Vi alla har hört historierna om hur någon tränar i sin ensamhet och är starkare än alla andra. När någon berättar om hur de sett någon anonym rackare lyfta mer än vad den starkaste gör. Dessa historier har alltid funnits, men har alltför sällan kunnat backas upp. Och har de väl gått att kontrolleras så har de nästan alltid visat sig att inte stämma. Det blir lite som storfiskarvalsen.

Vad gäller André Mangnäs eller Mandreij som han heter på instagram är detta fallet. Men i det här fallet lyfter han mer än den starkaste. För på en kroppsvikt av 118 kg drog han 402 kg i marklyft nere i ASK Eskilstunas lokaler. Han har dragit 400 kg eller mer både med remmar, utan remmar, smalt, sumo och med Eleiko-stång och deadlift-bar. Dessutom har han knäböjt 340 kg, bänkat 240 kg och gjort två reps på 300 kg i frontböj. Och till detta en hel del andra starka gymprestationer.

Idag får vi höra vem denna styrkefantom är. Var kommer han ifrån, vad gör han och vad vill han?

Styrkefantomen André Mangnäs:

  • 00:01:56 – André in
  • 01:02:10 – André ut

Du kan ladda hem avsnittet direkt här.

Tyngre Kraftsport är en extra stark podcast, specifikt för dig som är nyfiken på bänkpress, styrkelyft eller strongman. Din värd är världens bäste Josef Eriksson, som varje fredag möter spännande och inspirerande gäster.

Du som lyssnar på vår podcast får gärna betygsätta den på Apple Podcasts – lämna gärna en recension. Det gör att podden blir mer synlig för andra, plus att värden blir glad.