Elsa Marin Karlsson, 22 år från Spanien, men sedan 2010 mera straight out of Orust. Elsa har tävlat sedan 2017. På de åren har hon vunnit ungdoms-SM, junior-SM, Junior-NM och Junior-VM i bänkpress. Nu 2023 gör hon sitt sista år som junior, men går för att vinna Senior-SM och slåss med seniorerna på EM och VM.

Elsa är en av få toppblänkare i Sverige som gynnas av de nya reglerna i bänkpress. Detta gör att chanserna för SM-guld växer och då även möjligheterna att tävla internationellt. Hör Elsa berätta om sin flytt till Sverige, sin träning, skador och syn på motståndare i dagens avsnitt.

Tyngre Bänkpress är såklart en podcast om bänkpress och allt runt det. Podden leds av Josef Eriksson som är en välmeriterad bänkpressare nationellt som internationellt.

Därför är podcasten rejält nernördad i bänkpress och allt vad det innebär. Alltså täcker vi lyftets historia, olika eror, utrustningen och träning samt mycket mer!

Elsa Marin Karlsson mot Bänk-SM:

Du laddar hem avsnittet Elsa Marin Karlsson mot Bänk-SM här.

Mer om SM

Avslutningsvis – du som lyssnar på vår podcast får gärna betygsätta den på Apple Podcasts – lämna gärna en recension. Då blir podden mer synlig för andra plus att värden blir glad.

Här hittar du böcker och träningsprogram om bänkpress.