Läget inom tyngdlyftningen med Stefan Ågren

Stefan Ågren berättar om sina tävlingsambitioner och får dessutom ge oss en fempunktslista som ett facit för hur sporten ska kunna utvecklas framåt.

Stefan Ågren berättar om sina tävlingsambitioner och får dessutom ge oss en fempunktslista som ett facit för hur sporten ska kunna utvecklas framåt.

OBS! Detta är det sista avsnittet av Tyngre Sport. Sportsnacket fortsätter istället i vår Tyngre Radio-feed, som nu återgår till utgivning både måndagar och torsdagar.

I Tyngre Sport pratar vi såklart om sport och alltid med kanske lite mer generella idrottsprofiler som gäster. Tanken är att vi här vältrar oss i vårt eget stora sportintresse, både kring alla former av racket- och bollsporter, konditionsidrotter och såklart även allt annat du (vi) kommer på.

Kort och gott: gillar man sport är det vår förhoppning att man också gillar Tyngre Sport!

Läget inom tyngdlyftningen med Stefan Ågren:

  • 00:09:25 – Stefan in
  • 01:19:22 – Stefan ut

Mer från Tyngre Sport

Du laddar hem avsnittet "Läget inom tyngdlyftningen med Stefan Ågren" direkt till din egen enhet här.

Avslutningsvis – du som lyssnar på vår podcast får gärna betygsätta den på Apple Podcasts – lämna gärna en recension. Då blir podden mer synlig för andra plus att värdarna blir extra glada!


Liknande podcasts
Fridykning: Vi träffar världsmästaren David Spreitz Elings

Spännande snack om fridykning med den nykorade världsmästaren David Spreitz Elings. Vad är fridykning och varför håller man på? Och hur tränar man?

8 juli 2024

Tyngdlyftning: Stefan Ågren om framtiden

Stefan Ågren, vår egen favoritfysio, berättar om livet och om träningen men också om vad framtiden kan föra med sig.

27 juni 2024

Vad vi vet om teknik för att minska skaderisken vid styrkelyft?

Styrkelyftaren, fysioterapeuten och forskaren Lars Berglund är efter flera år tillbaka igen som gäst i Tyngre Träningssnack.

7 feb. 2024

Läget inom tyngdlyftningen med Stefan Ågren

Stefan Ågren berättar om sina tävlingsambitioner och får dessutom ge oss en fempunktslista som ett facit för hur sporten ska kunna utvecklas framåt.

1 feb. 2024

Leo Rooney – tränare på PGA-touren

Vi snackar med svensken Leo Rooney, som sedan ett antal år jobbar som fystränare till några av världens bästa golfspelare.

25 jan. 2024

Ludde om segern mot Real

Vi träffar än en gång Sveriges bästa basketspelare Ludde Håkanson. Om den sensationella segern mot Real Madrid, om internationellt cupspel och Sveriges EM-kval. Samt om hur Ludde håller skärpan i skyttet.

18 jan. 2024

Slutspelsdags i NFL

Till helgen drar det ihop sig! De 14 bästa lagen gör upp, och som vanligt är Philip Wildenstam vårt ljus i mörkret.

11 jan. 2024

LIV-touren, Rahm och golfens framtid

Vi får celebert besök i form av Johan Sköld, golfnestorn från Tee Party. Jon Rahms avhopp till LIV är ett av ämnena som diskuteras, men vi tar även ett bredare anslag kring sportens utveckling och framtid.

4 jan. 2024

Josef Eriksson om styrkelyft

Josef Eriksson, världsmästare i bänkpress, redogör för hur styrkelyft faktiskt funkar, med fördjupning i delmomenten knäböj, bänkpress och marklyft.

28 dec. 2023

Sportåret 2024

Vilka sportevent kan vi se fram mot under 2024? Vad kommer vi själva under inga som helst omständigheter missa? Och vad har vi för förväntningar? Alex & Andreas kikar i kalendern och drömmer sig bort.

21 dec. 2023

Läget inom golfen

Med LIV-tourens intåg förändras förutsättningarna inom proffsgolfen. När Jon Rahm också väljer att gå dit så spetsas läget till ännu mer.

14 dec. 2023

Om Bajens dubbla fotbollsguld

På en buss på Teneriffa hugger vi tag i Lotta Ökvist som berättar allt om Hammarbys fenomenala fjolårssäsong samt om hur vinterträningen är tänkt att fortlöpa.

7 dec. 2023

MMA-mästaren Robin ”Pretty Boy” Roos

Bra snack med den nyblivna mästaren Robin Roos. Vi berör skolan, pedagogik och barnuppfostran men såklart också Robins mästarmatch.

30 nov. 2023

Mer hockey med Tornberg

Johan Tornberg återvänder för att ge oss läget inom både SHL, NHL och Allsvenskan. Naturligtvis pratar vi dessutom om både Börja Salming och Nicklas Lidström.

23 nov. 2023

Allt om Fitnessfestivalen med Kristian Sewén

Fitnessfestivalen står återigen för dörren. Vi passar därför på att ringa upp festivalgeneralen själv för att få lite inblick i vilka sporter som denna gång finns representerade, samt att få höra mer om jobbet bakom kulisserna.

16 nov. 2023

Golfsatsning mot Asien

Möte med golfproffset Adam Andersson som reflekterar över den säsong som gått, vad som funkat och kring vilka framsteg som gjorts. Vi snackar också om Adams förestående satsning mot Asien-touren.

9 nov. 2023

"Bättre på nät än Djokovic"

Vi träffar tennisproffset Simon Freund som berättar allt om hans berömda pannkaksserve, om hans dubbelframgångar och om den mödosamma vägen tillbaka.

2 nov. 2023

Amerikansk fotboll med Philip

Dags att vältra oss i amerikansk fotboll, både den svenska verksamheten men också NFL. Ciceron är vår kompis Philip Wildenstam.

26 okt. 2023

MMA-läget med "Jycken"

Vi tar tempen på MMA- och UFC-scenen med hjälp av kompisen Magnus "Jycken" Cedenblad. Det blir såklart massor av snack om helgens stora gala.

19 okt. 2023

Ludde tillbaka i Tyngre Sport

Än en gång har vi förmånen att få prata basket med vår allra största stjärna: Ludde Håkansson. Hör om nya klubben och sommarens rehab.

12 okt. 2023

Inför NBA-säsongen med Jonas

Äntligen dags för en ny spännande NBA-säsong! Vilka lag gäller som favoriter? Vem vinner MVP och ROY? Jonas Wernqvist lotsar oss.

5 okt. 2023

Truls om EM-guldet

Vi träffar än en gång Truls Möregårdh, denna gång för att höra mer om det sensationella guldet på lag-EM i bordtennis.

28 sep. 2023

Säsongsstart med Oscar "Golden Boy" Ahlin

Vad passar bättre än att sparka igång en ny säsong av Tyngre Sport med ingen mindre än boxaren Oscar Ahlin?

21 sep. 2023

Ellen B Åkesson i Tyngre Kraftsport

Idag snackar vi med Ellen B Åkesson. Ellen checkar av alla punkter inom styrketräning då hon bara senaste halvåret sysslat med allt som involverar en hantel.

8 sep. 2023

Katarina Boman, världsrekordhållare i tyngdlyftning

Fredrik & Ashkan snackar med Katarina Boman, nybliven Europamästare och världsrekordhållare i tyngdlyftning i veteranklassen +50.

27 maj 2023

Mer hockey med Tornberg

Mitt i det brinnande SHL-slutspelet kopplar vi på nytt upp oss med den inspirerande friskusen Johan Tornberg.

30 mars 2023

Bordtenniscoachen Malte Möregårdh

Andreas vill ha råd kring sin bordtennis inför deltagande i en dubbelturnering. Vem bättre då att ta hjälp av än coachen Malte Möregårdh, själv även spelare på elitnivå.

23 mars 2023

Hockeysnack med Johan Tornberg

Han är inspirerande, energisk och klok som en bok. Johan Tornberg berättar allt om vad som är viktigt för att vara en bra ledare.

16 mars 2023

Kulstötning med Fredrik Boson

Fredrik Boson, en av våra mest meriterade fitnesscoacher och före detta tävlande bodybuilder, har sadlat om för att satsa på kulstötning.

9 mars 2023

Två varv, så är smärtan över...

Lovisa Lindh om tortyrdistansen 800 meter! Lovisa är med på tråden från ett grundträningsläger i Spanien.

2 mars 2023

Dragracing med Ida Zetterström

Inspirerande snack med Europas snabbaste! Ida Zetterström berättar om hur det är att tävla i Top Fuel. Nitrometan och gasen i botten i 6G, liksom.

23 feb. 2023

Så tar du dig hela vägen

Golf är en sport som för många är ett spel. Adam Andersson ger oss en inblick i hur det går till om man vill nå de högsta nivåerna.

16 feb. 2023

Valter Chrintz om handbolls-VM

Nytt snack med handbollsstjärnan Valter Chrintz. Vi hör oss för om läget med hans rehabbande knä och om hans take på Sveriges prestation under VM.

9 feb. 2023