Leo Rooney – tränare på PGA-touren

Vi snackar med svensken Leo Rooney, som sedan ett antal år jobbar som fystränare till några av världens bästa golfspelare.

Vi snackar med svensken Leo Rooney, som sedan ett antal år jobbar som fystränare till några av världens bästa golfspelare.

i Tyngre Sport pratar vi såklart om sport och alltid med kanske lite mer generella idrottsprofiler som gäster. Tanken är att vi här vältrar oss i vårt eget stora sportintresse, både kring alla former av racket- och bollsporter, konditionsidrotter och såklart även allt annat du (vi) kommer på.

Kort och gott: gillar man sport är det vår förhoppning att man också gillar Tyngre Sport!

Leo Rooney – tränare på PGA-touren:

  • 00:02:19 – Leo in
  • 01:27:38 – Leo ut

Mer från Tyngre Sport

Du laddar hem avsnittet "Leo Rooney – tränare på PGA-touren" direkt till din egen enhet här.


Liknande podcasts
GOLF: Leo Rooney om Masters

Exklusiv inblick bakom repen med tränaren Leo Rooney. Vi pratar om Masters, om Augusta och såklart även om den svenska stjärnan Ludvig Åberg.

18 apr. 2024

Läget inom tyngdlyftningen med Stefan Ågren

Stefan Ågren berättar om sina tävlingsambitioner och får dessutom ge oss en fempunktslista som ett facit för hur sporten ska kunna utvecklas framåt.

1 feb. 2024

Leo Rooney – tränare på PGA-touren

Vi snackar med svensken Leo Rooney, som sedan ett antal år jobbar som fystränare till några av världens bästa golfspelare.

25 jan. 2024

Ludde om segern mot Real

Vi träffar än en gång Sveriges bästa basketspelare Ludde Håkanson. Om den sensationella segern mot Real Madrid, om internationellt cupspel och Sveriges EM-kval. Samt om hur Ludde håller skärpan i skyttet.

18 jan. 2024

Slutspelsdags i NFL

Till helgen drar det ihop sig! De 14 bästa lagen gör upp, och som vanligt är Philip Wildenstam vårt ljus i mörkret.

11 jan. 2024

LIV-touren, Rahm och golfens framtid

Vi får celebert besök i form av Johan Sköld, golfnestorn från Tee Party. Jon Rahms avhopp till LIV är ett av ämnena som diskuteras, men vi tar även ett bredare anslag kring sportens utveckling och framtid.

4 jan. 2024

Josef Eriksson om styrkelyft

Josef Eriksson, världsmästare i bänkpress, redogör för hur styrkelyft faktiskt funkar, med fördjupning i delmomenten knäböj, bänkpress och marklyft.

28 dec. 2023

Sportåret 2024

Vilka sportevent kan vi se fram mot under 2024? Vad kommer vi själva under inga som helst omständigheter missa? Och vad har vi för förväntningar? Alex & Andreas kikar i kalendern och drömmer sig bort.

21 dec. 2023

Läget inom golfen

Med LIV-tourens intåg förändras förutsättningarna inom proffsgolfen. När Jon Rahm också väljer att gå dit så spetsas läget till ännu mer.

14 dec. 2023

Om Bajens dubbla fotbollsguld

På en buss på Teneriffa hugger vi tag i Lotta Ökvist som berättar allt om Hammarbys fenomenala fjolårssäsong samt om hur vinterträningen är tänkt att fortlöpa.

7 dec. 2023

MMA-mästaren Robin ”Pretty Boy” Roos

Bra snack med den nyblivna mästaren Robin Roos. Vi berör skolan, pedagogik och barnuppfostran men såklart också Robins mästarmatch.

30 nov. 2023

Mer hockey med Tornberg

Johan Tornberg återvänder för att ge oss läget inom både SHL, NHL och Allsvenskan. Naturligtvis pratar vi dessutom om både Börja Salming och Nicklas Lidström.

23 nov. 2023

Allt om Fitnessfestivalen med Kristian Sewén

Fitnessfestivalen står återigen för dörren. Vi passar därför på att ringa upp festivalgeneralen själv för att få lite inblick i vilka sporter som denna gång finns representerade, samt att få höra mer om jobbet bakom kulisserna.

16 nov. 2023

Golfsatsning mot Asien

Möte med golfproffset Adam Andersson som reflekterar över den säsong som gått, vad som funkat och kring vilka framsteg som gjorts. Vi snackar också om Adams förestående satsning mot Asien-touren.

9 nov. 2023

"Bättre på nät än Djokovic"

Vi träffar tennisproffset Simon Freund som berättar allt om hans berömda pannkaksserve, om hans dubbelframgångar och om den mödosamma vägen tillbaka.

2 nov. 2023

Amerikansk fotboll med Philip

Dags att vältra oss i amerikansk fotboll, både den svenska verksamheten men också NFL. Ciceron är vår kompis Philip Wildenstam.

26 okt. 2023

MMA-läget med "Jycken"

Vi tar tempen på MMA- och UFC-scenen med hjälp av kompisen Magnus "Jycken" Cedenblad. Det blir såklart massor av snack om helgens stora gala.

19 okt. 2023

Ludde tillbaka i Tyngre Sport

Än en gång har vi förmånen att få prata basket med vår allra största stjärna: Ludde Håkansson. Hör om nya klubben och sommarens rehab.

12 okt. 2023

Inför NBA-säsongen med Jonas

Äntligen dags för en ny spännande NBA-säsong! Vilka lag gäller som favoriter? Vem vinner MVP och ROY? Jonas Wernqvist lotsar oss.

5 okt. 2023

Truls om EM-guldet

Vi träffar än en gång Truls Möregårdh, denna gång för att höra mer om det sensationella guldet på lag-EM i bordtennis.

28 sep. 2023

Säsongsstart med Oscar "Golden Boy" Ahlin

Vad passar bättre än att sparka igång en ny säsong av Tyngre Sport med ingen mindre än boxaren Oscar Ahlin?

21 sep. 2023

Golfsäsongen (äntligen?) över

Motvilligt (?) bestämmer sig värdarna för att den officiella golfsäsongen nu börjar närma sig slutet. Därför en summering av läget.

14 sep. 2023

Johan Salzmann om SvensktGolfforum.se

Johan Salzmann berättar mer om Svensk Golfforum och om sin egen resa på banan. Från att ha haft höga ambitioner och ångest på golfbanan, till att utveckla en avslappnad relation till sin prestation.

7 sep. 2023

Vassa wedgar med Björn Hellgren

Vi hookar än en gång upp med kompisen Björn Hellgren. Hur hans tidigare bestyr med wedgarna utvecklat sig?

31 aug. 2023

Frida Kinhult i Golf Focus

Vi snackar med stjärnan Frida Kinhult om hennes väg från lovande ungdomsgolfare, till colllegespelare i Florida, och vidare till LPGA-touren. Bra snack om alla aspekter av spelet, inte minst det mentala och vikten av att ha ett team runt sig. Även om golf nu inte är ett lagspel.

24 aug. 2023

Golf Focus – en titt på Torsby GK

Diskussionen denna vecka kring den unika upplevelsen av att spela golf i Torsby. Värdarna uppskattar enkelheten och fokuset på golf i staden, liksom utmaningarna som banan presenterar. De diskuterar också de varierande väderförhållandena och hur det kan påverka spelet.

17 aug. 2023

Adams & Alex KM-helg

Tillsammans med Adam Andersson diskuteras helgens KM på Frösåker och Fullerö, och utmaningarna med att spela i regn och kyla.

10 aug. 2023

Om att få bollen i hål

Vi snackar med stjärnan Oliver Gillberg om hans utveckling och syn på framtiden. Vi snackar också om hur vi bäst förbereder oss på en strategi för att få bollrackaren i hål.

27 juli 2023

The Open!

Äntligen dags för årets upplaga av British Open! Vem kommer att vinna? Och vilka är de viktigaste skillnaderna mellan linksgolf och ”vanlig” golf? Vi ringer vår kompis Max Persson för att reda ut alla frågor.

20 juli 2023

Björn Hellgren om segern på Arlandastad

Björn Hellgren återvänder till podden, denna gång för att berätta om förra veckans seger på Arlandastad Trophy by Cutter & Buck, om mental kraft och om tekniker för att att lyfta oss ur svackor på banan.

13 juli 2023

Revolutionera ditt golfspel

Martin Granstad gästar podden och tipsar om en träningsmetodik som vänder upp och ner på allt du trodde dig veta om golf. Säg hej till ren bollträff och lägre score!

6 juli 2023

Så får du mer fart på drivern

Vi snackar med glänsaren Björn Hellgren, till vardags spelandes på Asien-touren. Hör om Björns karriär samt hur man ökar hastigheten i klubban.

29 juni 2023

Johan Sköld från Tee Party

Vi snackar med Johan Sköld, som driver den veckoaktuella talkshowen Tee Party, vilken uteslutande handlar om golf. Vi snackar om allt från Johans första toppade järnslag till dagens mediaklimat, och såklart om andra aktuella händelser.

22 juni 2023