Idag pratar vi om förmågan att göra många reps. Hur vissa har det från början och hur andra måste jobba upp det.

När det kommer till hur många reps vi gör på en given procent i relation till vårat 1RM ser vi att det kan skilja väldigt mycket. Speciellt då på lägre procent när repsen blir högre. Svaret på detta är ofta att vi är olika individer och sedan är det inget mer med det, fast det är inte hela sanningen. 

Efter jobbat med flera hundra bänkpressar på allt från nybörjarnivå till världstopp har jag sett faktorer som påverkar detta. Den som alltid legat högt i reps på en procent har ofta mer att hämta i singlar än den tror, och den som högt i maxlyft har mer att hämta i reps än den tror.

Vissa har inte vanan att göra reps upp emot och bortom tio. De tycker att oavsett om de har en relativt tung eller lättare vikt är det sak samma. Det blir lika jobbigt ändå. Idag pratar vi förmågan att göra många reps. Hur vissa har det från början och hur andra måste jobba upp det.

Reps i relation till 1RM – Uthållighet:

Tyngre Bänkpress är såklart en podcast om bänkpress och allt runt det. Podden leds av Josef Eriksson som är en välmeriterad bänkpressare nationellt som internationellt.

Därför är podcasten rejält nernördad i bänkpress och allt vad det innebär. Alltså täcker vi lyftets historia, olika eror, utrustningen och träning samt mycket mer!

Du laddar hem avsnittet Reps i relation till 1RM – Uthållighet här.

Avslutningsvis – du som lyssnar på vår podcast får gärna betygsätta den på Apple Podcasts – lämna gärna en recension. Då blir podden mer synlig för andra plus att värden blir glad.

Här hittar du böcker och träningsprogram om bänkpress.