Bänkpress kommer i flera former och den dominerande formen i nästan 20 år var den utrustade bänkpressen. Bänkpress supportad av en tröja som assisterar dig att lyfta mera vikt än du själv klarar. Den här utvecklingen sattes igång och smög sig in i sporten 1984 och blev godkänd i IPF/SSF 1993.

Fram till att klassisk lyftning blev ett alternativ så tävlade alla som tävlade i bänkpress i bänkpress-tröja. Från 1984 till idag har tröjan utvecklats i flera omgångar. Inom IPF/SSF sattes upp begränsningar för utvecklingen av tröjan. Utanför IPF/SSF fortsatte dock utvecklingen.

Det här avsnittet handlar om tröjans utveckling, hur mycket man kan få ut och vem som kan få ut vad. Samt vill man tävla i utrustad bänkpress i den begränsade form det är idag eller vill man helst få tävla obegränsat?

Tyngre Bänkpress är såklart en podcast om bänkpress och allt runt det. Podden leds av Josef Eriksson som är en välmeriterad bänkpressare nationellt som internationellt.

Därför är podcasten rejält nernördad i bänkpress och allt vad det innebär. Alltså täcker vi lyftets historia, olika eror, utrustningen och träning samt mycket mer!

Utrustad bänkpress

Du laddar hem avsnittet “Utrustad bänkpress” här.

Avslutningsvis – du som lyssnar på vår podcast får gärna betygsätta den på Apple Podcasts – lämna gärna en recension. Då blir podden mer synlig för andra plus att värden blir glad.

Här hittar du böcker och träningsprogram om bänkpress.