Se Patricia och Carita på tyngdlyftnings-VM ikväll (och inatt)!

Skynda hem till en dator nära dig! Om en liten stund (kl 18) är det dags för svenskt på VM, som såklart kan fångas upp via stream.

Tyngre

Som de inbitna redan känner till så pågår just nu tyngdlyftnings-VM i Houston‌ , Texas‌ – och det med 3 svenska inslag: Angelica Roos kom i måndags på 20:e plats i klassen -58 kg, och om en liten stund är det dags för Patricia Strenius att gå in i sin klass (-63 kg). För dig som live vill följa med hemifrån så är det alltså kl 18.00 ikväll‌ som gäller, på någon av följande länkar:

http://www.iwf.net/houston_live/
http://www.allthingsgym.com/2015wwc/#livestream

I natt, kl 02.30‌ , är det dags för Carita Thorén att kliva in i handlingen, då klassen -69 kg avgörs. Även då ska det vara någon av ovanstående länkar som gäller för streamingen.

Vi håller alla tummar vi hittar!

° ° °


Liknande artiklar
Vad vi vet om teknik för att minska skaderisken vid styrkelyft?

Styrkelyftaren, fysioterapeuten och forskaren Lars Berglund är efter flera år tillbaka igen som gäst i Tyngre Träningssnack.

7 feb. 2024

Läget inom tyngdlyftningen med Stefan Ågren

Stefan Ågren berättar om sina tävlingsambitioner och får dessutom ge oss en fempunktslista som ett facit för hur sporten ska kunna utvecklas framåt.

1 feb. 2024

Ellen B Åkesson i Tyngre Kraftsport

Idag snackar vi med Ellen B Åkesson. Ellen checkar av alla punkter inom styrketräning då hon bara senaste halvåret sysslat med allt som involverar en hantel.

8 sep. 2023

Katarina Boman, världsrekordhållare i tyngdlyftning

Fredrik & Ashkan snackar med Katarina Boman, nybliven Europamästare och världsrekordhållare i tyngdlyftning i veteranklassen +50.

27 maj 2023

Vikten av vikt i kraftsporten

Vi gästas av styrkelyftaren Malin Björklund. Förutom att nyligen ha tävlat på SM är Malin numera också dietist och aktuell med uppsatsen: Vikten av vikt i kraftsporten – En kvalitativ intervjustudie ur coachers perspektiv.

6 feb. 2023

Tätt intill med Robert Berg

En av våra absoluta favoriter återvänder till podden. Robert Berg, alltigenom ultrabegåvad på vad han än gör, berättar om läget.

12 dec. 2022

Tyngdlyftaren Jan Philip Pålsson

Vid NM i tyngdlyftning för två veckor sedan hade Sverige en stor trupp på plats. En av de svenska deltagarna var Jan Philip Pålsson.

21 okt. 2022

Knäböj med Stefan Ågren

Knäböj med Stefan Ågren. Vi fångar upp den nyblivne svenska mästaren (för vilken gång då, undrar man?) Stefan Ågren.

30 juni 2022

Patricia – två EM-guld senare

Patricia – två EM-guld senare. Sån stjärna! Med två färska EM-guld runt halsen sitter hon här. Vi pratar om EM och om framtiden.

9 juni 2022

Paula Junhov Rindberg tillbaka

Paula Junhov Rindberg tillbaka! Efter en ryggoperation intog hon i höstas flaket på nytt.

18 feb. 2022

Kraftåret 2021

Sista dagen på 2021 sitter Josef Eriksson och Marcus Yngvesson och pratar om vilka kraftprestationer och personer som utmärkt sig extra mycket under året.

31 dec. 2021

Patricia Strenius och tränaren Jim Gyllenhammar

Fredrik & Ashkan surrar med tyngdlyftaren Patricia Strenius och hennes tränare Jim Gyllenhammar om satsningen inför OS.

28 aug. 2021

Stefan Ågren – 200 kg i stöt!

Den spjuveraktige kämpen Stefan Ågren bevisade den gångna helgen att en pandemisäsong trots allt kan vara nyttig. 200 kg kom äntligen upp i stöt, vilket borde vara nytt svenskt och nordiskt rekord. Om det hade varit rätt domare i tjänst just då, alltså. Men Stefan visar sig vara rätt nöjd ändå.

26 aug. 2021

Anders T Bergström om att tävla på OS

Han är vår starkaste olympier såklart, med rutin från både Barcelona 1992 och Atlanta 1996. Här berättar han om sina upplevelser och erfarenheter från de två spelen och hinner dessutom dela ut några initierade råd till vår egen Patricia Strenius, som kliver upp på OS-flaket på söndag.

9 aug. 2021

QUEEN!

Du som inte fått nog av Patricia Strenius efter hennes sjukt meriterande fjärdeplats på OS i Tokyo kan skatta dig lycklig. Vi har här samlat alla våra poddar där hon medverkat och dessutom kryddat med hennes enormt inspirerande sommarprat. Enjoy!

Tyngre

9 aug. 2021

Semester i Tyngre – med Patricia Strenius

Patricia är vår mest framstående lyftare, med både EM-guld och EM-brons, och hon är nu dessutom aktuell för OS. Hör hennes berättelse hur allt började med fotboll, friidrott och crossfit. Men också om att prestera och att på riktigt ta i.

19 juli 2021

Daniela Gherman om EM och Tyngdlyftningsförbundet

I veckans avsnitt är Daniela Gherman tillbaka och denna gången efter EM i Moskva. Hon berättar om träningen inför, själva tävlingen och tankarna nu efter.

23 apr. 2021

Att tävla som nybörjare

Vi går igenom olika styrketräningsrelaterade tävlingsformer som finns i Sverige. Vad skiljer dessa åt och vad bör jag tänka på inför mitt val?

15 apr. 2021

Sverige på EM i tyngdlyftning – dag 4 & 5!

Josef Eriksson rapporterar från svenskarnas framfart på EM i tyngdlyftning, som just nu genomförs i Moskva.

Josef Eriksson

8 apr. 2021

Patricia om inspiration trots osäkerheten med OS i Tokyo

Uppsluppet och samtidigt ingående med Patricia Strenius, vår bästa tyngdlyftare. Om hur man håller träningsgnistan uppe trots de inställda Tokyo-spelen.

8 mars 2021

Robert Berg tillbaka på radion!

Långt och ingående snack med en av våra absoluta favoriter. Om hur han började träna och hur han blev en av våra allra bästa i både styrkelyft, Athletic Fitness, CBB och tyngdlyftning.

1 mars 2021

Intervju med vår egen "Snygg-Oskar" Gillström

Härligt snack med vår egen Oscar, som i sin egen träning går från klarhet till klarhet. Från lyftande fotbollsspelare/hobbybyggare, till SM-etta i tyngdlyftning, till nu en riktigt lovande crossfit-atlet.

2 nov. 2020

Stefan "4-Ever-Young" Ågren

Idag gästas vi av Stefan Ågren som sedan tonåren satsat fullt på allt han tar sig för. De senaste åren har han helt ägnat åt sin tyngdlyftarsatsning.

30 okt. 2020

Paula Junhov Rindberg – ett tyngre missbruk

Paula Junhov Rindberg är flerfaldig svensk och nordisk mästarinna i Tyngdlyftning. Här berättar hon om sina tidigare drogproblem och vägen ur det.

18 sep. 2020

Gudiols åsikter kring dagens kostråd

Varför muskulösa personer flyter sämre i poolen och en hel del andra frågor diskuteras i Tyngre Träningssnack.

16 sep. 2020

Det är inte mjölksyra som gör dig trött

Gudiol och Valkeaoja diskuterar lyssnarfrågor i Tyngre Träningssnack.

12 aug. 2020

Robert Berg i Tyngre Kraftsport

Glänsaren Robert Berg har tävlat i det mesta man kan inom de olika styrkeidrottarna. Robert är välmeriterad inom allt han tävlat i och är nu starkare än någonsin. Han är nu mitt i sin träning där det givna målet ännu står oklart om vad det blir för tävlingar härnäst. Att det blir både bodybuilding, tyngdlyftning och styrkelyft står säkert, men i vilken ordning?

24 juli 2020

Hur kan man börja med tyngdlyftning utan hjälp från en klubb?

Gudiol och Valkeaoja svarar på lyssnarfrågor i Tyngre Träningssnack.

15 juli 2020

Daniela Gherman mot OS 2024

Tyngre Kraftsport gästas av Daniela Gherman som två år i rad vunnit SM i tyngdlyftning och vid U23 EM kom hon på pallen i klass -64 kg. Daniela har bara tävlat sen 2017, men trots det gjort stora framsteg. Nu satsar hon mot OS 2024 och inte bara för att ta sig dit, utan även för att vinna!

19 juni 2020

Strenius på Tyngre Radio

Bra snack med Sveriges främsta tyngdlyftare. Om säsongen som försvann, om motivation, träning, planering och om en eventuell hemflytt.

15 juni 2020

Corona-viruset – så påverkas våra sporter, och din egen träning

Corona-viruset skördar onekligen sina offer. Men hur blir det med tävlingarna i våra favoritsporter? Och hur påverkas vår egen träning? Här är vår samlade uppfattning just nu. Artikeln uppdateras löpande.

Alex Danielsson

14 mars 2020

Ida Åkerlund, mot EM i tyngdlyftning

Ida Åkerlund är regerande Svensk och Nordisk mästarinna i Tyngdlyftning. I april åker hon på EM för andra gången, denna gång i Moskva.

28 feb. 2020

"Hemligheten bakom Alex 270-mark!"

Vi hälsar på Stefan Ågren hemma i familjeidyllen och förhör oss om läget inför EM. Stefan hinner också berätta mer om detaljerna i Alex marksatsning, och dessutom att exklusivt avslöja det nyanlända flickebarnets namn.

27 jan. 2020