknande under söndagen. Och med tanke på hur många bra atleter som hade tagit sig till Malmö denna helg för att tävla, så var det ganska klent.

Dock är det förbaskat trevligt att vi nu har en riktig vårsäsong i Sverige, där Sweden Grand Prix fortsätter att vara en väsentlig spelare.


Athletic Fitness, damer

Fyra damer klev upp, där Britt Plaugborg‌ från Danmark vinner med uddapoänget. Mycket komplett och snyggt utvecklad fysik, i där hon blir tvåa. Delade sedan styrkan med vår egen stjärna Stina Mittermaier‌ , som därmed fick nöja sig med silvret sammanlagt. Stina blir lite i slankaste laget i fysiken och hamnar därför efter lite där. Bronset gick till snygga Isabelle Karlsson‌ , som vann båda fysikronderna, medan Line Kolbe‌ rundade av fältet. Det saknades lite på formen där.

Line Kolbe, 4:a. 

Isabelle Karlsson, 3:a.

Stina Mittermaier, 2:a.

Britt Plaugborg, 1:a.

AF, damer.

Athletic Fitness, herrar

Fyra hugade även här. Vinner gör Christer Kunz‌ , som vann fysikronderna och blev tvåa i styrka och i rodden. Bra komplett fysik i bra form. Richard Susaeg‌ tappade lite form från Battle of Scandinavia (kändes det som) så han var inte lika krispigt hård som då. Vann dock styrkan på bland annat 53 dips! Bronset till köttige tjecken Milan Vacha‌ . Mycket bra fysik i mina ögon. Milan vann dessutom rodden. Roger Damon Olsson‌ tog köbrickan.

Roger Damon Olsson, 4:a.

Milan Vacha, 3:a.

Richard Susaeg, 2:a.

Christer Kunz, 1:a.

AF, herrar.

Bikini, debutanter

10 högmotiverade damer till start, med snärtiga fysiker i alla valörer. När röken lagt sig så stod Helena Demir‌ där som segrare. Hon var en av fältets hårdaste och med en bra mängd muskler och fin balans. Härlig lycka där! Zara Borg‌ har allt man ska, aningen tunn i färgen kanske, men en bra fysik, och ett silver som belöning. Matilda Martinsson‌ tog bronset, och är av helt rätt typ. Vill också höja ett varnande finger för Elin Lund‌ , som jag hade som vinnare. Fräsch, skimrande, och med superfina proportioner. Kan bli hur bra som helst.

Elin Lund, coming girl. Blev 4:a här. 

Mathilda Martinsson, 3:a.

Zara Borg, 2:a.

Helena Demir, 1:a.

Där satt den!

Men's Physique, debutanter, -178 cm

Åtta friska upp till start, och det i en mycket bra klass. Formtoppade Anthonie Svärd‌ hade kanske skarpaste sexpacket för hela helgen och till det en fint balanserad muskulatur. Segern var med det glasklar. Kawar Rashid‌ var köttig med en riktigt snygg fysik. Går framåt ännu mer med aningen mer hårdhet och lite mer glädje på scenen. Stilige Robin Lantz‌ tog bronset med en snyggt vältränad fysik. Bra leende också.

Robin Lantz, 3:a.

Kawar Rashid, 2:a.

Anthonie Svärd, 1:a.

Segern är klar. 

Men's Physique, debutanter, +178 cm

Att denna gren är framtiden blir allt tydligare. 17 debuterande grabbar till start och det utan eliminering. Klar segrare blev den reslige Aurélien Daudi‌ , som är smickrande komplett i fysiken. Bra form dessutom. Tvåa blev den Talangjakten-meriterade Adam Mittjas‌ , som här provade vingarna med knälånga poseringsbrallor. Och som den talangfulle fyr han är så gick det nästan hela vägen. Anders Toresson‌ kom in med smal midja och freakiga linjer och gjorde det bra. Saknade endast lite mer detaljer för att komma framåt.

Anders Toresson, 3.a.

Adam Mittjas, 2:a.

Aurélien Daudi, 1:a.

Japp!

Body Fitness, -163

Grym klass, en av de bästa vi sett på länge. Fyra tjejer stod ut i mina ögon: Evalinda Aarvaag‌ , Lill Nikolaisen‌ , Rezan‌ Persson‌ och Pia Jansson‌ . De hade alla saker som talade till sin fördel, och även det omvända. Och poängfördelningen var galen. Endast 1 poäng skiljde mellan 4:e och 1:a plats, så det var knivskarpt. Till slut gick segern till Evalinda‌ . Hon var mest komplett av de fyra, med en fantastisk struktur och en bra hårdhet. Evalinda har också förmågan att äga scenen, så segern var på flera sätt rättvis. Silvret till den fantastiska Lill Nikolaisen‌ , som alltid gör bra ifrån sig i Sverige, så även här. Blir lite rak mot den lite kurvigare Evalinda, och det kan ha avgjort. Bronset till Pia efter en som vanligt bra presentation. Hennes scennärvaro är verkligen enastående. Dock skulle jag vilja se henne med lite mer muskler. Rezan, med kanske fältets bästa sidopose, blev till slut fyra. Hon har hög potential, som kan infrias med lite mer poseringsträning. Evalinda vann senare också overall-titeln.

Rezan Persson, 4:a.

Pia Jansson, 3:a.

Lill Nikolaisen, 2:a.

Evalinda Aarvaag, 1:a.

Topp 4.

Topp 4.

Topp 6.

Evalinda Aarvaag, 1:a.

Evalinda vann!

Body Fitness, -168

Ännu en supertuff klass med massor av talang. Cecilia Benjaminson‌ gjorde här en efterlängtad comeback, och gick så när och vann hela biddevitten. Hennes struktur och höga grundkapacitet såg länge ut som en vinnande kombination men hon fick till slut nöja sig med andraplatsen. Lite skarpare i formen så. Tre poäng bättre var Veronika Zizkova‌ , från Tjeckien, som var särskilt bra bakifrån. Klassiskt snygg och harmonisk fysik som är gediget genomtränad. Ulrika Thunberg‌ tog långa kliv framåt från Battle, och kunde här smita in på en tredjeplats. Mycket bra ram, och en fin mängd muskelmassa.

Ulrika Thunberg, 3:a.

Cecilia Benjaminson, 2:a.

Veronika Zizkova, 1:a.

Veronika Zizkova, 1:a.

Topp 3.

Topp 5.

Veronika vann!

Body Fitness, +168

Även helgens längsta BF-klass var åtta till antalet, och även här var det bra kvalitet i startfältet. Det nya stjärnskottet Mariana Carlsson‌ fortsätter att leverera. Hon har en häftig fysik med massor av maffiga muskler (inte minst i underkroppen). Mariana kan dock bli ännu bättre med lite mer polish och kanske något kilo hårdare (och då snackar vi världsklass). Caroline Samuelsson‌ var här bättre än på Battle senast, och var härlig att skåda. Carro kan fortfarande te sig lite försiktig i uttrycket, så även där finns det förbättringspotential. Carro blev tvåa med uddapoängen. Klara Sjölund‌ var en överraskning, med mycket fina linjer (inte minst från sidan) och för det fick hon tredjeplatsen.

Klara Sjölund, 3:a.

Caroline Samuelsson, 2:a.

Mariana Carlsson, 1:a.

Mariana Carlsson, 1:a.

Topp tre.

Mariana vann! 

Bodybuilding, juniorer

Luqas Fogelberg‌ är fantastisk bra, grymt symmetrisk och i riktigt bra form. Mycket bra färg och riktigt snyggt satta poseringar. Exceptionellt bra coachad av brorsan. En man för framtiden, helt klart. Danske Rohid Razban‌ var bra han med som tvåa, och även trean Abdullah Al-juboori‌ var riktigt bra, med balans, harmoni och bra hårdhet. Mot Luqas gick det dock inte att konkurrera.

Abdullah Al-juboori, 3:a.‌

**

Rohid Razbaz, 2:a.<<‌**

**

Luqas Fogelberg, 1:a.‌**

**

Luqas Fogelberg, 1:a‌**

**

Luqas tog segern!‌**

Bodybuilding, masters, -80 kg

Spel mot ett mål, kan man säga. Fredrik Spång‌ var i en klass för sig här. Helt klart inte långt ifrån sin bästa författning. Dennis Johansson‌ är blott en urtvättad jeansjacka kort om att platsa i Status Quos turnébuss. Men han är skön i det, och har en fin struktur med både muskler och tonus. En riktig friskus! Jan Linde‌ var väloljad och såg motiverad ut. Lite i slätaste laget, men plus för den hemmasnickrade moonwalken. Trea för Jan.

Jan Linde, 3:a.