Louie Simmons – lyftarkarriären. Den 24 mars 2022 gick en av de största inom styrkelyft ur tiden, Louie Simmons. Louie är bland annat känd för sitt gym, Westside Barbell i Columbus, Ohio. Det gym som kommit att kallas det starkaste gymmet i världen och det inte utan anledning. 

Louie har gjort mer för styrkelyft och styrketräning än vad de flesta kan förstå. Om du har använt dig av gummiband som motstånd på stången eller kört beltsquat, ja då är du influerad av Simmons.
Förutom sitt inflytande över lyftningen hade han även en stor karriär själv som sträckte sig över decennier. Under dessa åren så lyckades han med väldiga bedrifter. Han var nog starkare än många vet. Han är trots allt inte alls känd för sin egen lyftning.

Detta är första avsnittet av många om Louie Simmons. Flera kommer, med olika ämnen.

Jag hoppas att du med dessa avsnitt kan förstå mer om den här mannen och vad han gjort för alla lyftare runt om i världen.

Louie Simmons – lyftarkarriären:

  • 00:00:00 Intro
  • 00:26:33 Louie Simmons tidiga år
  • 00:29:33 Lyftarkarriären på 70-talet
  • 00:40:26 Lyftarkarriären på 80-talet
  • 00:58:00 Lyftarkarriären på 90-talet
  • 01:12:17 Lyftarkarriären på 00-talet

Du kan ladda hem avsnittet direkt här.

Tyngre Kraftsport är en extra stark podcast, specifikt för dig som är nyfiken på bänkpress, styrkelyft eller strongman. Din värd är världens bäste Josef Eriksson, som varje fredag möter spännande och inspirerande gäster.

Du som lyssnar på vår podcast får gärna betygsätta den på Apple Podcasts – lämna gärna en recension. Det gör att podden blir mer synlig för andra, plus att värden blir glad.

Mer om marklyft

Westside Barbell: https://www.westside-barbell.com/