Sweden Grand Prix 2015

Tyngre var på plats när de sista platserna till årets EM delades ut. Bland annat.

Alex Danielsson

Återigen var det dags att bege sig till de södra breddgraderna för lite muskelfest. Sweden Grand Prix‌ arrangerades nu för andra gången efter att den ersatt tävlingen som på något sätt startade Malmö-trenden i byggning – BMR Grand Prix‌ . Därmed blev det tredje gången undertecknad var på plats, och den klart bästa upplevelsen.

Tävlingarna var utspridda över två dagar, vilket gav ett behagligt och hanterbart tempo i det mesta. Väl genomförda tävlingar, med överlag riktigt bra startfält, där några prestationer står ut lite extra så här i minnet (läs mer om dessa nedan).

Även vädret visade sig från sin bästa sida. Den ljumma vårkänslan var påtaglig och det underbart mysiga Malmö serverades i en närmast utländsk skrud. Kanske var det också det som gjorde att publiken var så pass gles? Jag har naturligtvis ingen koll på antal lösta biljetter, men en visuell uppskattning skvallrade om typ 300 personer i bänkraderna under lördagen, kanske något liknande under söndagen. Och med tanke på hur många bra atleter som hade tagit sig till Malmö denna helg för att tävla, så var det ganska klent.

Dock är det förbaskat trevligt att vi nu har en riktig vårsäsong i Sverige, där Sweden Grand Prix fortsätter att vara en väsentlig spelare.


Athletic Fitness, damer

Fyra damer klev upp, där Britt Plaugborg‌ från Danmark vinner med uddapoänget. Mycket komplett och snyggt utvecklad fysik, i där hon blir tvåa. Delade sedan styrkan med vår egen stjärna Stina Mittermaier‌ , som därmed fick nöja sig med silvret sammanlagt. Stina blir lite i slankaste laget i fysiken och hamnar därför efter lite där. Bronset gick till snygga Isabelle Karlsson‌ , som vann båda fysikronderna, medan Line Kolbe‌ rundade av fältet. Det saknades lite på formen där.

Line Kolbe, 4:a.

Isabelle Karlsson, 3:a.

Stina Mittermaier, 2:a.

Britt Plaugborg, 1:a.

AF, damer.

Athletic Fitness, herrar

Fyra hugade även här. Vinner gör Christer Kunz‌ , som vann fysikronderna och blev tvåa i styrka och i rodden. Bra komplett fysik i bra form. Richard Susaeg‌ tappade lite form från Battle of Scandinavia (kändes det som) så han var inte lika krispigt hård som då. Vann dock styrkan på bland annat 53 dips! Bronset till köttige tjecken Milan Vacha‌ . Mycket bra fysik i mina ögon. Milan vann dessutom rodden. Roger Damon Olsson‌ tog köbrickan.

Roger Damon Olsson, 4:a.

Milan Vacha, 3:a.

Richard Susaeg, 2:a.

Christer Kunz, 1:a.

AF, herrar.

Bikini, debutanter

10 högmotiverade damer till start, med snärtiga fysiker i alla valörer. När röken lagt sig så stod Helena Demir‌ där som segrare. Hon var en av fältets hårdaste och med en bra mängd muskler och fin balans. Härlig lycka där! Zara Borg‌ har allt man ska, aningen tunn i färgen kanske, men en bra fysik, och ett silver som belöning. Matilda Martinsson‌ tog bronset, och är av helt rätt typ. Vill också höja ett varnande finger för Elin Lund‌ , som jag hade som vinnare. Fräsch, skimrande, och med superfina proportioner. Kan bli hur bra som helst.

Elin Lund, coming girl. Blev 4:a här. 

Mathilda Martinsson, 3:a.

Zara Borg, 2:a.

Helena Demir, 1:a.

Där satt den!

Men's Physique, debutanter, -178 cm

Åtta friska upp till start, och det i en mycket bra klass. Formtoppade Anthonie Svärd‌ hade kanske skarpaste sexpacket för hela helgen och till det en fint balanserad muskulatur. Segern var med det glasklar. Kawar Rashid‌ var köttig med en riktigt snygg fysik. Går framåt ännu mer med aningen mer hårdhet och lite mer glädje på scenen. Stilige Robin Lantz‌ tog bronset med en snyggt vältränad fysik. Bra leende också.

Robin Lantz, 3:a.

Kawar Rashid, 2:a.

Anthonie Svärd, 1:a.

Segern är klar. 

Men's Physique, debutanter, +178 cm

Att denna gren är framtiden blir allt tydligare. 17 debuterande grabbar till start och det utan eliminering. Klar segrare blev den reslige Aurélien Daudi‌ , som är smickrande komplett i fysiken. Bra form dessutom. Tvåa blev den Talangjakten-meriterade Adam Mittjas‌ , som här provade vingarna med knälånga poseringsbrallor. Och som den talangfulle fyr han är så gick det nästan hela vägen. Anders Toresson‌ kom in med smal midja och freakiga linjer och gjorde det bra. Saknade endast lite mer detaljer för att komma framåt.

Anders Toresson, 3.a.

Adam Mittjas, 2:a.

Aurélien Daudi, 1:a.

Japp!

Body Fitness, -163

Grym klass, en av de bästa vi sett på länge. Fyra tjejer stod ut i mina ögon: Evalinda Aarvaag‌ , Lill Nikolaisen‌ , Rezan‌ Persson‌ och Pia Jansson‌ . De hade alla saker som talade till sin fördel, och även det omvända. Och poängfördelningen var galen. Endast 1 poäng skiljde mellan 4:e och 1:a plats, så det var knivskarpt. Till slut gick segern till Evalinda‌ . Hon var mest komplett av de fyra, med en fantastisk struktur och en bra hårdhet. Evalinda har också förmågan att äga scenen, så segern var på flera sätt rättvis. Silvret till den fantastiska Lill Nikolaisen‌ , som alltid gör bra ifrån sig i Sverige, så även här. Blir lite rak mot den lite kurvigare Evalinda, och det kan ha avgjort. Bronset till Pia efter en som vanligt bra presentation. Hennes scennärvaro är verkligen enastående. Dock skulle jag vilja se henne med lite mer muskler. Rezan, med kanske fältets bästa sidopose, blev till slut fyra. Hon har hög potential, som kan infrias med lite mer poseringsträning. Evalinda vann senare också overall-titeln.

Rezan Persson, 4:a.

Pia Jansson, 3:a.

Lill Nikolaisen, 2:a.

Evalinda Aarvaag, 1:a.

Topp 4.

Topp 4.

Topp 6.

Evalinda Aarvaag, 1:a.

Evalinda vann!

Body Fitness, -168

Ännu en supertuff klass med massor av talang. Cecilia Benjaminson‌ gjorde här en efterlängtad comeback, och gick så när och vann hela biddevitten. Hennes struktur och höga grundkapacitet såg länge ut som en vinnande kombination men hon fick till slut nöja sig med andraplatsen. Lite skarpare i formen så. Tre poäng bättre var Veronika Zizkova‌ , från Tjeckien, som var särskilt bra bakifrån. Klassiskt snygg och harmonisk fysik som är gediget genomtränad. Ulrika Thunberg‌ tog långa kliv framåt från Battle, och kunde här smita in på en tredjeplats. Mycket bra ram, och en fin mängd muskelmassa.

Ulrika Thunberg, 3:a.

Cecilia Benjaminson, 2:a.

Veronika Zizkova, 1:a.

Veronika Zizkova, 1:a.

Topp 3.

Topp 5.

Veronika vann!

Body Fitness, +168

Även helgens längsta BF-klass var åtta till antalet, och även här var det bra kvalitet i startfältet. Det nya stjärnskottet Mariana Carlsson‌ fortsätter att leverera. Hon har en häftig fysik med massor av maffiga muskler (inte minst i underkroppen). Mariana kan dock bli ännu bättre med lite mer polish och kanske något kilo hårdare (och då snackar vi världsklass). Caroline Samuelsson‌ var här bättre än på Battle senast, och var härlig att skåda. Carro kan fortfarande te sig lite försiktig i uttrycket, så även där finns det förbättringspotential. Carro blev tvåa med uddapoängen. Klara Sjölund‌ var en överraskning, med mycket fina linjer (inte minst från sidan) och för det fick hon tredjeplatsen.

Klara Sjölund, 3:a.

Caroline Samuelsson, 2:a.

Mariana Carlsson, 1:a.

Mariana Carlsson, 1:a.

Topp tre.

Mariana vann! 

Bodybuilding, juniorer

Luqas Fogelberg‌ är fantastisk bra, grymt symmetrisk och i riktigt bra form. Mycket bra färg och riktigt snyggt satta poseringar. Exceptionellt bra coachad av brorsan. En man för framtiden, helt klart. Danske Rohid Razban‌ var bra han med som tvåa, och även trean Abdullah Al-juboori‌ var riktigt bra, med balans, harmoni och bra hårdhet. Mot Luqas gick det dock inte att konkurrera.

Abdullah Al-juboori, 3:a.‌

**

Rohid Razbaz, 2:a.<<‌**

**

Luqas Fogelberg, 1:a.‌**

**

Luqas Fogelberg, 1:a‌**

**

Luqas tog segern!‌**

Bodybuilding, masters, -80 kg

Spel mot ett mål, kan man säga. Fredrik Spång‌ var i en klass för sig här. Helt klart inte långt ifrån sin bästa författning. Dennis Johansson‌ är blott en urtvättad jeansjacka kort om att platsa i Status Quos turnébuss. Men han är skön i det, och har en fin struktur med både muskler och tonus. En riktig friskus! Jan Linde‌ var väloljad och såg motiverad ut. Lite i slätaste laget, men plus för den hemmasnickrade moonwalken. Trea för Jan.

Jan Linde, 3:a.

Dennis Johansson, 2:a.

Dennis Johansson, 2:a.

Fredrik Spång, 1:a.

Topp tre.

Fredrik Spång, 1:a.

Fredrik Spång tog det.

BB, masters, +80

Klaus Ladegaard‌ från Danmark tar det med halva upploppet. Mycket fin struktur där massa och hårdhet sitter där det ska. Fantastiskt bra, och dessutom med ett roligt poseringsprogram. Janne Nordlund‌ är aldrig dålig, och det var han inte här heller. Han verkligen älskar att stå på scenen och få göra sitt fria program, och just därför älskar vi också Janne tillbaka. En av de bästa vi haft och en fantastisk förebild för sporten. Peder Eliasson‌ återvände till scenen och han såg lätt och fräsch ut. Hade som vanligt med sig symmetrin i bagaget även om massan var något mindre än förr. Mycket trevligt.

Peder Eliasson, 3:a.

Janne Nordlund, 2:a.

Janne Nordlund, 2:a.

Klaus Ladegaard, 1:a.

Klaus Ladegaard, 1:a.

Topp 4.

Klaus Ladegaard tog det.

Bodybuilding, -80 kg

Grymt bra klass där jag hade svårt att bestämma mig för vem som skulle vinna. Raigo Kuusnömm‌ från Estland, var i grym form och hade en fantastiskt symmetrisk fysik. Fredrik Spång‌ är hur komplett som helst, och har fantastiska grymma ben. Han är hur vid som helst, dessutom i riktigt bra form. Att han var aningen flammig i färgen under förbedömningen var det enda som störde. Åt Hillary Nambwaya‌ var det dock svårt att göra något för dessa två. Hillary kom här ännu skarpare än på Battle (där han blev lite överspelad) och det betyder kvalitet i kubik. Som vanligt är hans dubbelbicce bakifrån en showstopper av rang. Sanslöst bra, och likaså hans fria – som jag upplever är kvällens bästa improvisation – är magiskt bra. I protokollet blev det till slut ganska klar seger för Hillary. Silvret till Raigo och bronsbucklan till Fredrik.

Fredrik Spång, 3:a.

Raigo Kuusnömm, 2:a.

Raigo Kuusnömm, 2:a.

Hillary Nambwaya, 1:a.

Hillary Nambwaya, 1:a,

Hillary Nambwaya, 1:a.

Topp 4.

Hillary är en mästare!

Bodybuilding, -90 kg

Fem killar upp på scenen, och alla var svinbra. Ott Kivikas‌ från Estland är alltid ett bra tips på segrare, och så även här. Otts flex är världsberömd, och hans posering är så professionell och inlevelsefull den bara kan vara. En hedersman dessutom, och då är det inte svårt att önska honom grattis till den klara segern. Slovaken Filip Godzsak‌ hade sanslösa ben, faktiskt helt sjuka. Detta kombinerat med en riktigt smal midja gjorde att blickarna drogs till honom direkt. En aningen svagare överkropp satte ner helhetsintrycket lite. Vår egen Micke Hancic‌ var här betydligt bättre än på Battle. Fylligare, men samtidigt också hårdare (0,8 kg tyngre, tydligen). Det finns poser där han är outstanding, som most muscular, och alla där hans räfflade gluteus är i spel, men det finns också poser där han är mer mänsklig. Överlag ett väldigt bra framträdande från en ung och sanslöst trevlig kille som nu måste börja betrakta sig själv som kroppsbyggare.

 
Micke Hancic, 3:a.

 
Micke Hancic, 3:a.

Filip Godzsak, 2:a.

Ott Kivikas, 1:a.

Ott Kivikas, 1:a.

Topp 3.

Ott segrade!

Bodybuilding, +90 kg

Massor av kött! Rabi Fakhro‌ var som vanligt fantastisk, speciellt framifrån. Rabi har satt ribban för freakighet på en ny nivå, men fick här nöja sig med andraplatsen (trots att han vann första ronden). Patrick Monga‌ är nämligen helt perfekt inne i klassen. Det spirar nästan ett estetiskt glädjevrål inom mig när jag ser Patrick. Hans linjer, muskelbukar, välplacerade muskelmassa och den grymma hårdhet han här visade upp (nästan 4 kg hårdare än på Battle) är så nära perfektion man kan komma. Att Patrick till slut vinner både klassen och overall är därför extra roligt. Grattis Patrick och grattis Sverige! Danske Peter Lagermand‌ håller hög klass, men var här inte lika hård som brukligt. Jag stör mig (fortfarande) lite på att han niger för mycket när han poserar, samt att hans magtatueringar gör det svårt att se hans mage ordentligt. Otroligt snabb i sin posering. Jag hann knappt ta en enda vettig bild. Peter blir trea. Jag vill också nämna Lars Östling‌ . Han är en best, Lars. En underbar dito, för dagen prydd med ett snyggt skägg. Han var lite softare än vad han behöver vara, men spottade upp sig rejält till finalen, där jag hade honom som trea.

Peter Lagermand, 3:a.

Rabi Fakhro, 2:a.

Rabi Fakhro, 2:a.

Patrick Monga, 1:a.

Patrick Monga, 1:a.

Monga, Fakhro och Östling.

Monga, Fakhro och Östling.

Patrick kan knappt tro det.

Topp tre.

Patrick segrade.

Women’s Physique

Det kändes som att Marina Bergquist‌ skulle ta det, men när Jeanette Johansson‌ klev ut så visste vi att det var hon som skulle vinna. Satan så bra… kvinnligt muskulös, en fin och harmonisk fysik, och med en riktigt bra hårdhet. Mycket bra! Marina ser också mycket bra ut och kommer in med en riktigt vass hårdhet. Poseringen skulle dock kunna göras mer verkningsfull. Med endast 30 sekunder till sitt förfogande [(1)] kanske man inte ska lägga alltför stort fokus på dans, hopp och studs. Ett par "riktiga" poser till hade värmt upp lite extra i bröstet. Jenny Spång‌ kliver in som säkerheten själv, och levererar högklassigt. Den tidigare segrarinnan räckte idag till bronset.

Jenny Spång, 3:a.

Marina Bergquist, 2:a.

Marina Bergquist, 2:a.

Jeanette Johansson, 1:a.

Jeanette Johansson, 1:a.

Topp fyra.

Jeanette supergrym!

Classic Bodybuilding, -180 cm

Sverige håller extremt hög klass här. Patrik Larsson‌ såg fullständigt magnifik ut, med något bättre här jämför med på Battle. Han har en fantastisk fysik, med massor av flex, och det är inte lätt att besegra honom. Inte heller denna gång var det någon av de andra som lyckades med det. Robert Berg‌ blev allt bättre ju längre tävlingen höll på, och under finalen var han riktigt vass. Då var också färgen bättre. Dessutom med ett fantastiskt poseringsprogram, genomarbetat och snyggt utfört. Klassiskt, episkt, och gåshudsframkallande. Silver till Robban. Martin Hanzel‌ är som vi vet en riktig klassatlet och han hade lika gärna kunnat vinna det här i min bok. Så polerad och perfekt in i minsta detalj. Grym, rätt och slätt, och fick åka hem med bronset.

Martin Hanzel, 3:a.

Martin Hanzel, 3:a.

Robert Berg, 2:a.

Robert Berg, 2:a.

Robert Berg, 2:a.

Patrik Larsson, 1:a.

Patrik Larsson, 1:a.

Patrik Larsson, 1:a.

Topp tre.

Patrik blev dagens vinnare!

Classic Bodybuilding, +180 cm

Sam Mikaelsson‌ satte dit det direkt, tyckte jag det kändes som. Precis så där stenhård som han behöver vara, och i mina ögon var han därmed klar. Men Pavol Jendrasek‌ från Slovakien ville annorlunda. Pavols fysik var mer knölig och bullig än Sams smäckra tingest, och kanske Pavol därmed fick en visuell fördel som stavas muskelmassa. Det var jämt dem emellan i rond 1, men efter det körde Pavol ifrån. Den maffige Mats Larsson‌ snodde med sig bronset. Satan så mycket muskler och satan så bred han är. Kanon! Lite mer färg på gode Mats så tar han ytterligare kliv framåt.

Mats Larsson, 3:a.

Mats Larsson, 3:a.

Sam Mikaelsson, 2:a.

Sam Mikaelsson, 2:a.

Sam Mikaelsson, 2:a.

Pavol Jendrasek, 1:a.

Pavol Jendrasek, 1:a.

Topp 3.

Topp 3.

Pavol segrade.

Vinnaren.

Men’s Physique, -178 cm

Jones Ahmad‌ gjorde här enligt mig sin bästa start någonsin, och såg ut som en hel miljon. Skarpaste magen någonsin, och det måste vara kul att få visa upp det på hemmaplan. Tycker dessutom att han poserade aningen bättre än tidigare. Lite mer kompakt och samlat, och det gjorde stor skillnad. Jag kan inte se hur någon skulle kunna presentera ett bättre totalpaket än så här. Brorsan Ayoub Ahmad‌ har också en grym struktur, men saknar ännu broderns naturliga talang att röra sig och att visa upp sin fysik. Men det kommer med fler tävlingar. Redir Nerway‌ överraskade med att grabba tag i bronsbucklan. Snygg och balanserad fysik, som kan bli ännu bättre med lite mer detaljer. Jones vann sedan även overall.

Redir Nerway, 3:a.

Ayoub Ahmad, 2:a.

Jones Ahmad, 1:a.

Jones Ahmad, 1:a.

Jones Ahmad, 1:a.

Topp tre.

Jones vann!

Men’s Physique, +178 cm

Jag satte min lön på Dan Hassanein‌ innan, då han på något sätt känns som han är från en annan planet. Kanske rentav den bästa vi sett i denna långa klass. Grymma detaljer och en fantastiskt flytande fysik. Men Dan fick nöja sig med silvret. För även Martin Montazeri‌ såg fantastiskt bra ut. Grym midja, biffiga pecs och packade axlar. Lite ojämn i poseringen, men det räckte ändå till guldet. Och det klart. Slovaken Tomas Hricko‌ var bara poänget efter Dan på bronsplatsen. Svepande linjer och bra detaljer.

Tomas Hricko, 3:a.

Dan Hassanein, 2:a.

Dan Hassanein, 2:a.

Martin Montazeri, 1:a.

Topp tre.

Martin tog segern!

Body Fitness, debutanter

Linn Blomberg‌ dominerade stort. Fin symmetrisk fysik med friska förtecken och med en sund hårdhet. Bra. Tvåan Lotten Elming‌ var dock på tok för hård. Mer naturligt hull efterfrågas till nästa gång.

Lotten Elming, 2:a.

Linn Blomberg, 1:a

Särbedömning.

Linn vann! 

Bikini Fitness, -163 cm

Natja Barnova‌ från Danmark var skinande vacker. Yppig och mörk, men lite tunn i underkroppen. Jobbade dock mycket bra på scenen. Brons blev hennes belöning. Landsmaninnan Norma Company‌ var fantastiskt bra. Grym fysik, med märkbart vass symmetri. Dock var hon kanske lite sävlig i kroppsspråket, vilket kan ha legat henne i fatet, och påverkat medaljfördelningen. För vår egen Ann-Helene Bergström‌ fick ta hem guldet! Jag sade redan innan till henne att hon förmodligen såg bättre ut än någonsin, där hon nått en optimal balans rent hårdhetsmässigt. Grattis!

Natja Barnova, 3:a.

Norma Company, 2:a.

Norma Company, 2:a.

Ann-Helen Bergström, 1:a.

Ann-Helen Bergström, 1:a.

Topp tre.

Ann-Helen Bergström tog segern!

Bikini Fitness, -169 cm

Frida Sjöström‌ var som vanligt en fröjd att se. Perfekt balanserad och med ett i mitt tycke lagom syndigt uttryck. Klar segrare. Tvåan Mathilda Elgholm Grönroos‌ var bättre än någonsin tidigare. Symmetrisk utan att vara muskulös och i bra form utan att vara rippad. Mycket harmonisk presentation. Bronset till Julia Eliasson som‌ gått framåt från Battle. Här med en betydligt lättare och nättare presentation, vilken passade henne fint.

Julia Eliasson, 3:a.

Mathilda Elgholm Grönroos, 2:a.

Mathilda Elgholm Grönroos, 2:a.

Frida Sjöström, 1:a.

Frida Sjöström, 1:a.

Topp tre.

Frida vann! 

Bikini Fitness, +169 cm

Frida Paulsen Stern‌ är en högättad tjej med massor av tävlingsframgångar i bagaget. Och det är inte särskilt svårt att förstå varför. Perfekt uttryck, och en mycket fin om symmetrisk fysik. Hon tar segern klart, men i mina ögon det var aningen tightare än protokollet visade. Tvåa blev den mycket stiliga och stilfulla Jenni Aaaskov‌ från Danmark. Härligt naturlig framtoning och med mycket bra posering. Trea blev Angelica Brundin‌ som har fina proportioner och potential att blir riktigt bra.

Angelica Brundin, 3:a.

Jenni Aaskov, 2:a.

Jenni Aaskov, 2:a.

Frida Paulsen Stern, 1:a.

Frida Paulsen Stern, 1:a.

Topp tre.

Frida segrade!Liknande artiklar
Fitness: Marcus Udd om nya mål

Vår evige favorit Marcus Udd gästar radion. Hör allt om hans träning och kost, men också om hans spännande planer inför framtiden.

29 apr. 2024

Bänkpressdemonen Joshua Baker

Bänkpressdemonen Joshua Baker a.k.a. The Gym Reaper, gästar podden.

20 apr. 2024

Fitness: Chris Harnell och årets MP-säsong

Kärt återseende med fysiksnitsaren Chris Harnell. Om träning, diet och målen för säsongen.

15 apr. 2024

Träna som en bodybuilder

Alex flyger solo tillsammans med vår kompis Abbe Mattsson. Ämnet för dagen är träning med fokus på muskelmassa.

8 apr. 2024

Matilda Jansson

Podden gästas av Matilda Jansson, digital kreatör och tävlande atlet.

30 mars 2024

Dr. Mike Israetel

Avsnitt 273 gästas av Dr. Mike Israetel – elitbodybuilder och innehavare av brunt bälte i BJJ, men framförallt känd för sina evidensbaserade träningsfilosofier.

23 mars 2024

Saad Saad – gymentreprenör och coach

Gymentreprenören och coachen Saad Saad gästar podden. Vi pratar om tävling, coaching och hur det är att ta hand om 100 atleter.

16 mars 2024

300 kg i marklyft med Troive

Vår kompis Martin Troive ”The Trooper” Ekelund tog nyligen klivet in bland de odödliga – de som dragit 300 kg i marklyft. Hör om hans träning under satsningen och om hans framtida äventyr.

14 mars 2024

Classic Physique-talangen Sager Algailani

Classic Physique-talangen Sager Algailani väckte vårt intresse redan för några månader sen när han krigade för att knipa sitt proffskort.

2 mars 2024

Gymetikett, gym-ocd och favoritsked

Igenkänningsfaktorn är hög när Ashkan och Linnea pratar gymetikett, gym-ocd, favoritsked och annat som lockar till ett och annat gapflabb.

24 feb. 2024

Läget med Samir

Undrar inte du lite hur landet ligger med den begåvade proffsbyggaren Samir Troudi? Det gjorde vi, så vi ringde upp honom – vår kompis Samir!

19 feb. 2024

Elin Sellgren – figureproffs

Tyngre Old School gästas av figureproffset Elin Sellgren. Vi tar tempen på Elin och pratar om hennes resa från amatör till proffs.

17 feb. 2024

Vilka misstag har vi lärt oss av?

Är det som sker på Instagram alltid sant? Vilka misstag har Ashkan och Linnea lärt sig av genom åren? Detta får du svar på här.

10 feb. 2024

Veckans heta potatisar med Ashkan och Linnea

Ashkan och Linnea pratar om veckans heta potatisar: obesitas och fat shaming, tripodförbud och bakåtsträvare.

3 feb. 2024

Frågestund med Ashkan och Abbe

Ashkan och Abbe kör en efterlängtad frågestund. De tar upp frågor som de har fått in av våra följare och lyssnare och besvarar dessa på bästa möjliga sätt.

27 jan. 2024

Fitnessentreprenören Anna Stålnacke

Entreprenören och inspiratören Anna Stålnacke är en dunderkraft i branschen med många järn i elden. Anna har verkligen på sitt sätt haft en stark påverkan på fitnessverige.

20 jan. 2024

Greg Taylor – monstret från Skottland

Vi tar pulsen på Greg Taylor, monstret från Skottland, som tog oss alla med storm sist han stod på scen. Vi pratar träning, bodybuilding och om vad som har varit hans framgångsfaktor.

13 jan. 2024

Om influencers och nyårslöften

Ashkan och Linnea pratar om begreppet influencers och varför det nästan har blivit skällsord? Vi pratar även nyårslöften samt våra planer inför kommande månader.

6 jan. 2024

Om mat och högtider

Ashkan och Abbe "catchar" upp efter jul, och surrar om mat och högtider och som vanligt blir det även lite snack om bodybuilding.

30 dec. 2023

Shawn Ray – kontroversiell legend

Shawn Ray är tillbaka i podden och vi tar pulsen på den kontroversielle legenden. Vi pratar med Shawn om det mesta!

23 dec. 2023

Dorian "The Shadow" Yates

Fredrik Age gör ett inhopp då podden gästas av den mytomspunna Dorian "The Shadow" Yates. En gäst som vi velat haft länge.

16 dec. 2023

Chris Cormier och Breon Ansley

Podden gästas av legenden Chris Cormier och Breon Ansley, Mr. O Classic Champ x2. Vi pratar om träning och vad som krävs för nästa nivå.

9 dec. 2023

Så bygger du ditt träningsupplägg

Hur bygger man upp ett träningsprogram? Vad ska man tänka på? Kan man bara googla fram ett? Ashkan och Albin reder ut!

2 dec. 2023

Post show-rebound och släpande muskelgrupper

Ashkan och Albin pratar idag om post show-rebound och hur man ska hantera det på ett smart sätt. Släpande muskelgrupper diskuteras också.

25 nov. 2023

Om kärleken till fitness

Få brinner mer och starkare för de olika fitnessporterna än den energiske bamsingen Robert Wåhlander. Hör honom berätta om hur allt började och hur han ser på framtiden.

20 nov. 2023

Våra favoritövningar!

Ashkan och Linnea plockar fram sina favoritövningar för varje muskelgrupp och berättar hur de utvecklats under deras träningskarriärer.

18 nov. 2023

Leffe om att börja tävla sent i livet

Direkt från VM i Santa Susanna fångar vi upp Leif Andersson som knep silvret i Men's Physique, Masters +50 år.

6 nov. 2023

Sista veckorna på en tävlingsdiet

Vi pratar lite om hur det är och hur man mår sista veckorna på en tävlingsdiet. Samt att laddning på dagen D.

4 nov. 2023

Så ser du Olympia!

Äntligen dags för muskelfesten nr 1: Olympia Weekend! Här är allt du behöver för att se allt från din egen soffa!

Tyngre

1 nov. 2023

Välkommen Linnea Enstedt!

Vi välkomnar in Linnea Enstedt. Vi pratar lite allmänt om vad Linnea sysselsätter sig med numera, men även om träning och livet.

28 okt. 2023

Kristian Sewén om Fitnessfestivalen

Den 1–3 december är det dags för Fitnessfestivalen. Kristian Sewén som styrt ihop hela kalaset berättar idag lite om vad som kommer hända under helgen.

27 okt. 2023

Snack med Ashkan

Vi snackar med kompisen Ashkan Aghili och berör både Askans senaste tävlingssatsning och de senaste förändringarna kring Tyngre Oldschool.

23 okt. 2023

Välkommen Albin Mattson!

Vi välkomnar in Albin Mattson som numer tillhör den nya konstellationen av Tyngre Old School. Vi snackar om allt, inklusive tävlingssatsning.

21 okt. 2023