Fri frakt över 500 SEK

Snickerskaka

Tidsåtgång:
40 min
Portioner:
6-10 portioner
Receptskapare:
Kategorier:

Den här proteinrika snickerskakan får inte stå länge hos oss. Den äts till fika efter jobbet, fika efter middag, kvällsfika, morgonfika, efter-duschen-fika, vakna-mitt-i-natten-fika, sugen-på-något-gott-fika, äta-ur-kylskåpet-fika. Jaaa.... Ni fattar. / Sandra

Gör så här:

1
Krossa majskakorna grovt i handen, lägg ned i formen, häll på sirap, blanda runt och tryck ut igen så att botten täcks så mycket som möjligt.
2
Mixa proteinpulver, vatten, havregryn till en jämn smet. Blanda i jordnötssmör.
3
Bred ut fyllningen jämnt på majskakebotten, strö på grovhackade jordnötter och tryck till de så att de fastnar. Stoppa in formen i kylskåpet.
4
Smält den sockerfria chokladen. Bryt i bitar i en skål, stoppa in i mikron på full värme i max 30 sek, ta ut och rör om, stoppa in igen, gör samma procedur tills chokladen är smält. (Undvik att stoppa in chokladen och låta den gå i någon minut, blir lätt att man bränner den då).
5
Ta ut formen ur kylskåpet, häll på den smälta chokladen och fördela ut jämnt.
6
Låt chokladen stelna i kylskåpet i ca 10 min.

Ingredienser:

2 dl kasein caramel cashew
1 dl havregryn
2 msk jordnötssmör crunchy
2 dl vatten
½ dl jordnötter
3 msk sockerfri sirap
6 st majskakor popcornsmak
1 st chokladkaka sockerfri (ca 100g)

Köp Produkterna

750 g
I lager
Lägg i varukorg