Dietistpodden: Frågestund 3

I veckans avsnitt av Tyngre Dietistpodden besvaras nya lyssnarfrågor. Övervägande frågor i detta avsnitt har fokus på kost vid träning.

I veckans avsnitt av Tyngre Dietistpodden besvaras nya lyssnarfrågor. Övervägande frågor i detta avsnitt har fokus på kost vid träning.

I veckans avsnitt besvaras nya lyssnarfrågor. Övervägande frågor i detta avsnitt har fokus på kost vid träning. Kan man tillgodose sitt behov av Omega 3 genom att äta 1 msk Chiafrön per dag? hur ska man äta prestera på gymmet? Kan man dricka för mycket EAA? Går det att minska i fettmassa och öka i muskelmassa samtidigt? Vad bör man tänka om gällande kostintaget om man är äldre och tränar hårt?

Du kan ladda hem avsnittet direkt här.


Liknande podcasts
Final i Dietistpodden: Julångest

Temat på avsnittet är julångest samt hur man hanterar ångest kring jul och julmat. Detta är också sista avsnittet och därmed diskuteras den vanligaste lyssnarfrågan podden fått in under dessa två år.

20 dec. 2020

Så lyckas du i köket med Fredrik Andersson

Vi gästas av kocken Fredrik Andersson, från det Svenska Kocklandslaget som tog guld i Luxemburg 2018. Vi pratar såklart mat, hälsa och matlagning.

13 dec. 2020

Kan man boosta sitt immunförsvar?

I veckans avsnitt gästas vi återigen av Erik Dunåker (@herraspartam) och temat är immunförsvaret, Kan man boosta sitt immunförsvar? Och vad är viktigt för ett balanserat immunförsvar?

6 dec. 2020

Fredagsfrost

Temperaturen ute signalerar kyla, men väl i örat är varje fredag en hett glödgad kamin för både kropp och själ. Fredagsmys är såklart anledningen.

27 nov. 2020

Är det farligt att äta för mycket protein?

I veckans avsnitt av tyngredietistpodden besvaras lyssnarfrågor.

15 nov. 2020

Vad är egentligen maskulint och feminint?

Fredrik & Ashkan snackar lite löst om toxisk maskulinitet. Vad är egentligen maskulint och feminint? Bidrar bodybuilding till detta?

14 nov. 2020

Aspartam med HerrAspartam Erik Dunåker

Veckans avsnitt av tyngredietistpodden gästas av Erik Dunåker – herrapartam på instagram. Temat är givetvis det omdiskuterade ämnet aspartam.

8 nov. 2020

Så behåller du vikten efter viktnedgång

I veckans avsnitt diskuteras en vanlig lyssnarfråga. Vad man kan tänka på och hur man ska gå tillväga för att bibehålla sin vikt efter en viktnedgång?

1 nov. 2020

Mindful Eating

Temat på veckans avsnitt är Mindful eating. Minful eating handlar om att medvetandegöra ätandet och vad som påverkar ätandet. Syftet med mindful eating är att bli medveten om vad man äter, hur man äter, hur man påverkas av vad man äter och varför man äter.

18 okt. 2020

Utrymmesmat

Temat på veckans avsnitt är utrymmesmat. Vad innebär egentligen begreppet utrymmesmat? Och hur bör man tänka när det kommer till just utrymmesmat? Samt vad bör man tänka på för att få i sig alla näringsämnen kroppen behöver.

11 okt. 2020

Hur kan man komma ur ovanan att småäta?

I veckans avsnitt besvaras lyssnarfrågor.

4 okt. 2020

Enkla knep för hälsosam kosthållning

I veckans avsnitt av tyngredietistpodden får du ett antal enkla knep för en hälsosam kosthållning.

27 sep. 2020

Ätstörningar och ätproblematik med Erika Nyman Carlsson

Veckans avsnitt av tyngredietistpodden gästas av Erika Nyman Carlsson. Erika har en fil.kand inom psykologi och doktorerar inom ätstörningsfältet.

20 sep. 2020

Rätt mat för resultat med Patricia Strenius

Veckans avsnitt gästas av den olympiska tyngdlyftaren Patricia Strenius. I avsnittet berättar Patricia om sin resa när det kommer till kosten, vilka förändringar hon gjort och hur hon äter idag för att få så bra resultat som möjligt i sin träning.

13 sep. 2020

Per Palmgren om medicinsk pedagogik

Vi träffar Per Palmgren som är forskare i medicinsk pedagogik vid institutionen för lärande, informatik, management och etik.

13 sep. 2020

Är det verkligen så ohälsosamt?

I veckans avsnitt diskuteras olika livsmedel. Både livsmedel som i ofta anses vara hälsosamma och livsmedel som anklagas för att vara ohälsosamma. Men hur hälsosamma eller ohälsosamma är egentligen dessa livsmedel?

6 sep. 2020

Superfoods

I veckans avsnitt diskuteras superfoods. Superfoods inkluderar i regel livsmedel med hög näringstäthet, det vill säga högt näringsinnehåll. Men hur super är egentligen superfoods och ger de verkligen de effekter som ofta påstås?

30 aug. 2020

Vikten på vågen

I veckans avsnitt av Tyngre Dietistpodden diskuteras vikt och vågen. När kan det vara aktuellt att väga sig och varför?

23 aug. 2020

Dietistpodden tillbaka – besvarar era frågor!

Nu är Tyngre Dietistpodden tillbaka efter sommarledigheten och startar upp hösten med att besvara lyssnarfrågor.

16 aug. 2020

Perspektiv på olika dieter

I veckans avsnitt av tyngredietistpodden diskuteras olika dieter såsom LCHF, Ketokost, Paleo och periodisk fasta. Både vad de innebär i praktiken samt för och nackdelar med de olika dieterna.

5 juli 2020

Socker och sötningsmedel

I veckans avsnitt av Tyngre Dietistpodden diskuteras socker och sötningsmedel. Hur mycket socker bör vi äta? Hur mycket socker äter vi egentligen? Och vad är viktigast att tänka på om man behöver dra ner på sitt sockerintag?

28 juni 2020

Midsommar och midsommarmat

I veckans avsnitt av Tyngre Dietistpodden diskuteras midsommar, midsommarmat samt hur man håller en hälsosam balans under högtider.

14 juni 2020

Skillnad mellan kolhydrater och kolhydrater

I veckans avsnitt av tyngredietistpodden diskuteras kolhydrater och socker. Allt ifrån olika slags kolhydrater och hur de skiljer sig åt.

7 juni 2020

Maxa dina rutiner!

För många innebär covid-19 men även sommar och semester en omställning i vardagen där man inte har samma rutiner som tidigare. I veckans avsnitt diskuteras hur man ska gå tillväga för att bibehålla goda rutiner året runt.

31 maj 2020

Cheatdays, smarta klockor & smaksatt kvarg

I veckans avsnitt av Tyngre Dietistpodden diskuteras en rad olika ämnen då lyssnarfrågor besvaras.

24 maj 2020

Alkohol och alkoholmissbruk med Josefin Dahlberg

I veckans avsnitt gästar Josefin Dahlberg och delar med sig av sin historia om att ha varit alkoholberoende för att sedan vid 20 års ålder blivit nykter.

17 maj 2020

Kost som elitgymnast: Jonna Adlerteg gästar Dietistpodden

Veckans avsnitt av Tyngre Dietistpodden gästas av Jonna Adlerteg som tävlar i artistisk gymnastik på elitnivå. I veckans avsnitt diskuteras bland annat hur kosten ser ut en vanlig dag som elitidrottare och vad som är viktigast att tänka på kring kosten för att prestera.

10 maj 2020

Hur ska man tänka kring light- och lättprodukter?

I veckans avsnitt går tjejerna igenom olika märkningar såsom light, lätt och osockrat. Vad innebär egentligen dessa märkningar?

3 maj 2020

Måste man äta lika många kalorier VARJE dag?

I veckans avsnitt av Tyngre Dietistpodden besvaras lyssnarfrågor.

26 apr. 2020

Frisk och fri med Sofia Selenius

Frisk & Fri – Riksföreningen mot ätstörningar är en ideell förening vilka jobbar för att stödja personer stödja personer med ätstörningar och deras närstående samt arbetar förebyggande inom området.

19 apr. 2020

Bunkra mat, periodisk fasta och mindful eating!

I veckans avsnitt av Tyngre Dietistpodden besvaras ytterligare ett gäng lyssnarfrågor.

12 apr. 2020

Kan för lite mat leda till viktuppgång?

Jag äter så lite och tränar flera gånger per vecka, ändå går jag upp i vikt. Kan det bero på att jag äter för lite? Kan man gå upp i vikt av att äta för lite? Detta diskuteras i veckans avsnitt av Tyngre Dietistpodden. Vad är det egentligen som påverkar vårt kaloribehov? Och vad finns det för nackdelar med att ligga på ett för lågt kaloriintag?

5 apr. 2020

Är frukost dagens viktigaste måltid?

Ni kanske känner igen uttrycket "Ät frukost som en kung, lunch som en prins och middag som en tiggare." Frukost är väldigt viktigt enligt vissa. Medan andra ser det som en måltid man helst hoppar över. Hur viktigt är det egentligen att äta frukost? Och vad är egentligen en bra frukost?

29 mars 2020