Säsongsstart för Golf Focus

Säsongsstart för Golf Focus och därmed är golfsäsongen officiellt inledd.


Säsongsstart för Golf Focus och därmed är golfsäsongen officiellt inledd. Hör om planerna för året, om vad som blir rostigast under vinteruppehållet och om den episka premiärrundan!

Säsongsstart för Golf Focus:

Du laddar hem avsnittet direkt här.

En podcast om golf från Vitamin Well. Värdarna sammanstrålar med inspirerande gäster för att håla ut om alla möjliga och omöjliga delar av golfen!

Du som lyssnar på vår podcast får gärna betygsätta den på Apple Podcasts – lämna gärna en recension. Då blir podden mer synlig för andra plus att vi värdar blir glada.

Mer innehåll från Golf FocusLiknande podcasts
Golf: Säsongen är igång, vad betyder det?

Killarna sammanstrålar för att gå igenom sina förväntningar och ambitioner inför säsongen 2024. Ska Andreas driva 300+? Och ska Alex lyckas undvika alla quadrupplar?

6 maj 2024

Golf: Leo Rooney om Masters

Exklusiv inblick bakom repen med tränaren Leo Rooney. Vi pratar om Masters, om Augusta och såklart även om den svenska stjärnan Ludvig Åberg.

18 apr. 2024

Leo Rooney – tränare på PGA-touren

Vi snackar med svensken Leo Rooney, som sedan ett antal år jobbar som fystränare till några av världens bästa golfspelare.

25 jan. 2024

LIV-touren, Rahm och golfens framtid

Vi får celebert besök i form av Johan Sköld, golfnestorn från Tee Party. Jon Rahms avhopp till LIV är ett av ämnena som diskuteras, men vi tar även ett bredare anslag kring sportens utveckling och framtid.

4 jan. 2024

Läget inom golfen

Med LIV-tourens intåg förändras förutsättningarna inom proffsgolfen. När Jon Rahm också väljer att gå dit så spetsas läget till ännu mer.

14 dec. 2023

Golfsatsning mot Asien

Möte med golfproffset Adam Andersson som reflekterar över den säsong som gått, vad som funkat och kring vilka framsteg som gjorts. Vi snackar också om Adams förestående satsning mot Asien-touren.

9 nov. 2023

Golfsäsongen (äntligen?) över

Motvilligt (?) bestämmer sig värdarna för att den officiella golfsäsongen nu börjar närma sig slutet. Därför en summering av läget.

14 sep. 2023

Johan Salzmann om SvensktGolfforum.se

Johan Salzmann berättar mer om Svensk Golfforum och om sin egen resa på banan. Från att ha haft höga ambitioner och ångest på golfbanan, till att utveckla en avslappnad relation till sin prestation.

7 sep. 2023

Vassa wedgar med Björn Hellgren

Vi hookar än en gång upp med kompisen Björn Hellgren. Hur hans tidigare bestyr med wedgarna utvecklat sig?

31 aug. 2023

Frida Kinhult i Golf Focus

Vi snackar med stjärnan Frida Kinhult om hennes väg från lovande ungdomsgolfare, till colllegespelare i Florida, och vidare till LPGA-touren. Bra snack om alla aspekter av spelet, inte minst det mentala och vikten av att ha ett team runt sig. Även om golf nu inte är ett lagspel.

24 aug. 2023

Golf Focus – en titt på Torsby GK

Diskussionen denna vecka kring den unika upplevelsen av att spela golf i Torsby. Värdarna uppskattar enkelheten och fokuset på golf i staden, liksom utmaningarna som banan presenterar. De diskuterar också de varierande väderförhållandena och hur det kan påverka spelet.

17 aug. 2023

Adams & Alex KM-helg

Tillsammans med Adam Andersson diskuteras helgens KM på Frösåker och Fullerö, och utmaningarna med att spela i regn och kyla.

10 aug. 2023

Om att få bollen i hål

Vi snackar med stjärnan Oliver Gillberg om hans utveckling och syn på framtiden. Vi snackar också om hur vi bäst förbereder oss på en strategi för att få bollrackaren i hål.

27 juli 2023

The Open!

Äntligen dags för årets upplaga av British Open! Vem kommer att vinna? Och vilka är de viktigaste skillnaderna mellan linksgolf och ”vanlig” golf? Vi ringer vår kompis Max Persson för att reda ut alla frågor.

20 juli 2023

Björn Hellgren om segern på Arlandastad

Björn Hellgren återvänder till podden, denna gång för att berätta om förra veckans seger på Arlandastad Trophy by Cutter & Buck, om mental kraft och om tekniker för att att lyfta oss ur svackor på banan.

13 juli 2023

Revolutionera ditt golfspel

Martin Granstad gästar podden och tipsar om en träningsmetodik som vänder upp och ner på allt du trodde dig veta om golf. Säg hej till ren bollträff och lägre score!

6 juli 2023

Så får du mer fart på drivern

Vi snackar med glänsaren Björn Hellgren, till vardags spelandes på Asien-touren. Hör om Björns karriär samt hur man ökar hastigheten i klubban.

29 juni 2023

Johan Sköld från Tee Party

Vi snackar med Johan Sköld, som driver den veckoaktuella talkshowen Tee Party, vilken uteslutande handlar om golf. Vi snackar om allt från Johans första toppade järnslag till dagens mediaklimat, och såklart om andra aktuella händelser.

22 juni 2023

Hör allt om Alex succédebut på touren

Alex har äntligen debuterat på H60-touren, och Andreas var givetvis med och bevittnade det historiska ögonblicket. Hör allt om tävlingen och den dramatiska avslutningen!

15 juni 2023

För nöjes skull?

Om golf. Värdarna diskuterar en kommande runda tillsammans och det faktum att en av dem där kommer att agera den andres caddy.

8 juni 2023

Hilford om Scandinavian Mixed på Ullna

Direkt från banan snackar vi med tävlingsgeneralen Henrik Hilford. Om Ullna som tävlingsarena, om startfältet och om vad som krävs.

1 juni 2023

Bunkerslagen – vissa excellerar och andra kämpar

Alex och Andreas kring allt från utrustning till banförhållanden och tävlingar. Det kan vara fördelaktigt att spela med någon stabil då det är ganska lätt att falla in i någon annans mönster.

25 maj 2023

Dåligt lokalsinne – ett hinder på banan?

Andreas har varit ute och spelat golf på banorna Trosa och Nyköping, där golfhäftet är ett trick för att spela billigt.

18 maj 2023

Vitamin Well Run of Hope med barn på axlarna

Viktor Söder ger en racerapport på sitt förlängda Vitamin Well Run of Hope och Josef Eriksson berättar om att springa för att kunna sova.

17 maj 2023

Svinga i Spanien

Hur är det att spela golf i Spanien? Vi tittar in på PGA Catalunas Stadium Course och rangordnar den gentemot andra banor.

11 maj 2023

Charlie Lindh bättre än någonsin efter skadan

Charlie Lindh har varit en stabil toppspelare under flera år och har återhämtat sig starkt efter att ha missat Europatour-kvalet på grund av en ridolycka förra hösten.

4 maj 2023

Golfuppföljning

Killarna går igenom dagsläget. Hur har säsongen börjat? Har killarna hunnit träna, spela & vässat grejerna? Och kommer Alex få starta på H60?

27 apr. 2023

Lägre score – utan att vara en bättre golfare

Vi snackar med vår kompis Max Persson om hur man sänker sin score utan att för den sakens skull blir bättre på att svinga och putta.

20 apr. 2023

Snack om Masters och förväntningar

Alex och Andreas tankar om årets höjdpunkt, US Masters. Killarna snackar dessutom om förväntningar och förberedelser inför säsongen.

13 apr. 2023

Golf Focus drar igång!

Hög tid att sparka igång golfsäsongen! Vi snackar här om målsättningar, uppdateringar i bagen och om läget med Alex toursatsning. Dessutom hinner vi vidröra årets höjdpunkt - US Masters.

6 apr. 2023

Så tar du dig hela vägen

Golf är en sport som för många är ett spel. Adam Andersson ger oss en inblick i hur det går till om man vill nå de högsta nivåerna.

16 feb. 2023

Linn Grant – Rookie of the Year

Det svenska stjärnskottet Linn Grant berättar om sin första säsong som proffs där hon redan skrivit golfhistoria.

27 okt. 2022

Golfsäsongen avslutad!

Alex & Andreas går igenom den gångna säsongen. Vad har funkat och vilka delar behöver ordnas till nästa säsong?

14 sep. 2022