Hilma Westerberg är en av de som “drabbas” hårdast i världen av den nya bänkpressregeln. Som ungdomslyftare gjorde hon världsrekord med råge i bänkpress och bänkade mest i svensk historia med 145,5 kg. Utöver bänken kör hon även på för fullt med styrkelyftet. Något som även det då tar en smäll från att bänken tappat kilon.

I år är hon juniorlyftare. Så hon ska slå sig in i en ny ålderskategori och få mattan undandragen med de nya reglerna. Idag berättar hon hur det känns med alla ändringar och hur mycket hon faktiskt tappade på att förlänga lyftvägen.

Tyngre Bänkpress är såklart en podcast om bänkpress och allt runt det. Podden leds av Josef Eriksson som är en välmeriterad bänkpressare nationellt som internationellt.

Därför är podcasten rejält nernördad i bänkpress och allt vad det innebär. Alltså täcker vi lyftets historia, olika eror, utrustningen och träning samt mycket mer!

Hilma Westerberg mot dubbla SM:

  • 00:02:00 – Hilma in
  • 00:28:31 – Hilma ut

Du laddar hem avsnittet här.

Avslutningsvis – du som lyssnar på vår podcast får gärna betygsätta den på Apple Podcasts – lämna gärna en recension. Då blir podden mer synlig för andra plus att värden blir glad.

Här hittar du böcker och träningsprogram om bänkpress.