Alla vill göra mer i bänkpress, men alla har för bråttom fram. Precis som allt annat måste man lära sig de simpla grunderna först. Man kan säga att teknik är ett samlingsord för mekaniskt utförande. Hur vi bedriver vårt bänkpressande, hur rörelsen går till. Det är numero uno.

Därefter kan vi titta på den faktiska bänkpressträningen. Då inte vad den kan vara, utan vad det räcker att den är. Alla kan i början öka av vad som helst. De flesta har kört en 5×5-variant i sitt liv någon gång, varför? För det fungerar, alla fall till en början. Så varför inte då nyttja det.

Även om det här avsnittet är väldigt “basic” och för många kan kännas “för enkelt”, lyssna. Många trots nivå kan få ut delar. Plocka den lågt hängande frukten först.

Tyngre Bänkpress är såklart en podcast om bänkpress och allt runt det. Podden leds av Josef Eriksson som är en välmeriterad bänkpressare nationellt som internationellt.

Därför är podcasten rejält nernördad i bänkpress och allt vad det innebär. Alltså täcker vi lyftets historia, olika eror, utrustningen och träning samt mycket mer!

Grunden för en bra bänk – del 1:

Du laddar hem avsnittet “Grunden för en bra bänk – del 1” här.

Avslutningsvis – du som lyssnar på vår podcast får gärna betygsätta den på Apple Podcasts – lämna gärna en recension. Då blir podden mer synlig för andra plus att värden blir glad.

Här hittar du böcker och träningsprogram om bänkpress.